13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJUL JUDECATORULUI GALEA PENTRU VIITORII MAGISTRATI – Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor iese la pensie: „Colegii ce-mi vor urma sa fie manati in toata cariera de sentimentul ca daca un om solicita judecatorului sa i se faca dreptate, atunci trebuie sa-i dai o hotarare corecta, inteleapta, care sa-i si fie de folos... Am avut nefericirea de a fi unicul magistrat roman suspendat din functie de doua ori, ca urmare a trimiterii succesive-n judecata pentru fapte care mai de care mai ridicole"

Scris de: L.J. | pdf | print

5 March 2023 12:43
Vizualizari: 8379

Judecatorul Ovidiu Galea (foto) de la Tribunalul Bihor a depus cerere de pensionare, dupa o cariera in care a fost de doua ori hartuit de Directia Nationala Anticoruptie – mai exact, celebra unitate DNA Oradea.Ne referim atat la celebrul dosar trimis in instanta in 2014 (in care Galea a fost inculpat alaturi de judecatoarele Florica Roman, Denisa Vidican, Raluca Beatrix Cuc) – cauza intoarsa la parchetul anticoruptie in camera preliminara, apoi inchisa prin clasare chiar de DNA –, cat si la dosarul in care tot DNA a vrut sa-l „faca” pe Galea pentru ca acesta nu-si trecuse in declaratia de interese apartenenta la masonerie. Aceasta a doua speta s-a soldat cu achitare definitiva.

Sambata, 4 martie 2023, judecatorul Ovidiu Galea a trimis un mesaj in care le da sfaturi tinerilor care se pregatesc sa imbrace roba de judecator si multumeste institutiilor de presa – inclusiv Lumea Justitiei – pentru ca au ales sa nu propage pe nemestecate acuzatiile DNA, ci s-au aplecat cu atentie asupra dosarelor, scotand la iveala abuzurile parchetului anticoruptie impotriva magistratului oradean.


Prezentam intregul mesaj al judecatorului Ovidiu Galea:


Catre

Redactia LUJU.RO,


Dupa o lunga cariera in profesiile de procuror si mai apoi de judecator, vine momentul in care iti faci propriul bilant si te retragi in spatele vietii publice.

Apropiindu-ma de varsta legala de pensionare, zilele acestea am solicitat eliberarea din functie prin pensionare.

Dupa ce mai bine de un sfert de veac am crezut in valori precum intelepciune, cumpatare, caracter, demnitate, si mai ales independenta, nutresc sentimentul ca am reusit sa fiu perceput drept un judecator onest, cumpatat, respectat atat in mediul judiciar, cat si in comunitate.

Indemn colegii ce-mi vor urma sa fie manati in toata cariera lor de sentimentul ca daca un om solicita judecatorului sa i se faca dreptate, atunci trebuie sa-ti dai toata silinta pentru reusita, si sa-i dai o hotarare corecta si inteleapta care sa-i si fie de folos, dar si sa faca tot ce le sta in putinta ca, daca vor fi oameni nemultumiti in urma judecatilor lor, sa nu fie nimeni nedreptatit, si totodata sa isi pastreze bunul-simt si buna credinta nealterate.

Subsemnatul am avut nefericirea de a fi unicul magistrat roman suspendat din functie de doua ori, ca urmare a trimiterii succesive in judecata pentru fapte care mai de care mai ridicole pe care nu numai ca nu le-am putut savarsi, ci pe care niciunul dintre colegii mei nu le-ar fi putut savarsi.

Multumesc public Redactiei LUJU.RO, personal domnilor Razvan Savaliuc si George Tarata pentru ca au avut incredere in mine cand am avut de suferit din cauza acestor abuzuri pe care le-au facut cunoscute publicului – si aveai nevoie de mult curaj in anii aceia! –, abuzuri de care sper sa nu mai aiba parte alti magistrati.

Va rog sa transmiteti aceleasi cuvinte de apreciere domnilor Mihai Gadea si Victor Ciutacu, si profesionistilor de la Antena 3 si de la Romania TV care m-au invitat in fata camerelor si au prezentat publicului adevarata fata a lucrurilor.

Transmit aprecierile mele si domnului Valer Marian si colaboratorilor domniei sale de la ziarul Cotidianul, care mi-au aratat incredere si dorinta pentru relatarea adevarului catre publicul cititor.


Cu aleasa consideratie,

Ovidiu Galea,

judecator,

Tribunalul Bihor, Oradea


sursa foto: Ebihoreanul.ro

Comentarii

# Cetateanul date 5 March 2023 15:38 +3

Tot e bine. Două nefericite de la cab or fost băgate la beci pe motivare. Fără a se fi probat orice altceva! PS Să urăm multă sănătate popoviciului și șelarului!

# un mizantrop date 6 March 2023 02:06 +3

Intre timp, Antena 3 s-a dat cu dusmanul...partenerului strategic...adica al oricui indrazneste sa 'gandeasca singur'...Pensie lunga si vesela! P.S. Sunt, totusi, convins ca n-are ce cauta masoneria in magistratura, asa cum niciun individ care depune un juramant de credinta (de cele mai multe ori pe biblie, incheind cu 'asa sa-mi ajute Dumnezeu!) fata de tara si popor, ca va respecta Constitutia n-are voie ( macar moral, daca legal au avut grija sa lase loc) sa aiba o a doua activitate tot pe baza de juramant, ca-l incalca pe primul...Stiu ca avrem popi, militari, politisti, jandarmi, sereisti, pompieri masoni...majoritatea nici nu inteleg in ce s-au bagat, la Politie au trebuit sa infiinteze loja proprie, ca era prea multa imbulzeala la cele consacrate...e atata foame de slugareala, atata sete de obedienta pe care, se pare, n-o acopera institutiile fortoase...Rasu-plansu...

# ursuleanu date 6 March 2023 10:38 +2

Judecatorul Galea merita toata atentia tuturor justitiabililor, oricare dintre noi, mai ales ca-n Tribunalul Bihor si-au gasit salas asa zise judecatoare create in regimului mafiot Basescu Traian, femei fara constiinta, fara demnitatea meseriei in care au ajuns gratie unui regim corupt si care servesc coruptiei, femei fara omenie care-si terorizeaza, parintii, vecinii, sotii si-si determina prin indiferenta proprii copiii sa devina infractori.Grav este ca asemenea femei/”judecator” ocupa si funstii de conducere. Ele servesc mafiei care iata pune stapanire si pe Justitia roman,Justitie unde judecatorii integri, demni asemeni d-lui judecator Ovidiu Galea nu au loc. Respect pentru judecatorul Ovidiu Galea !

# Ana Marius date 6 March 2023 12:59 +2

Justiția noastră are credibilitate aproape de 2% in rândul po******ției! Din slujba poporului ați devenit speciali , nu puteți fi acuzați de încălcarea drepturilor omului legea in vigoare va protejează.Vorbim de dreptate când acest popor își va luat soarta în mâini și toate aceste drepturi voi fi iarăși lege pentru oricine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva