17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLACUTA SUEDEZA PENTRU COMANDANTUL ACTIUNII – Umilinta rasunatoare pentru Raed Arafat, starostele puscariei nationale COVID-19. Judecatorii Liliana Catalina Alexe, Bogdan Cristea si Melania Bejenar de la Curtea de Apel Bucuresti au eliberat comuna Gornet din judetul Prahova de sub jugul carantinei instituite printr-un ordin al lui Arafat. Completul a admis actiunea formulata de avocatul Bogdan Dumitru (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 August 2020 16:44
Vizualizari: 25862

Ziua de marti, 4 august 2020, merita un loc de cinste in cronologia luptei romanilor impotriva puscariei nationale instituite de catre regimul Iohannis-Orban-Arafat sub pretextul pandemiei de COVID-19. In aceeasi zi, o intreaga comuna a fost eliberata de sub jugul carantinei impus nu printr-o lege (asa cum dicteaza Constitutia si recentele decizii ale CCR), ci printr-un simplu ordin emis de catre seful DSU Raed Arafat (foto), intitulat „Comandantul actiunii”. Pe scurt: Arafat s-a facut de rahat.


 

Mai exact, judecatorii Liliana Catalina Alexe, Bogdan Cristea si Melania Bejenar de la Curtea de Apel Bucuresti (Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal) au admis actiunea prin care avocatul Bogdan Dumitru cerea ridicarea carantinei de la nivelul comunei Gornet (judetul Prahova). Succint spus, avocatul a argumentat ca, in ultima instanta, aceasta masura abuziva ii condamna la moarte pe cei peste 450 de localnici si ii supune stigmatului social. Lumea Justitiei v-a prezentat pe larg saptamana trecuta actiunea depusa la CAB de catre Bogdan Dumitru (click aici pentru a citi).


Iata minuta CAB din dosarul nr. 3887/2/2020:


Admite in parte cererea - Respinge actiunea restransa si modificata formulata de reclamantul Bogdan Dumitru, in contradictoriu cu paratul Departamentul pentru Situatii de Urgenta, ca neintemeiata. Admite, in parte, actiunea restransa si modificata formulata de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, in contradictoriu cu acelasi parat. Anuleaza Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale in localitatea Gornet, comuna Gornet, judetul Prahova.

Respinge capatul de cerere in pretentii din actiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neintemeiat. Cu recurs in termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII - a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata, azi, 4 august 2020, in conditiile art. 402 Cod procedura civila, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.

Dupa cum ati putut vedea in minuta, CAB i-a respins avocatului capatul de cerere legat de pretentii. Amintim ca Bogdan Dumitru solicitase daune materiale si morale de un milion de euro de la Guvern, insotite de scuze publice. Mai exact, Dumitru dorea ca instanta sa oblige Ministerul Finantelor Publice a vira banii catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta (detalii in linkul de mai sus).


Sentinta nu e definitiva, dar este executorie


Foarte important de subliniat este ca desi sentinta nu este definitiva, ea este executorie. Motivul il constituie faptul ca avocatul a introdus actiunea nu in baza Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, ci in temeiul Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic („Legea carantinarii”). Aici, in Legea 136/2020, art. 17 alin. 6 teza I prevede cat se poate de clar ca „hotararea primei instante este executorie”. Acelasi act normativ stabileste competenta exclusiva a Curtii de Apel Bucuresti pentru tot ceea ce inseamna act emis de catre autoritatile centrale. A se vedea in acest sens art. 15. alin. 6: „Instanta competenta sa solutioneze actiunea in anulare formulata impotriva actelor administrative este curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii emitente”.

Incheiem, indemnandu-va sa stati pe faza, intrucat estimam ca vor urma sentinte similare prin care instantele vor distruge lagarele create prin simple ordine (indiferent ca autorul lor se numeste Raed Arafat sau altcumva), iar nu prin lege, dupa cum prevede Constitutia Romaniei la art. 53:

Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati

(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.


* Cititi aici actiunea prin care avocatul Bogdan Dumitru a cerut desfiintarea carantinei din comuna Gornet

Comentarii

# M date 4 August 2020 17:06 -16

Cu ce răspund ordinari ăștia? Cu ce răspunde asta. El a stiut de ce s-a aciuit la noi, aici a găsit locu ca și ceilalți. Cu dosarul penal de finanțare la terorism dosar instrumentat de noi, iar Arahat este acuzat ce s-a făcut cu el?

# Kristian date 4 August 2020 17:15 -8

Pai despre ce dracu vorbim. Termenul pana la care Ordinul lui Araffat de iesire din izolare este 5 august. Hotararea instantei este cu 4 august adica o tampenie. Legea 136 incalca flagrant dreptul ceteateanului de a se adresa instantei prin faptul ca termenele sunt prastie in care el poate introduce actiune.Avocatul poporului tace ca strutul. Modificati bai psd lor legea si faceti-o functionala ca nu este deloc constitutionala. Rusine sa ii fie Avovatul poporului ca ia o gramada de bani de la popor si nu face nimicd de frica. Iar judecatorii au pus batista pe tambal adica impaca si capra si varza. Oricum ei ieseau din izolare maine. O prostie de lege 136.si mai zic psd stii ca si-au strofocat mintile sa scoata o lege buna. Pai niste incompetenti politici ce lege buna sa scoata?

# Horia date 4 August 2020 17:34 -37

E minunat.VICTORIE.Va multumesc ONORATA INSTANTA,DOMNULE AVOCAT si SITE LUMEA JUSTITIEI. A început să sufle Vântul Libertății. ARAHATU S-A IMPUTIT DE TOT. E VREMEA SA MEARGA LANGA PORTOCALA FIINDCA O CER SI MORTII DE LA COLECTIV. PANA NU BAGA GENERALUL JOHANISS STARE DE URGENTA CU CIFRELE GSC ,DSU,DSP. ROG ONORATA DNA SA NU ACCEPTE DECAT AREST PREVENTIV PENTRU ARAHAT RAED si INHISOARE cu EXECUTARE până CPI CURTEA PENALA INTERNTIONALA il VA CONDAMNA pentru GENOCID si TORTURA

# Malagamba date 4 August 2020 17:40 -54

Acum Arahat trebuie sa plateasca crunt de tot pentru miile de vieti distruse. Si gunoiul asta va ajunge sa blesteme ziua in care a ajuns pe lume.

# Stefan date 4 August 2020 18:03 -46

Așa și? Au stat 2 săptămâni deja în carantină ... procesul a stabilit un precedent juridic atât, dar practic nu i-a încălzit cu nimic pe locuitorii Gornetului ... măcar de ar fi câștigat cei 500 000 de euro. Așa e doar o chestie de prestigiu. Atât. Nu plătește nimeni penal pentru actele săvârșite? Nu e tras nimeni la răspundere pentru cele 14 zile de carantină???

# Cetateanul date 4 August 2020 18:20 -4

Acum sa mearga pana la capat! Sa ceara daune ptr fiecare zi de lipsire de libertate. Si sa vedem dupe cum sta triaba cu datul de ordine ca la militzie. PS Psdosii nu vor face nimic. Ciolanu si comp sunt pe blat cu ficusul si lepra gabena. PPS Ce se mai bucura ciolanu ca l-a bagat in seama si pe el nea Zucker. Se bucura precum Zgornea... ca tot la fel va termina

# Horia date 4 August 2020 18:33 -71

Adio ARAHAT.Ne vedem la Eliberare.FELICITARI ONORATEI INSTANTE,DOMNULUI AVOCAT și SITE LUMEA JUSTITIEI. Ce zici A RAHAT nu vrei sa stai 14 zile in carantina in mizeriile tale de corturi pușcărie?Apoi mai stai 21 zile in AREST si apoi cred ca o sa-ti placa BULAU ANI GREI si in final după judecare si condamnare de CPI pentru TORTURA si GENOCID vei deveni VIETAS.

# Horia date 4 August 2020 18:39 -3

<img src=ops:' /> :lol: Felicitări.Va doresc numai bine.

# sever date 4 August 2020 19:09 -6

Deci , Raed a castigat , de fapt . Comuna a ramas in carantina , ilegal , cat "a vrut" muschii arabului . Si , desi ilegala , actiunea nu e sanctionata in nici un fel .

# La noi nu-i ca la altii date 4 August 2020 19:16 -8

Sunt in grafic. Asa cum a fost usor de dibuit inca din martie scopul era sa creeze confuzie. Astfel au lansat pe banda rulanta texte sub forma unor ,,hotarari'' sau ,,legi'' care mai mult au incurcat ,,bunul mers'' al tratarii. Confuzia a devenit totala, ,,urgenta'' au instituit-o fara a fi declarata ,,epidemie'', ,,au dat amenzi rasunatoare'' pentru a tine in case poporul ca apoi tot ei s-o zica pe aia c-a fost o pacaleala (au pus cc sa explice cum sta treaba), au venit cu legea carantinarii si ,,au uitat'' de ex. sa specifice si sanctiuni pentru refuzul purtarii mastilor tocmai pentru a putea sa dea vina pe ,,prostii'' care ,,nu cred in virus''. Scopul menevrelor era si este ,,distantarea sociala'' cat si parjolul ,,pandemiei economice'' instalata in paralel. Pe aceste meleaguri a fost usor, le-a iesit. In multe tari, rezistenta po******tiei fiind mai mare, mai au cativa zeci de ani de lucrat (spre beneficiul acelor popoare care inca mai pot respira nitica libertate).

# Marians date 4 August 2020 20:15 -12

Felicitari judecatorilot si locuitorilor comunei ca nu s-au lasat intimidati de amenitarile si. tendintele de reducere la tacete a acestei guvernari dictatoriale, care folosete criza covid ca sa ne puna pumnul in gura. Nu dr Arafat conduce si hotaraste in tara noastra cine trebuie izolat/carantinat, cine trebuie sa dispara si cine nu...dr Arafat, in virtutea functiei pe care o are a executat ordimul dat de guvernanti prin institutiile abilitate sa gestioneze pandemia - aceste institutii, din motive politice, au facut un exces de putere si vor trebui sa raspunda.

# Gogu date 4 August 2020 20:33 -89

Acest Șobolan de origine drăcească, are doar puroi în loc de creier. Ar trebui să fie tratat de scleroză și să dispară.

# Mariana date 4 August 2020 20:37 +6

Placuta suedeza sa o punem guvernului care conduce aceasta tara si, prin institutiile abilitate, detine informtii despre evolutia epidemiei in fiecare localitate-Grupul strategic de gestionare a pandemiei Covid, Directiile de sanatate publica - si stabileste cine trbuie izolat/carantinat pt a se reduce transmiterea acestui virus. Dr Arafat, in virtutea functiei pe care o are, a executat.un ordin dat de aceste instititii ale GUVERNULUI!!! Nu dr Arafat conduce aceasta tara si ne decide soarta!!! Nu este presedintele tarii, nu este prim ministru, nu este seful grupului strategic pt pandemie...prin urmare conducatorii si decidentii sa nu se mai ascunda pt nereusite cautand in permanenta alti vinovati...de cand sunt la guvernare altii sunt vinovati numai ei nu.

# COSMA IOANA date 4 August 2020 20:55 -27

Prin aceasta hotarare, reusim sa refacem increderea in justitia romana. Felicitari celor care au judecat corect si au pus in valoare adevarul. Este de neanteles, atitudinea d.lui Raed Arafat, referitoare la administrarea acestei boli nevazute. Desigur, cei care sunt adevaratii artizani ai balamucului produs, l-au aruncat in foc, in linia intai, pentru ca toate belelele sa cada asupra lui. Probabil ca a fost amenintat sa se comporte asa. Este o diferenta mult prea mare in atitudinea sa de inainte si de dupa ''pandemie''. Cert este ca si-a luat raspunderea asupra sa, iar acum trebuie sa joace dupa cum i se canta.

# Eu date 4 August 2020 22:21 -56

Vai ce victorie...alta bucurie măruntă, os aruncat fraierilor care pun botul la vrăjeli. Vax...îl doare la bascheți pe palestinian, face numai nenorociri și-l țin toate serviciile în brațe. Se joaca bambilici cum vrea mușchii lui cu nervii noștrii,nu pățește nimic,pariu,poporul asta de centruiste învață greu și uita repede.

# Graficul vandutilor date 4 August 2020 23:36 -28

Evreu muncind,popa plimband ursul, arab facand metanii si neamt iubind spalatul fetei o sa vedem cand ne vedem ceafa.

# banditu coroiu date 5 August 2020 07:25 -4

Si sa vezi daca se dadea hotararea anul viitor ce succes imens era pentru justitia.. Si sa vezi daca pe lista pentru despagubiri o treceau si pe faraoanca bruxeleza sa vezi ce le trimiteau prin posta despagubirile insotite cu scuze pentru intarziere de la justitia.. Cat despre harabu'.. l-au scos pedelistii la inaintare cum si-a pus bula bunica la geam ca sa-i ia pensia. Nu stiu cum se descurca cu carnea pe care o gaseste zilnic in frigider ca din ce stiu, harabii sunt cu carnea de oaie si de gamila, mai putin cu specialitatile romanesti/suedeze. Ar trebui sa doneze carnea mai departe catre Cotroceni sau sa o expedieze direct catre una din cele 6 case din Sibiu.. e acolo una experta in semnaturi false care semneaza de primire.

# santinela date 5 August 2020 08:54 +8

Se vede ca astia de pe aici, nu aveti sau nu ati avut, vre-o persoana draga la ATI imbolnavita de "viteji " de doi bani ce nu respecta nici o regula.Dati in Arafat cind stiti ca hotarirea se ia de catre un colectiv,la propunerea altui colectiv local etc. !

# sic semper tyrannis date 5 August 2020 09:52 +4

Intre timp "asimptomaticii" - adica oamenii sanatosi - care sunt internati fortat, sunt tratati cu niste medicamente halucinogene!! Va rog cercetati! Am o cunostinta internata, care ma suna si imi spune ca tot salonul este in depresie cu intentii suicidale si oamenii „au viziuni”. OMS/Gates deja experimenteaza tratamente „inovative” pe cobaii romani. Nu este tratat nimeni in spital cu inofensiva hidroxiclorochina - Palquenil. Sunt tratai cu niste medicamente noi care dau efecte adverse foarte grave! MEDICAMENTUL-DROG ESTE ANIXAR SI ESTE IN FAZA "BETA" ADICA ESTE TESTAT ACUM IN ROMANIA PE COBAII ROMANI INTERNATI CU FORTA DE ARAHAT: CITITI PROSPECTUL! OAMENI BUNI ASTIA EXPERIMENTEAZA ARME BIOLOGICE SI TRATAMENTE "INOVATIVE" PE NOI SI COPIII NOSTRI! "ALESII" AU SEMNAT PROTOCOL DE EXPERIMENT MENGELE PE ROMANI! ATA CU MEDICAMENTELE "INOVATIVE" CAT SI CU "VACCINURILE GATES" CARE AU FACUT RAVAGII IN AFRICA SI INDIA. TREZITI-VA ODATA! https://www.drugs.com/international/anxiar.html

# Giga Orbanel date 5 August 2020 11:14 +1

https://www.youtube.com/watch?v=ZyZ7VrPQcYw Ditamai Spitalul Sibley din Washington e gol. Cate or mai fi asa? Pandemie cica si inauntru se bat de mushte.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva