24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA JUDECATOAREI LUI MARIO – Avocatul Mircea Popescu, aparatorul lui Mario Iorgulescu, a recuzat-o pe judecatoarea TMB Manuela Orzata, pentru lipsa de impartialitate. Pe numele lui Orzata s-a inregistrat la PICCJ o plangere penala in care este acuzata de abuz in serviciu constand in refuzul repetat de a admite probe in aparare si a recunoaste hotarari ale justitiei din Italia

Scris de: L.J. | pdf | print

11 January 2023 14:18
Vizualizari: 5065

Moment critic in dosarul in care Mario Iorgulescu – fiul sefului LPF Gino Iorgulescu – este judecat pentru fatidicul accident rutier din data de 8 septembrie 2019, soldat cu moartea unui barbat.Miercuri, 11 ianuarie 2023, apararea lui Mario Iorgulescu a recuzat-o a doua oara pe judecatoarea Maria Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti, cea care judeca dosarul nr. 20691/3/2020, pe motiv ca aceasta nu mai poate fi impartiala si obiectiva, in conditiile in care la finele anului trecut, pe numele ei a fost depusa o plangere penala la Parchetul General, in care este acuzata de abuz in serviciu. Concret, plangerea penala a fost depusa de catre Gino Iorgulescu prin avocatul Mircea Popescu (foto) dupa ce justitia italiana l-a numit pe presedintele LPF tutore al lui Mario Iorgulescu, in urma constatarii pe cale medicala a faptului ca fiul lui Gino Iorgulescu are leziuni pe lobii frontali ai creierului, afectiune ireversibila, care il face inapt de a-si reprezenta singur interesele.

In plangerea penala depusa, a fost indicata si o hotarare a Tribunalului Ilfov, de recunoastere, pe intreg teritoriul Romaniei, a calitatii de tutore a lui Gino Iorgulescu pentru fiul sau. Cu toate acestea, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal nu a fost niciodata citat in cauza penala de la Tribunalul Bucuresti, pentru a apara interesele fiului, judecat in lipsa, intrucat se afla internat intr-o clinica medicala de specialitate din Italia, dupa ce statul italian i-a acordat certificat de persoana cu handicap grav.

Revenind la ziua de miercuri, 11 ianuarie 2023: avocatul Mircea Popescu din Baroul Bucuresti a formulat cererea de recuzare in fata judecatoarei Manuela Orzata imediat dupa strigarea cauzei, insa nu i-a fost dat cuvantul pe sustinerea cererii de recuzarea, judecatoarea cauzei hotarand sa inainteze cererea completului imediat urmator, stabilind ca urmator termen de judecata ziua de vineri, 13 ianuarie 2023, la ora 12.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, cererea de recuzare este intemeiata si pe alta motive care fac obiectul plangerii penale depuse la PICCJ – respectiv faptul ca judecatoarea Manuela Orzata a refuzat in mod repetat sa admita probele in aparare solicitate de avocatii lui Mario Iorgulescu, inclusiv efectuarea unor expertize medicale de specialitate care sa stabileasca daca fiul lui Gino Iorgulescu are sau nu discernamant, in conditiile in care (asa cum Lumea Justitiei a aratat in editiile anterioare) statul italian l-a declarat pe Mario Iorgulescu persoana cu handicap grav, incapabila sa-si reprezinte propriile interese, stabilindu-i ca tutore pe tatal lui, Gino Iorgulescu (click aici pentru a citi).

Concret, avocatul Mircea Popescu isi intemeiaza recuzarea pe art. 64 alin. 1 lit. f din Codul de procedura penala: „Judecatorul este incompatibil daca exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata”. Mai exact, reprezentantul legal al lui Mario Iorgulescu sustine ca judecatoarea Orzata nu mai poate fi obiectiva in solutionarea cauzei, din moment ce pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie exista o plangere penala impotriva ei.


Recuzarea a picat la acelasi judecator ca data trecuta


Magistratul TMB Mihai-Andi Malaliu este cel care a solutionat recuzarea, respingand solicitarea miercuri, 11 ianuarie 2023. Coincidenta: in 8 decembrie 2022, tot judecatorul Malaliu a respins alta cerere de recuzare depusa de apararea lui Mario Iorgulescu impotriva Manuelei Orzata, recuzare bazata tot pe refuzul repetat al judecatoarei de a admite probatoriul solicitat de catre avocati (click aici pentru a citi).

Amintim ca in februarie 2020, Tribunalul din Varese l-a numit provizoriu pe Gino Iorgulescu in calitate de tutore al lui Mario Iorgulescu. In 22 noiembrie 2021, judecatoarea Andreea Laura Burcea de la Tribunalul Ilfov a dispus „recunoasterea pe teritoriul Romaniei a Decretului din data de 5 februarie 2020, pronuntat in dosarul nr. 62/2020 de Tribunalul din Varese, Oficiul Judecatorului Tutelar, prin care Iorgulescu Gino a fost numit reprezentant legal provizoriu al numitului Iorgulescu Gino Mario”.

La 16 decembrie 2021, judecatoarea tutelara Cristina Perna de la Tribunalul din Mantova a aplicat din 5 februarie 2020 a Tribunalului din Varese si a emis Decretul de numire a Tutorelui, prin care l-a numit pe Gino Iorgulescu tutore al lui Mario Iorgulescu (click aici pentru a citi).

In 5 decembrie 2022, prin sentinta civila nr. 3169/2022 din dosarul nr. 122/93/2022, magistratul Vlad-Alexandru Radu de la Tribunalul Ilfov a admis cererea lui Gino Iorgulescu, dispunand recunoasterea pe teritoriul Romaniei a hotararii pronuntate de catre Tribunalul din Mantova privind numirea sefului LPF in calitate de tutore al lui Mario Iorgulescu.


sursa foto: UEB.ro

Comentarii

# maxtor date 11 January 2023 21:40 0

"o plangere penala in care este acuzata de abuz in serviciu" -prin inshelaciune.....

# Florin date 11 January 2023 22:47 +556

Ha...Ha.... Te supără judecătorul că nu îți aprobă cererea de probatoriu...fuguța la PG și plângere penală...gata recuzarea...nu merge așa simplu. Ce vreau să spun că nu contează starea pe care o are acum ci starea pe care o avea la momentul accidentului....afectarea creierului poate fi o consecință a accidentului că nici el nu a scăpat întreg....Aici este povestea cu omorul....nu există prescriere și nu poate apăra tratamentul miraculos care după 4-5 ani prin Italia și rugăciuni aprinse să se vindece miraculos....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva