17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Pentru cei care se bucura de solutia din dosarul Elenei Udrea: injustitie si o incalcare flagranta a Constitutiei care pune in pericol toti cetatenii Romaniei

Scris de: Av. Silvia USCOV | pdf | print

7 April 2022 17:13
Vizualizari: 3877

Pentru cei care se bucura de solutia din dosarul Elenei Udrea, avand in vedere ca judecatorii ICCJ au incalcat Constitutia Romaniei, va doresc sa nu ajungeti in fata unui complet de judecata care sa aiba acelasi dispret pentru legea fundamentala pe care au depus juramantul la intrarea in magistratura.


 

Am publicat mai multe studii pe subiectul raportului intre CJUE si CCR astfel incat imi pot permite fara niciun dubiu sa spun ca decizia de astazi este o injustitie fata de un cetatean, dar si o incalcare flagranta a Constitutiei care pune in pericol toti cetatenii Romaniei.

Chiar daca nu am citit motivarea in cazul Elenei Udrea, cu greu m-ar putea surprinde ce contine, asa cum nici in cazul avocatului Robert Rosu nu m-a surprins, ambele dosare fiindu-mi cunoscute nu din presa, ci prin studiul lor ca profesionist al dreptului.

Discutia nu se poarta cu privire la vinovatia sau nevinovatia dnei Udrea deoarece in aceasta etapa procesuala se solicitase rejudecarea apelului in fata unui complet legal constituit pentru a se respecta Decizia CCR 685/07.11.2018, iar daca s-ar fi admis, in apel se putea chiar mentine solutia condamnarii acesteia.

Deci care a fost miza respingerii contestatiei in anulare? Un atac al ICCJ la CCR?

Avand in vedere pericolul in care ne aflam toti, in concordanta cu ceea ce am mai scris de la pronuntarea Hotararii CJUE din 21.12.2021, apreciez ca se impune in alte dosare sa se invoce exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr. 13/2008 pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene, semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, publicat in Monitorul Oficial nr. 107/2008, precum si a Tratatului care face corp comun cu aceasta, in ceea ce priveste art. 2 TUE, art. 4 TUE, art. 19 alin. 1 par. 2 TUE si art. 325 TFUE pentru incalcarea art. 1 alin. 3-5, art. 2, art. 11, art. 20 din Constitutia Romaniei.

Mai amintesc si ca, din punctul meu de vedere, decizia MCV este caduca incepand cu data de 01.01.2010.

De interes devine acum ce judecatori vor fi numiti la CCR odata cu expirarea mandatelor a 3 dintre judecatorii actuali: unii care vor respecta Constitutia Romaniei, afirmand suprematia acesteia, precum si faptul ca o hotarare CJUE nu este mai presus de o decizie CCR, sau unii care o vor incalca?

Inchei spunand ca avem parte de o democratie doar pe hartie...

Comentarii

# Dreptate fara prosti date 7 April 2022 17:36 +1

Nu vi se pare ca toate țoapele astea seamana intre ele? Daca ati stii voi cum intra ele in avocatura si voi decartati bani la "profesioniste"...ati vota Vlad Țepeș azi, nu maine!

# max date 8 April 2022 10:15 0

"Inchei spunand ca avem parte de o democratie doar pe hartie" N-a fost niciodata altfel! Romania a primit sistemul care exista, iar acesta a fost o plutocratie, care, acum, se manifesta la vedere, cu excesele de rigoare, in timp ce romanii continua sa viseze cai verzi pe pereti. Probabil acestea se vor termina odata cu aparitia lagarelor, a mizeriei generalizate si a foametei. Cei care-si fac planul ca toate acestea nu sint pt ei, vor avea o mare surpriza constatind ca cei care produc toate aceste mizerii nu dau scutiri nimanui, mai ales celor care i-au ajutat la introducerea planului lor in realitate. Respectivii se vad pe cai mari, dar nu stiu cei asteapta. D-aia au si fost alesi ca unelte, pt ca nu sint in stare sa gindeasca dincolo de propiile inchipuiri. Cei care sint in stare ar trebui sa-i trezeasca la realitate pe toti acestia: politicieni, jurnalisti, magistrati, securici, apevisti si altii care se cred "elita" sau ca-n baza a ceea ce fac pt stapinii lor asta vor ajunge. Fals

# Jean date 9 April 2022 12:59 +2

Nu toti cetatenii baragladino.Toti infractorii au de suferit.

# Ghita Bizonu' date 9 April 2022 19:51 0

Doamna , in calitatea mea de Ghita Bizonu' (adica Nimeni Gheorghe) ma bucur si zic la mai mare! E asa scandal cu Noutzy Spaima Contitutiei ptr ca ea era Blonda Nationala care " schimbă maşinile albe şi scumpe, Merţ şi Audi şi altele din clasa premium, cum schimbă farmacistele chiloţii. " )Votata din Cornel Nistorescu. Ca daca era lata blonda .. un mai modesta in rewlatii si cunostine politice - precumera ... aia .. Rarinca ce emportanta avea ? Asa ca zisa Blonda Nationala poa sa se intrebe daca a meritat sa puna umarul si nu doar unarul sa ... sa cladeasca o astfle de (in)justitie . Si poa sa "scuipe" .. Si ca a fost bagata la zu Haus cam cu inclalecarea constitutiei ? De catre cucoane UE !!! Sa fie primit! Ca in definitiv ce mare cestie e ?Cestoia cu completu facut dupa cum au vreut mnusachii sa inteleaga legea e nimic pe langa ;upta cu coruotia si ca ea era posersonificarea coruptiei ..... A ! asta nu oprea ar fi justitie ? Pai ea nu era cabinetul 2?

# maxtor date 10 April 2022 15:06 +6

art4. al L303/2004 aducea obligatia magistratilor de a "asigura suprematia legii";prin modificarea produsa in 2018(!) asupra art2. alin3. S-A SCHIMBAT NECONSTITUTIONAL intzelesul acestei obligatii -in interpretarea noastra judecatorii NU MAI AU OBLIGATIA constitutionala data de Art I,alin5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie; in stiintza Dreptului asta e rolul Expressilor latine:rol primordial,imuabil,asemanator Constitutiei, cine mai stie azi latina?[pana sa nu respecte Inalta Constitutia justitiabilul ordinar NU MAI ARE GARANTIA impartialitatii judecatorului in raport cu sustinerea eventualei exceptii de ne-const si de Critica adusa(adica si la j,t,c.a. vor fi prejudiciati...)(ca Inalta tine sa aive caracter politic antisocial asta e cam clar...).

# Eu ma bucur ! date 14 April 2022 20:49 +15

Imi asum pericolul , ca atunci cand voi avea meleoane nu ma vor judecat corect ... :-* Vudrea trebuie trasa ... , de data asta, pe roata :-) Sa nu uitam sistemul securist intretinut de ea si Petrov , alt vierme sustinut de milogii Planetei https://usdebtclock.org/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva