18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PLANUL LUI TUDOREL – Ministrul Justitiei va prezenta peste trei saptamani noile Legi ale Justitiei: „Sunt propuse modificari de fond si nu de forma”. Tudorel Toader anunta un pachet de masuri impotriva supraaglomerarii din inchisori: „Punerea in aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu, posibile modificari ale proiectului de lege referitor la gratierea unor pedepse, posibilitatea consacrarii legislative a masurii supravegherii electronice”

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 August 2017 14:00
Vizualizari: 7137

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) si-a facut planul pentru modificarile la Legile Justitiei si rezolvarea problemei referitoare la supraaglomerarea din penitenciare. Toate masurile urmeaza sa fie anuntate si puse in practica in perioada imediat urmatoare. Cel putin asta pretinde Toader.

Intr-o postare pe Facebook, de miercuri 2 august 2017, Tudorel Toader a anuntat ca modificarile la Legile Justitiei urmeaza sa fie facute publice peste trei saptamani. Mai exact, in 23 august 2017. Ministrul a tinut sa sublinieze ca modificarile la Legile Justitiei sunt unele de fond, nu de forma.


Cat despre problema penitenciarelor, Tudorel Toader urmeaza sa se intalneasca, in 8 august 2017, cu liderii sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Printre masurile pe care le doreste a fi adoptate pentru reducerea aglomerarii din penitenciare, Toader a enumerat constructia a doua noi inchisori, modernizarea celor existente si transformarea unor foste unitati militare in penitenciare. In paralel, se are in vedere punerea in aplicare a Legii referitoare la recursul compnsatoriu, modifcarea proiectului de lege privind gratierea unor pedepse, dar si introducerea supravegherii electronice.

Prezentam anuntul ministrului Justitiei Tudorel Toader:

I - CEDO - Hotararea pilot referitoare la conditiile din penitenciare.

Foaia de parcurs, va fi discutata cu liderii sindicatelor din ANP, la sediul Ministerului Justitiei, pe data de 8 august 2017, incepand cu orele 10.00.

Avem in vedere urmatoarele:

-stadiul constructiei a doua noi penitenciare;

-modernizarea/extinderea penitenciarelor existente;

-posibilitatea transformarii unor foste unitati militare, in unitati penitenciare.

Pe plan legislativ, avem in vedere urmatoarele:

-finalizarea si adoptarea Statutului functionarilor din penitenciare;

-punerea in aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu;

-posibile modificari ale proiectului de lege referitor la gratierea unor pedepse;

-posibilitatea consacrarii legislative a masurii supravegherii electronice.

II - Legile justitiei

Proiectul de lege privind modificarea Legilor justitiei, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justitiei, incepand cu orele 11.00!

Sunt propuse modificari de fond si nu de forma!

Comentarii

# Pif date 2 August 2017 14:26 +4

Deduc c-o fi fi stabilit atat tariful cat si cine sa taie bilete pt. cei dornici dornici sa prinda loc in fata, inca de acum, la sirul ce se va forma in fata sediului MJ, inainte de 23 .o8, orele 11: momentul culminant.

# DODI date 2 August 2017 18:53 0

După ce ne-a obișnuit cu ”seriozitatea” sa, cu auditul făcut luluței și lui zdreanță, cu modificările aduse codurilor pentru eliminarea aberațiilor cuprinse în ele, dorel ține să nu treacă o săptămână fără a avea parte de zicerile sale. Necazul nostru este că PSD, prin Dragnea, îl mai cred, îl mențin în funcție și îi îndeasă pe cap o pălărie prea mare pentru un ins care vrea să demonstreze că poți ajunge mare chiar dacă părinții tăi te doreau mic și te-au echitechetat cu un diminutiv mai mult decât grăitor. Așa că ar trebuie să le dăm credit părinților săi că au știut ce poamă ne lasă pe cap.

# Canarul date 2 August 2017 14:30 +2

Băi Dorele tu ce calendar folosești? Termenul dat de CEDO expiră peste 1 lună și vorbești de posibile modificări legislative? Din alea care durează ani până la promulgare? Și dacă CEDO amendează România cine plătește? Tu? Și de când un stat suveran (încă !) își discută politica penală cu nu știu ce vicepreședinți? Dacă tot vroiai să discuți cu cineva nu era mai bine la CEDO ?

# Teia date 2 August 2017 15:53 +3

 ALO!  Domnu'Tudorel, pai ori faci dreptate și pui legea în,,fagasul''constituțional ori tragi doar o concluzie și gata ai terminat. -Grațierea trebuie data urgent cel putin după modelul din Italia de 2000 de zile pt. Toți,nu cu dedicație!   Numai ca în tara asta plina de abuzuri, ar trebui și o amnistie pe ultimii 10 ani sau rejudecarea dosarelor fabricate pe protocoale ilegale si neconstituționale.

# Marius date 2 August 2017 17:06 0

s'a modificat atat de mult acest proiect de lege incat de amnistie nici nu se mai aminteste macar ! Dupa ce ca legea gratierii elibereaza decat 1300 de detinuti nu dati nici legea amnistiei...fiindca cei cu suspendari raman cu faptele si daca fac ceva ...la puscarie ! Si se umplu iar astea 1300 locuri libere imediat ... nu ca ar fi ceva greu si fara suspendarile astea

# Maria date 2 August 2017 18:01 +5

Ca vrea sau nu Tudorel sau oricare alții ca el grațierea trebuie data ,și TREBUIE  sa fie gratiați de pedeapsă cel puțin 10000 ca asa a cerut CEDO. și trebuie sa schimbe legea în sensul ca media de pedeapsă în România este de 6 ANI, în timp ce în țările dezvoltate occidentale este de 9 Luni. Deci cum s-a menționat sus într-un comentariu în această țară trebuie gratiere de cel puțin 2000 zile model Italia. Adică cum de Italia a dat gratiere de 2000zile  fără excepții iar Țara Mioritica ce are?  A... Lăsați-ne cu construcția voastră de penitenciare ( nesimțire grosolana, RUȘINE!!!) NU mai risipiți banii oamenilor pe porcăriile voastre: pușcării,  ascultări de telefoane, procurori, polițiști Sri,  investiți în ceva care sa producă,  sa aducă bunăstare, .  Sau bunăstarea po******tiei/tarii nu e prioritatea voastră? !? 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva