23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PIRLOG ACUZA JOCURI DE CULISE – Asociatia procurorului militar Bogdan Pirlog contesta calendarul pentru organizarea alegerilor pentru viitorul CSM: “Alegerile organizate de aceasta maniera nu fac decat sa incerce sa prestabileasca componenta viitorului Consiliu Superior al Magistraturii prin impunerea unor candidati agreati si cu sustinerea pe diverse canale informale existente intre conducatorii de instante ori de parchete”

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 March 2022 12:39
Vizualizari: 5620

ONG-ul procurorului militar activist Bogdan Pirlog (foto), “Asociatia Initiativa pentru Justitie”, contesta calendarul de organizare a alegerilor pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, care isi va incepe activitatea in 2023.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, 7 martie 2022, asociatia lui Pirlog acuza perioada extrem de scurta in care candidatii pentru CSM se pot intalni cu magistratii, de numai sapte zile lucratoare, care in plus se suprapun cu vacanta de Paste, cu Saptamana Mare si cu examenul de promovare in functie.

Mai mult, Pirlog face o acuzatie extrem de grava: aceea ca prin modul de organizare a alegerilor se prestabileste de fapt componenta viitorului CSM, fiind impusi candidati agreati de anumite cercuri si factori de decizie.


Prezentam comunicatul Asociatiei Initiativa pentru Justitie conduse de procurorul #rezist Bogdan Pirlog:


“In contextul viitoarelor alegeri pentru membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii, Asociatia Initiativa pentru Justitie (AIJ) protesteaza fata de continutul Hotararii Consiliului Superior al Magistraturii din data 28.02.2022, prin care s-a stabilit calendarul acestor alegeri.

Observam cu stupoare ca exista numai 7 zile lucratoare in care viitorii candidati se pot intalni cu magistratii, 7 zile care coincid ca desfasurare cu vacanta de Paste a copiilor, cu Saptamana Mare si se suprapun cu perioada examenului de promovare in functii de executie a judecatorilor si procurorilor, or acest timp scurt face imposibila atat interactiunea cu colegii cat si posibilitatea de a discuta programul, de a evidentia probleme si de a gasi rezolvari.

Alegerile organizate de aceasta maniera nu fac decat sa incerce sa prestabileasca componenta viitorului Consiliu Superior al Magistraturii prin impunerea unor candidati agreati si cu sustinerea pe diverse canale informale existente intre conducatorii de instante ori de parchete.

In contextul pandemiei care ne-a tinut departe unii de altii in acesti ani era esential sa se creeze cadrul care sa permita candidatilor si alegatorilor sa se intalneasca unii cu altii, lucru care cu siguranta nu este posibil conform actualului calendar.

Acest mod de organizare a alegerilor este o noua lovitura data independentei magistraturii cu consecinte inimaginabile la acest moment. De-a lungul timpului Asociatia Initiativa pentru Justitie, luand nastere in contextul atacurilor fara precedent ale puterii politice de la acea vreme la adresa legilor justitiei, ramanand fidela principiilor sale, a inteles sa sustina independenta justitiei romane si respectarea statului de drept.

Initiativa pentru Justitie s-a nascut pe treptele Palatului de Justitie in cursul celebrelor proteste, pentru principiile expuse in actul constitutiv si intelege sa le sustina pana la disparitia sa. Condamnam aceste practici electorale pe care nicio societate democratica solida nu le agreeaza! Luand act de mesajul transmis informal de catre una dintre actualele membre ale Consiliului Superior al Magistraturii, acela ca 's-a stabilit componenta viitorului Consiliu', ne exprimam convingerea ca magistratii vor gasi intelepciunea sa trimita in viitorul Consiliu oamenii potriviti pentru ca, pe viitor, sa nu mai fie necesar sa aparam independenta justitiei la Bruxelles, la Luxembourg ori in fata instantelor sau parchetelor, ci viitorul Consiliu sa fie cel care isi indeplineste rolul constitutional de garant al independentei justitiei”.

Comentarii

# tufisuri si boscheti date 7 March 2022 14:29 +10

Pirlog, cum este numele este si gandirea! Cei ca el uita de ce merg la lucru. Agenda profesionala are orice alte prioritati decat dosarele aflate in lucru. Si va mai avea si o pensie pe masura...

# Lăutarul date 7 March 2022 15:27 +18

Oare nu îi spune nimeni domnului procuror că interpretează legea...lăutăreşte, adică după ceea ce a auzit şi nu după o lectură critică şi asumată a dispoziţiilor legale? Termenul de 7 zile la care face referire şi pe care îl observă cu "stupoare", se referă la susţinerea candidaturilor în faţa colectivului de la parchetul sau instanţa din care face parte în vederea parcurgerii primei etape a procedurii de alegere a membrilor CSM, aceea a desemnării candidaţilor. După parcurgerea acestei prime etape (desemnarea candidaţilor), urmează cea de-a doua etapă (alegerea membrilor). Iar pentru această etapă domnul procuror are la dispoziţie aproape 2 luni să tot meargă în campania electorală care, conform legii, se încheie cu două zile înaintea alegerilor. Comunicatul observ că este al unei ...asociaţii. Niciunul dintre membrii asociaţiei nu s-a obosit să citească legea?

# santinela date 8 March 2022 07:14 +12

Pirlitul asta mai face multi pureci prin sistemul de justitie din Romania ? Poate urmeaza calea lui Cristi Danilet,alt ciumpalac h-rezist cu idei putine dar fixe !Sa de-a domnul ca viitorul CSM sa nu mai aibe in componenta nulitati ca in sectia Nufarul si judecatori de teapa celor de acum( cu 4 exceptii bineinteles ).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva