24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANUL PENTRU REINCARCERAREA LUI DRAGNEA – Dupa mai bine de doi ani de detentie politica, Liviu Dragnea continua sa fie hartuit. Judecatoarea #rezist din CSM Andrea Chis a incercat sa asmute Consiliul pe Dragnea, cerand sa se constate ca ex-liderul PSD ar fi adus atingere autoritatii judecatoresti prin declaratiile facute la iesirea din penitenciar. Odata adoptata cererea lui Chis, DNA ar fi urmat sa solicite revocarea liberarii conditionate. Urzeala s-a naruit in CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 July 2021 12:08
Vizualizari: 13631

De necrezut: tinut mai bine de doi ani in inchisoare printr-o condamnare politica dispusa de ICCJ - al carei scop a fost sa il scape pe presedintele Klaus Iohannis de principalul sau adversar politic, pentru ca apoi sa isi poata instala din nou “Guvernul meu” - fostul presedinte PSD Liviu Dragnea continua sa fie hartuit. Iar actiunile de hartuire au inceput la mai putin de 24 de ore de la eliberarea acestuia, varf de lance fiind judecatoarea #rezist Andrea Chis (foto) din CSM, fosta nevasta a procurorului Doru Tulus. Totusi, conform unor surse extrem de avizate, atacul lui Chis ar face parte dintr-un plan mai amplu prin care s-ar urmari reincarcerarea lui Liviu Dragnea.Concret, vineri, 16 iulie 2021, Andrea Chis (aflata in biroul sau unde pe perete sta agatat un tabolu chiar cu ea) a cerut suplimentarea ordinii de zi a sedintei Plenului CSM cu o cerere de aparare a autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, fiind nemultumita ca Liviu Dragnea a acuzat ca a fost un detinut politic, dar si de faptul ca acesta s-a plans ca libertatea de exprimare este incalcata in Romania si a precizat ca judecatorii care l-au liberat conditionat au fost corecti (click aici pentru a citi). De asemenea, infierata a fost avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, cu care insa Andrea Chis nu a avut nicio o problema sa imparta sala la Congresul avocatilor, organizat pe banii avocatilor, la care judecatoarea din CSM a mancat, baut si dansat (asa cum a dezvaluit avocata Cosmina Cerva), pentru ca apoi sa voteze fix impotriva avocatilor.


Dupa jelania de la inceput, Chis a bagat o jelanie si pe Facebook


Chis a deschis sedinta CSM lamentandu-se din cauza lui Dragnea, dar a sfarsit tot cu o lamentatie. De data aceasta pe Facebook. Asta intrucat Andrea Chis nu a fost in stare sa stranga o majoritate, atentie, nu pentru a se vota apararea autoritarii judecatoresti, chipurile afectata de Liviu Dragnea, ci pentru a se include pe ordinea de zi aceasta solicitare. Mai precis, Andrea Chis nu a fost capabila sa convinga ceilalti membri ai Plenului CSM sa suplimenteze ordinea de zi, astfel ca declaratiile lui Liviu Dragnea nu au mai fost analizate.

Drept urmare, Chis s-a refugiat pe Facebook unde a produs urmatoarea lamentatie, in care a vorbit despre “Sectia pentru judecatori al carei membra sunt”, formulare extrem de potrivita in contextul discutiilor din UE despre transgenderi, dar gresita din punct de vedere gramatical, eroare pe care Chis a indreptat-o ulterior (vezi facsimil la finalul articolului):


Am solicitat azi Plenului Consiliului Superior al Magistraturii apararea independentei autoritatii judecatoresti fata de afirmatiile formulate la iesirea din penitenciar de Liviu Dragnea si avocata acestuia, potrivit carora condamnarea a fost una politica, intrucat traim intr-o dictatura si doar judecatorii care l-au eliberat conditionat au fost cei cinstiti.

Aceste afirmatii sunt extrem de grave, cu atat mai mult cu cat provin din partea unei persoane care nu mai beneficiaza de prezumtia de nevinovatie in cauza in care a fost condamnat definitiv si si-a executat pedeapsa.

Tocmai din acest motiv, e imperios necesar ca astfel de afirmatii sa fie sanctionate imediat, asa cum Sectia pentru judecatori al carei membra sunt a facut-o in numeroase randuri, condamnand prin comunicate de presa afirmatii apreciate ca depasind limitele libertatii de exprimare, atunci cand data sedintelor nu permitea o reactie prompta.

In Plenul de azi, compus in majoritate din judecatori, solicitarea mea a fost respinsa, fiind exprimate 8 voturi pentru, dintre care 4 publice - al meu, al domnului judecator Mihai Andrei Balan, al doamnei procuror Tatiana Toader, precum si al domnului procuror Cristian Mihai Ban. 7 voturi au fost impotriva si unul nul. #independenta #respectpentruadevar #anticoruptie”.


Asa sa arate viitorul sef al CSM?


Altfel, surse politico-judiciare extrem de avizate, ne-au recomandat sa luam in calcul un anumit scenariu. Acela ca cererea Andreei Chis sa se fi dorit a fi doar primul pas dintr-un atac mai amplu la adresa lui Liviu Dragnea. Concret, odata adoptata cererea lui Chis prin care sa se constate ca Dragnea prin declaratiile sale a afectat autoritatea judecatoreasca, s-ar fi trecut la nivelul urmator, in care pe diverse canale media ale Sistemului s-ar fi propagat ideea ca fostul presedinte PSD a incalcat termenii liberarii conditionate, neavand o conduita corespunzatoare, aspect demonstrat de decizia CSM, pentru ca apoi DNA sa se autosezise si sa ceara revocarea liberarii conditionate a lui Liviu Dragnea.

Tot ce este posibil. Ar fi fost insa un abuz evident, in conditiile in care instanta care l-a eliberat pe Dragnea nu i-a impus vreo anumita conduita, iar o eventuala afectare a autoritatii independentei judecatoresti nu este nicidecum o cauza pentru revocarea liberarii conditiomnate. Chiar si asa, potrivit surselor mentionate mai sus, cererea lui Chis ar fi urmat sa fie folosita pentru a se forta reincarcerarea lui Dragnea, pe modelul Elenei Udrea, cand s-a cerut plasarea ei sub control judiciar pentru ca a criticat sentinta de condamnare.

In final, ne intrebam: asa sa arate oare viitorul sef al CSM?

 


Comentarii

# imun/teanu date 16 July 2021 12:37 +87

Aratarea asta-i Andreea Chis?, celebra! Normal ca Tulus a schimbat-o cu aia "rosie", desi de acelasi calibru mai pisicoasa, bubulina lasiva. Daca cineva isi inchipuie ca Hoha-hanSS il lasa in pace se-nsala. Nu de mirare ca intai judecatorii de la Giurgiu s-o ia, si ei, cu vreo condamnare. De ieri lui "hoha" ii pleznesc si ficatii si splina. Deja probabil i-a si dictat "sentinta" pe dosarele urmatoare, poate si alte. El pe Dragnea l-a condamnat la moarte, si una lenta (am inteles ca si la viol?), sa simta ce pateste cine nu-i sta umil in genunchi (cand si Ludovic care l-a lins uite ce a patit). Redivivus si Gestapo si SS /cand in puscarii nu va mai fi loc ce va face cu noi toti?!, traditionala "solutie finala"?

# JOS DNA date 16 July 2021 12:43 +40

Cu tine la TEMNITA!!! :zzz

# Gyuse Bogdan date 16 July 2021 12:44 +84

Criminalii s-au simtit cu musca pe caciula si au actionat in haita, imediat cum Dragnea a denuntat parte din atrocitatile infaptuite de procurori-judecatori-militieni. Asa se intampla atunci cand nu exista o lege reala a raspunderii magistratului, cand SIIJ nu functioneaza, cand judecatorii sunt racolati de servicii, cand vanzatorii de tara dirijeaza politica in Romania. Criminalii ajunsi in functii publice apara dictatura atroce instaurata in Romania de USA si UE prin papusati ai serviciilor precum Iohannis si restul trupei de infractori.

# Lorenzo de Medici date 16 July 2021 15:03 +32

Oare nu se găsește nimeni care să o conducă pe această arătare la cea mai apropiată facilitate de profil, adecvată nevoilor pe care le are ?

# X date 16 July 2021 15:10 +27

Ăștia au luat_o pe miriște ! Să se ia de mana procurori si o parte dintre dintre judecători și să meargă la un control la psihiatrie. Și nu sunt singurii care au nevoie de așa ceva. Mai găsim și pe la case mai mari

# Sile date 16 July 2021 17:37 +28

ne intalnim la metrou .... , daca nu-ti cade ceva in cap pana atunci !

# Simona date 16 July 2021 17:40 +28

Eu mai ca as pune pariu ca nu va crapa de batranete asta ! :-*

# Gilu date 16 July 2021 17:50 +106

Doamna Pish, matale semanati cu Morosanu- Ceausescu, prieten bun cu Cotroceannis, numai ca nu aveti o sapca cu cozorocul la spate,altfel ati semana si cu Salonul 9 de Cehov ! La mai multe !

# Marsh, cucoană şi umblătură de voie! date 16 July 2021 17:51 +29

Da, pe unde ți-o adus atingere, mirătură, care spurci cu # tău profesia de magistrat? Azi-mâine nu vă mai rabdă nici pământul să-l calcați de atâta nemernicie grea ce zace şi dospeşte-n voi! Sunteți făloşi şi v-ați pus hastagul pă frunte, ca să vă recunoască dracul cât mai iute.... mai bine țânteți-vă gurile cele spurcate de minciună şi trădare şi bucurați-vă că românul e molcom (deocamdată) şi nu vă aduce atingere cu altceva... aşe că, marsh d-aci şi umblătură de voie, cucoană!

# Pintea date 16 July 2021 18:10 +28

Dar Ambasada SUA prin diktatele insărcinatului, proferate de la televiziunea publica, nu le-a afectat independenta? Dragnea doar i-a calificat, dar ăla le-a spus pe un ton imperativ ce trebuie sa faca. Asa ca unde este ”afectarea?” Chiar nu isi dau seama cat de ridicoli au devenit cu șabloanele astea? Ei sunt aserviți pana in măduva oaselor si tot ei vorbesc de independenta justitiei?

# nae din dealul feleacului date 16 July 2021 18:17 +24

Moghior Kiss te-ai trezit vorbind precum lupii cind urla la Luna!Unde mai pui ca aratarea asta este lector la UBB Cluj;pai ce magistrati pot iesi de pe miinile acestea?Dragnea v-a invins!A avut puterea,bravo lui,sa fie vertical pina la capat;nu mor caii cind vor ciinii.

# Apidaciu date 16 July 2021 18:33 +13

Auzi dilimandroas-o : iti iei juma de norma de la Soros si ongheurile ma-sii ?

# Sandokan date 16 July 2021 20:22 +46

Felicitari lui Tulus , pentru divort ! Mda , acum intelegem cu totii ....

# Liliputana date 16 July 2021 21:07 +22

Cum vine asta? S-au exprimat 8 voturi dintre care 7 împotriva și un vot nul. Adică nici măcar asta nu și-a votat propria cerere? Cât de tută?

# Neanae date 17 July 2021 00:06 +49

Eu zic sa le “mulțumim” putregaielor ăstora ce se îneacă in propriul venin și in propria prostie. Tampitii au ceea ce merita: fix o mare țeapă in tur! AU CREAT UN EROU CREZÂND CA-L DISTRUG PE DL LIVIU DRAGNEA. Au chinuit, persecutat, condamnat, aproape omorât un naționalist, un român care iubește România. Cu cât îi vor căuta bube și noduri in papura, cu atât Dl Dragnea va deveni mai puternic. Este un luptător contra căruia se tot agită niște tâmpi cu miros de pușcărie PE MERIT. PRE-PENALI IN CĂUTARE DE BĂTAIE A SORTII. Sa fiti sănătos Dle Dragnea, că bărbăția nu va lipsește.

# Marin TULUS OLt date 17 July 2021 00:29 +7

I-auzi! Congres al avocatuilor unde s-a baut si dansat cu magistratii!Asa au procedat si cu schimbarea legislatiei pentru a le fi favorabilă si mai ales pt. a distruge UNBR/ul lui Bota prin condamnarea avocatilor din acest ultim grup. Dar cel mai bine se poate observa că profesia de avocat este dată de SRL/ul lor iar justitia le/a făcut pe plac și nu este de mirare la baaut, mancat si dansat sau si nu se stie cate foloase au avut pt a se mentine acest SRL impotriva drepturilor constitutionale si a normelor internationale ale OMului de care nimeni nu se sesizează in UE sau si international. Justitia nu poate fi un SRL ,iar profesia de a vocat nu poate fi acordată de niciun SRL!Cat despre dna Chis nu pot să remerc decat că a făcut o alegere bună despartindu se de varul meu.

# santinela date 17 July 2021 07:31 +36

Cine a ajuns in CSM, o nulitate,o neterminata !

# Marian date 17 July 2021 07:41 +29

Și cînd te gândești că asemenea .... "împart" dreptatea sau fac justiție dreaptă în România, îți vine să te duci oriunde numai aici să nu mai stai o secundă. Totul este șubred, de la președinte, guvern, parlament, justiție, toți sunt împotriva omului de rînd, cei mulți care le plătesc salarii babane, ca ei să lucreze pentru cei ce iau ales să lucreze în slujba cetățeanului, nu împotriva lui..

# Omul de pe stradă date 18 July 2021 16:47 +41

Dovadă clară că L. Dragnea a fost și este deținut politic; imediat sistemul s-a pus în mișcare pentru a-l ascunde din nou; simpla lui prezență reprezintă un pericol pentru sistem. Trebuie ascuns din nou. Cred că această doamnă a fost trimisă în CSM de către colegii săi doar pentru că nu-i mai suportau prezența printre ei! O perioadă au scăpat de ea...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva