25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLAN DE ACTIUNE – Presedintele CCIR Mihai Daraban si secretarul general Ovidiu Silaghi au participat la Adunarea Generala a Asociatiei Europene a Camerelor de Comert. Daraban: “Viitoarea Comisie Europeana trebuie sa asculte mai mult vocea oamenilor de afaceri... Inexistenta unei legislatii unitare pentru camerele de comert europene impiedica implicarea mai eficienta a acestora in adoptarea unor masuri la nivel politic in sprijinul oamenilor de afaceri”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 June 2024 12:42
Vizualizari: 1464

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto), si secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, au participat miercuri, 12 iunie 2024, la Adunarea Generala a Asociatiei Europene a Camerelor de Comert (Eurochambres), intrunita in scopul definitivarii planului de actiune in ceea ce priveste eliminarea barierelor in cadrul pietei unice, precum si a dezbaterii unor acte normative cu impact direct asupra activitatii camerelor de comert europene."Adunarea Generala de astazi are o semnificatie aparte, fiind prima organizata dupa aflarea rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European. Anterior acestui eveniment, Eurochambres a emis un raport pentru perioada 2019 – 2024 in care sunt enumerate si problemele reale pe care le intampina camerele de comert membre, in legatura directa cu activitatea Comisiei Europene. Astfel, printre masurile adoptate de Parlamentul European in aceasta perioada, Eurochambres a identificat reglementarile din ce in ce mai exigente si impovaratoare pentru mediul de afaceri, fragmentarea continua a pietei unice, precum si lipsa de progres in ceea ce priveste crearea Uniunii Pietelor de Capital, la nivel european.
De asemenea, inexistenta unei legislatii unitare pentru camerele de comert europene, aspect pe care CCIR l-a semnalat in repetate randuri in cadrul intalnirilor avute la nivel oficial, impiedica implicarea mai eficienta a acestora in adoptarea unor masuri la nivel politic in sprijinul oamenilor de afaceri. Este foarte posibil ca toate aceste probleme sa se fi reflectat si in votul pe care anumite formatiuni politice l-au primit la alegerile pentru Parlamentul European. In mod clar, este nevoie ca viitoarea Comisie Europeana sa asculte mai mult vocea oamenilor de afaceri”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva