21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PIERDERE URIASA PENTRU MAGISTRATURA – Judecatoarea Evelina Oprina, fost membru CSM, a facut cerere de pensionare. Oprina pleaca din magistratura dupa o cariera impresionanta, in care a luptat constant pentru apararea drepturilor justitiabililor si ale magistratilor, dar si pentru devoalarea abuzurilor de putere

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 April 2023 16:07
Vizualizari: 5206

Pierdere uriasa pentru magistratura si pentru justitiabili. Judecatoarea Evelina Oprina (foto) de la Tribunalul Ilfov, fost membru in Consiliul Superior al Magistraturii, pleaca la pensie.


 

Oprina a formulat cerere de eliberare din functie prin pensionare, solicitarea urmand sa fie aprobata in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM, de joi, 27 aprilie 2023.

Cu o cariera impresionanta, recunoscuta drept unul dintre specialistii in executare silita ai Romaniei, autoare a sute de lucrari de specialitate, Evelina Oprina s-a facut remarcata inclusiv prin activitatea si pozitiile sale publice in care a luptat constant atat pentru apararea drepturilor justititiabilor si ale magistratilor, cat si pentru devoalarea abuzurilor de putere comise in sistem. In acest sens, dovada stau cei sase ani in care Oprina a facut parte din Consiliul Superior al Magistraturii, calitate din care a atras atentia in nenumarate ori asupra gravelor derapaje comise in sistem, comise chiar si de catre fostul CSM, pozitii pentru care nu de putine ori a devenit tinta unor actiuni de hartuire sau de intimidare.


Pe de alta parte, in aceeasi sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 27 aprilie 2023, vor fi luate in discutie alte noua cereri de eliberare din functie prin pensionare. Printre acestea si cea a cunoscutului judecator Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti.


Iata cererile de pensionare aflate pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM din 27 aprilie 2023:

 


Comentarii

# Memphys date 24 April 2023 18:18 +2

S-o fi saturat si Dansa de acest sistem. Insa pensionar la 49 de ani???!!!!!! la 49 de ani???!!!!!

# Jaques de la Molay date 24 April 2023 18:58 +3

Salutari, respect si sanatate pebteu o Doamna!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva