29 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANUL PENTRU TAIEREA PENSIILOR MAGISTRATILOR – In doua luni reforma pensiilor de serviciu ar putea fi finalizata. Liderul PSD Marcel Ciolacu acuza: “Nu poti sa ai la pensie mai mult decat ai avut in activitate... Nu poti sa fi magistrat o zi si sa beneficiezi de pensie de serviciu... Trebuie sa ai o activitate de magistrat de 20 de ani, nu poti sa te pensionezi la 45 de ani si sa ai pensie de 20.000 lei” (Video)

Scris de: G.T. | pdf | print

16 March 2023 10:54
Vizualizari: 6463

In aproximativ doua luni reforma pensiilor de serviciu ar putea fi finalizata. Anuntul a fost facut de presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto), acesta explicand ca termenul pentru adoptarea pensiilor de serviciu (in mod gresit denumite pensii speciale) este cererea de plata nr. 3 din PNRR, adica finalul lunii martie 2023, dar ca termenul poate fi prelungit cu 60 de zile.


 

Invitat miercuri seara, 15 martie 2023, la Digi 24, Marcel Ciolacu a oferit o serie de detalii despre masurile care se vor lua in cazul pensiilor de serviciu. Referindu-se la magistrati, liderul PSD a precizat ca este inadmisibil ca judecatorii si procurorii sa castige mai mult la pensie decat au castigat in timpul activitatii, astfel ca se va introduce un impozit pentru ca pensiile sa fie coborate la nivelul venitului din timpul activitatii. De asemenea, Ciolacu a acuzat cazurile in care anumiti magistrati au iesit la pensie dupa o activitate extrem de scurta in sistem, dar au beneficiat de pensii de serviciu. Nu in ultimul rand, presedintele PSD a sustinut ca este gresit ca un magistrat sa se pensioneze la 45 de ani cu o pensie de 20.000 de lei.


Prezentam declaratiile liderului PSD Marcel Ciolacu (video de la min.23):


Au existat mari abuzuri legislative in ceea ce priveste pensiile de serviciu, asa-zisele pensii speciale. Nu poti, nu exista niciunde in lume, sa ai la pensie, sa castigi mai mult decat ai avut in activitate. Este hilar ce s-a intamplat in Romania. Nu poti sa fi magistrat o zi si sa beneficiezi de pensie de serviciu. (...) Vom veni si vom face modificarile pe fiecare categorie. Este exclus sa castigi mai mult la pensie decat ai avut in activitate.

Nicio lege nu este retroactiva niciunde in lume, e neconstitutionala. Trebuie sa gasim cum sa impozitam aceste excese ale legii. Si vom veni cu tot acest calup. S-a facut un grup de lucru (cum s-a facut si cu Legile Educatiei) la nivelul Coalitiei, integratorul este ministrul care raspunde, domnul Marius Budai, si sunt ferm convins ca intr-o anumita perioada de timp vom inchide acest capitol, nu cautand sa castigam voturi. Dimpotriva, venim cu o lege sustenabila, constitutionala, si pe care sa o explicam romanilor, ca sa o inteleaga perfect.

Avem termenul pentru cererea de plata nr. 3 (n.r. - sfarsitul lunii martie). Putem scrie Comisiei (n.r. - Comisiei Europene) si ni se pot da 60 de zile, sa prelungim.

Bugetarul numarul 1 din Romania este presedintele Romaniei. Si trebuie sa ne raportam la ceva, noi nu ne-am mai raportat la nimic. Este ilogic asa ceva. Omul cel mai votat in Romania este presedintele Romaniei, te raportezi la el si de acolo vii cu grila. Exista pensii in plata, dar vii cu un sistem de impozitare astfel incat sa se inchida orice abuz, pe praguri. In momentul in care ai o pensie mai mare decat ai avut salariul, cred ca este corect sa vii cu un prag de impozitare pe acea diferenta cat mai mare. Trebuie sa ai o activitate de magistrat de 20 de ani, nu poti sa te pensionezi la 45 de ani si sa ai pensie de 20.000 lei, pentru ca e ilogic”.

 


Comentarii

# Luiza date 16 March 2023 11:51 -2

Un exemplu de viitor tanar pensionar cu peste 25 000lei lunar....procuror Popescu Ovidiu din cazul Dinca Caracal....anul aceasta se aude ca is depune dosarul de pensionare, de 3 ani de zile sectia de PORcurori a CSM Evita sa dea o solutie....cred ca o sa iasa zambind la pensia platita de asa zisii fraieri din Romanica care doar contribute sa le mearga super bine unora care isi judeca intre ei dosarele si drepturile salariale sau de pensionare ...

# merinos ciolachis date 16 March 2023 12:02 0

Pah bune ciolachis? Chiar nu poti sa ai pensia mai mare ca salariul? Si atunci de ce sunt in plata pensii mai mari ca salariul? Nu cumva din cauza politicienilor corupti si ticalosi care si-au subordonat justitia tocmai cu banetul asta aruncat pe geam ca manelistii, fara numar, fara numar pentru nasu' mare? Ca doar nu dati voi din buzunar, tot fraierii calcati in picioare de justitie platesc.. Nu cumva toate gastile infractionale numite partide, care au fost la guvernare, au contribuit la situatia asta? Acum va dati cu kuru de pamant cand psd cand pnl ca taiati si faceti si dregeti. Faceti pe draq sa va ia bah idiotilor ca nu sunteti fraieri bah sa va taiati singuri craca.

# Ligia date 16 March 2023 12:05 -11

Este cea mai mare urgenta , sa le taie aceste pensii pai ce dracu reprezita ! Daca mai da PSD si legea raspunderii magistrailor este cel mai tare guvern! Noi oamenii de rand murim de foame ca sa ce si ei sa ia sute de milioane! Taiati la rind cu noi pensionarii de rand! Bv Marcel Ciolacu! Jos cu pensiile imense!

# Copy-paste date 16 March 2023 12:52 +13

Ligia! Dacă tot știi așa de bine cum e cu treburile astea cu magistrații și cam care e locul lor, de ce nu te daci și tu magistrat? Doar e foarte ușor și să înveți și să răspunzi material etc. Faptul că-l aplauzi pe ciolacu spune totul despre tine.

# Cetateanul date 16 March 2023 13:02 +4

O mai fost una de o tăiat salarii și pensii ca să investească în terenuri fotbal în pantă. No io zic că ciumeții îs pe drumul cel bun... :lol:

# santinela date 16 March 2023 13:43 +4

Pina aici este corect domnule Ciolacu dar cum veti face asta din punct de vedere legal ?

# C.N date 16 March 2023 14:39 +43

Să fim serioși! Păi ESTE NECONSTITUȚIONALĂ toată povestea/construcția asta! Pe recalculare (tot în ideea scăderii) nu se poate, pentru că avem neretroactivitatea legii ca principiu constituțional, iar pe această poveste cu impozitarea progresivă...CCR S-A PRONUNȚAT deja, prin Decizia nr.900/15.12.2020 !! In ceea ce privește Magistrații, punctele 147-159 din Decizie. Eventualele modificări/corecții din noua lege, se pot aplica doar pentru viitor, adică doar pentru cei care urmează să iasă în pensie. Pentru PENSIILE ÎN PLATĂ, NU se poate interveni în sensul scăderii lor, nici prin recalculare, nici prin impozitare progresivă, întrucât este neconstituțional, fiind un drept câștigat..

# Mya date 16 March 2023 15:28 +6

Domnilor care comentati. Pensiile magistratilor au fost hotarate in 2004 ca o conditie de preaderare a Romaniei la UE. Pensiile sunt calculate in baza Legii 303/2004 cititi si va lamuriti nu vorbiti aiurea si apoi in tara asta nu muncim toti ka fel, nu suntem retribuiti oa fel asa a fost si inainte de 1989. Va dau un sfat celor care comentati aiurea: mergeti si dati examen pentru intrare in magistratura , locuri sunt. Succes!

# Ciolac peste pupăză date 16 March 2023 16:21 +6

Ciolacul crede că dacă l-a pus pe marele Budigăi, cu înaltele lui școli la Spiru Haret, îi va găsi o soluție constituțională la problema lui cu pensiile. Aștept cu interes soluțiile telefonistului nocturn.

# Yana date 16 March 2023 22:28 +1

Munciţi voi,cei care comentaţi ,cât muncește un magistrat responsabil.Faceţi Facultatea de Drept-la stat și daţi examen de intrare in magistratura.Apoi mai discutăm de pensii și cuantumul lior.

# Fasole cu ciolac date 16 March 2023 23:18 +1

Maestre Ciolaxu, canta la alta masa, ca ne plictisesti. Cand reusesti sa tai pensiile alea, sa le impozitezi, sa le faci bors sau ce mai vrei tu din doua in doua zile, anunta-ne. Pana atunci mai zi si de altceva, ca mai sunt probleme de rezolvat in tara.

# Bufnita mov date 17 March 2023 00:39 +1

Când îl văd pe ciolacu' cum da ochii peste cap ca o fată mare și cum explică el nimic de fiecare dată când apare pe undeva îmi vine sa vomit....are așa niste apucături și gesturi de fătălău...asta numai bărbat de stat nu e. E fix bărbat de stat capră am impresia. Macar ciuca e slab mobilat la mansarda in mod nativ, da ciolacu' mai și aplaudă că să iasă în evidență. Priviți i mimica când explică el nimic și apoi o să înțelegeți de ce apare în poză cu Haisam

# Mya date 17 March 2023 07:57 +3

Domnilor acest Budai fost șofer la DGASPC Botosani, eu îl cunosc , a fost pus ca a lipit afișe nu pe criterii de competentă. Dacă făcea o facultate adevarata , nu la 36 de ani la Spiru Haret îmi scoteam pălăria in fata lui dar așa…. Ciolanu pina a intra in politica nu a muncit nicăieri.Iar școala nu are nu vedeți cum vorbește , se vede din avion ca omul este paralel cu gardul dar se vrea premier ,mai asta ne lipsea ,ca și așa țara este pe malul unei prăpastii, el chiar se vede premier. Vai de acest popor pe miinile cui a ajuns.

# silviu date 17 March 2023 12:56 -3

Pensiile militare NU SUNT PENSII SPECIALE..!!nu le confundați cu cele ale MAGISTRATILOR care sunt pensii extraterestre..ca da sau scumpit utilitățile din Spania, Italia ete a caselor acestora....De ce nu le verifica nimeni ce averi au magistrații?? acte procese au cu statul roman și câte le câștigă..sporuri peste sporuri...STATUL LE ESTE PERMANENT DATOR????UNDE ESTE SIPA???

# Mya date 17 March 2023 18:38 +2

Nu este adevărat numit din ce spune Silviu, dezinformează pentru a creea o stare de ura între diferite categorii sociale. Tu de ce nu mergi in magistratura, sunt posturi și vezi cum este sau dacă ești in stare.Așa de vorbit minciuni este fff ușor dar dovedește ce ai spus.in primul rând învață sa scrii românește .

# ciolac tanju date 19 March 2023 00:02 0

Câtă aritmetică știe ciolacul? De unde a scos-o pe asta cu magistrați pensionați la 45 de ani? Măi barbă veștedă, la 22 de ani termini in cel mai bun caz facultatea + 25 de ani minima vechime, din start ai 47 de ani. Oare unde a făcut școala elementară ciolacul, în cazul îîn care a absolvit așa ceva?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2023 – Adriana Stoicescu pleaca de la tribunal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva