19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LUI PREDOIU – Alianta Pentru Patrie il acuza de tradare pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu pentru eliminarea din legile justitiei a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR: „Neloialitate criminala in favoarea unor puteri straine, cu scopul de a supune statul suveranitatii unei puteri straine, de a-i suprima independenta, cu consecinta distrugerii unitatii statale. A incalcat obligatia de fidelitate fata de tara, prevazuta de Constitutie”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 October 2022 12:40
Vizualizari: 4756

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) trebuie sa dea cu subsemnatul la Parchetul General pentru tradarea statului roman, prin eliminarea, din noile legi ale justitiei, a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei de catre judecatori si procurori.



Cel putin asa solicita Alianta pentru Patrie, partid care luni, 24 octombrie 2022, a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie plangere penala impotriva lui Predoiu, sub aspectul savarsirii infractiunii de tradare, prevazute de articolul 394 din Codul penal.


Iata ce prevede art. 394 CP:


Tradarea

Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin:

a) provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine;

b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;

c) aservire fata de o putere sau organizatie straina;

d) ajutarea unei puteri sau organizatii straine pentru desfasurarea unei activitati ostile impotriva securitatii nationale, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.


Concret, APP invoca faptul ca Predoiu a argumentat inlaturarea abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR prin primatul dreptului european asupra Constitutiei Romaniei. Or, asa ceva reprezinta atat subminarea politica a statului roman (art. 394 lit. b teza a II-a Cod penal), cat si aservire fata de o putere sau organizatie straina (litera c din acelasi articol). In cazul de fata, organizatia straina este Uniunea Europeana, arata Alianta Pentru Patrie.

Indiscutabil, atunci cand nu se mai recunoaste Actul de nastere al Statului roman – Constitutia Romaniei –, nu mai avem identitate si nu mai existam ca entitate statala, puterea poporului nemaifiind suverana, ci subordonata grupurilor de interese din Uniunea europeana”, detaliaza APP.


Redam principalul pasaj din plangerea penala (vezi facsimil):

 



In fapt, inculpatul, in calitate de Ministru al Justitiei in Romania, a declarat ca la ordinul Comisiei Europene si a altor puteri si organizatii straine, a initiat un Pachet Legislativ privind modificarea Legilor Justitiei, iar prin propunerile efectuate a determinat CU INTENTIE DIRECTA, incalcarea suveranitatii Statului Roman, prin subminarea Statului Roman si aservirea fata de puterile straine, urmarind realizarea rezultatului infractiunii, in procedurile legislative desfasurate in Parlamentul Romaniei.

Potrivit dispozitiilor art. 394 Cod penal, TRADAREA este definita astfel: 'fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin:

a) provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine;

b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;

c) aservire fata de o putere sau organizatie straina;

d) ajutarea unei puteri sau organizatii straine pentru desfasurarea unei activitati ostile impotriva securitatii nationale, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi'.

Solicitam tragerea la raspundere penala a inculpatului pentru 'neloialitatea criminala' fata de Statul Roman, Autoritatile statale si cetateanul roman, in favoarea unor puteri straine, cu scopul determinat de a supune Statul Roman suveranitatii unei puteri straine, de a suprima independenta Statului, cu consecinta distrugerii unitatii statale.

In calitate de demnitar al Statului Roman, inculpatul a incalcat obligatia de fidelitate fata de tara, una dintre cele mai importante indatoriri ale cetateanului roman, in conformitate cu dispozitiile art. 54 din Constitutia Romaniei: '(1). Fidelitatea fata de tara este sacra (2). Cetatenii carora le sunt incredintate functii publice, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege'.

Art. 104 din Constitutia Romaniei obliga demnitarii Statului Roman, ministrii, sa depuna individual, in fata Presedintelui Romaniei, Juramantul de credinta de la art. 82 din Constitutie, avand urmatorul continut: 'Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, SUVERANITATEA, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!'

Continutul legal al infractiunii de tradare, prevazute de art. 394 Cod penal:

Obiectul infractiunii este reprezentat de SUVERANITATEA, independenta, unitatea si indivizibilitatea statului roman, precum si ansamblul relatiilor sociale care se nasc si evolueaza legat de acestea.

Subiectul infractiunii – subiectul infractiunii de tradare este calificat, aceasta infractiune putand fi savarsita de o persoana care are calitatea de cetatean roman sau calitatea speciala de demnitar, persoana cu functie publica, in cazul de fata, inculpatul avand calitatea de demnitar, Ministru al Justitiei.

Latura obiectiva – se realizeaza prin actiunea faptuitorului de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, SUVERANITATEA sau independenta statului, neavand relevanta cui a apartinut initiativa, faptuitorului sau factorului strain (putere straina, formatiune statala straina, organizatie straina sau agent al puterii straine).

Latura subiectiva – forma de vinovatie prin care se savarseste aceasta infractiunea este intentia directa, calificata prin scop, deoarece legea cere, pentru existenta infractiunii, ca faptuitorul sa urmareasca un scop bine precizat: suprimarea sau stirbirea unitatii, SUVERANITATII sau independentei Statului (limitarea, diminuarea, ingradirea suveranitatii).

Astfel, inculpatul Catalin Marian Predoiu a afirmat constant ca legile justitiei reprezinta un 'angajament pe care l-a pus pe masa Comisiei Europene', conditionand ridicarea MCV si alocarea fondurilor din PNNR de modificarea legilor justitiei si pentru a face posibila intrarea Romaniei in spatiul Schengen si ridicarea Mecanismului privind Statul de Drept (Rule of Law).

Tentativa la infractiunea de tradare este pedepsita!!!

Urmarea socialmente periculoasa – consta in crearea unei stari de pericol pentru SUVERANITATEA, unitatea, indivizibilitatea, sau independenta Statului, prin faptul ca, fiind eliminata sanctiunea aplicata magistratului pentru nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale si ale ICCJ, Constitutia Romaniei devine facultativa, mai exact vointa poporului, exprimata constitutional, este suprimata.

Consumarea infractiunii de tradare a avut loc prin initierea, sustinerea si promovarea Pachetului Legislativ privind modificarea Legilor Justitiei, prin care a cerut eliminarea din lege a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR, moment in care a avut loc suprimarea si stirbirea suveranitatii, unitatii, indivizibilitatii si independendentei Statului, fiind creata o reala stare de pericol pentru siguranta Statutului, ca urmare a cedarii suveranitatii.

Inculpatul a sustinut eliminarea acestei abateri, in ciuda faptului ca atat magistratii, cat si Consiliul Superior al Magistraturii – garant al independentei justitiei – au cerut constant mentinerea sanctiunii pentru nerespectarea de catre magistrati a deciziilor instantei constitutionale.

Sunt astfel incalcate urmatoarele dispozitii legale si constitutionale:

Art. 1 alin.1 din Constitutie – Romania este stat suveran si independent.

Art. 1 alin.4 din Constitutia Romaniei – In Romania, respectarea Constitutiei si a suprematiei legii, este obligatorie.

Art. 142 alin.1 din Constitutie – Constitutia este legea fundamentala, iar Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei!

Art. 147 alin. 4 din Constitutia Romaniei: 'Deciziile CCR sunt obligatorii si au putere numai pentru viitor'.

Art. 34 alin.1 Legea nr. 303/2004, Juramantul judecatorului – 'Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!' Juramantul se mentine si in noua lege privind Statutul magistratului (art. 81 alin.1 din Legea nr. 303/2004).

Alianta Pentru Patrie atrage atentia supra faptului ca atitudinea infractionala a inculpatului Catalin Marian Predoiu, in calitate de Ministru al Justitiei, si votul parlamentarilor romani, in sedinta Comisiei Speciale care dezbate Proiectele Legilor Justitiei, privind eliminarea abaterii disciplinare din Legea statutului judecatorilor si procurorilor, respectiv art. 99 lit. s) din lege, care obliga magistratii sa respecte deciziile Curtii Constitutionale (potrivit art. 147 alin.4 din Constitutie), reprezinta o preluare subtila a Aparatului de Stat si a Autoritatii Judecatoresti in Romania, cu scopul determinat de subordonare a justitiei si subjugare a poporului roman, ceea ce contureaza clar elementele constitutive ale infractiunii de TRADARE (art. 394 Cod penal).

Tradarea poporului roman inseamna: dezmembrarea armatei romane cu consecinta directa a diminuarii capacitatii de lupta, preluarea resurselor naturale de catre multinationale si a retelelor de energie electrica, gaze, apa, cu consecinta controlului asupra pretului la factura de utilitati, preluarea sistemului bancar, cu consecinta legalizarii clauzelor abuzive etc., iar acum, intr-un final, asa-zisii magistrati-ofiteri din campul tactic vor primi liber la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale si implicit a Constitutiei Romaniei, fara a putea fi sanctionati, decizii constitutionale prin care sunt aparate drepturile fundamentale ale cetatenilor romani in fata instantelor din Romania.

Indiscutabil, atunci cand nu se mai recunoaste Actul de nastere al Statului roman – Constitutia Romaniei –, nu mai avem identitate si nu mai existam ca entitate statala, puterea poporului nemaifiind suverana, ci subordonata grupurilor de interese din Uniunea europeana.

Asa cum afirma cu satisfactie inculpatul, Ministrul Justitiei Catalin Marian Predoiu, in toate sedintele Comisiei Speciale Parlamentare privind Legile Justitiei, inclusiv in 17.10.2022, contactul permanent pe care acesta l-a avut pe perioada acestor dezbateri cu executivul de la Bruxelles a dat 'roadele tradarii', in sensul ca s-a deschis calea pentru distrugerea ordinii juridice in Romania, insecuritatea juridica si lipsa de eficienta juridica a deciziilor Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In concluzie, solicitam declansarea urmaririi penale si tragerea la raspundere penala a inculpatului CATALIN MARIAN PREDOIU – Ministrul Justitiei, cu sediul in Bucuresti, strada Apolodor nr. 17, sector 5, sub aspectul comiterii infractiunii de TRADARE, fapta prevazuta si pedepsita de art. 394 Cod penal”.

Comentarii

# maxtor date 26 October 2022 13:14 +89

"cerem pedeapsa maxima", asa se incheie rechizitoriu.

# maxtor date 26 October 2022 13:21 +91

mai trebuie ceruta demiterea ministrului(catre p.m) pt. ca "procurorul functioneaza sub autoritatea m. justitiei", dupa cum ne-a atras atentia dl. Titi(tudorel toader), e text in Constitutie.

# marin date 26 October 2022 14:03 +42

MA BUCUR SA VAD CA INCA EXISTA PATRIOTI IN ROMANIA! PATRIOT = OM CARE ISI IUBESTE NATIA! OM CARE VREA SA TRAIASCA LIBER SI FERICIT IN TARA LUI, IMPREUNA CU SEMENII LUI. NUMAI ASA POTI RIDICA O TARA! CINE SE CONSIDERA "PATRIOT" PENTRU CA ISI IUBESTE TARA, ACELA ESTE UN VIITOR DICTATOR DACA REUSESTE SA PUNA LABELE PE PUTERE!

# justitia fluida date 27 October 2022 00:35 +22

- o problema majora a deciziilor luate la nivel UE. Ele vizeaza toate statele membre considerand ca exista o baza aprox. omogena majoritara de comportamente si atitudini intr o anumita directie. Insa Romania joaca la extreme. Inclusiv in justitie. Daca deciziile CJEU vor sa dea libertate oricarui judecator sa interpreteze conflictele "care i par lui ca sunt" intre legile nationale si cele ale UE asta poate merge in majoritatea tarilor UE, ex. o hotarare luata de judecatorul din Venetia e beton fundamentata si reprezinta jurisprudenta si baza pentru o hotarare luata de judcatorul din Roma. La fel in Germania, Franta. La noi nu functioneaza. Judecatorul de la Cucurigu din Deal va face ce crede domnia sa si nu va tine cont de ce a decis cel de la Cucurigu din Vale. Chiar si cu disciplina respectarii deciziilor ICCJ si CCR tot exista o practica excesiv neunitara. Eliminarea sanctiunilor pentru nerespectarea lor va duce la miscarea browniana in justitie. Increderea va deveni maxima.

# Valentin Scorțescu date 27 October 2022 09:59 0

La pușcărie cu el și cu cei ce nu repspectă Constituția!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva