15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLECARE SURPRIZA DE LA VARFUL PICCJ – Prim-adjunctul Procurorului General al Romaniei, Aurel Valean, a iesit la pensie. Valean paraseste magistratura la un an dupa ce fusese numit in functia de conducere de la Parchetul General. Din PICCJ mai pleca un procuror. Vedeti cele mai noi pensionari aprobate de CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 June 2024 16:44
Vizualizari: 2783

Guvernul si Parlamentul trebuie sa analizeze cat se poate de serios schimbarea legislatiei pentru a se pune punct situatiilor in care magistrati se pensioneaza la scurt timp dupa ce au fost numiti in functii importante, beneficiind, evident, de pensii mari. Un asemenea caz este cel al prim-adjunctului PICCJ, procurorul Aurel Sebastian Valean (foto).


 

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat marti, 11 iunie 2024, cererea de eliberare din functie prin pensionare formulata de Aurel Valean: “Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului VALEAN AUREL SEBASTIAN, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Plecarea din magistratura a procurorului Valean are loc la nici un un an dupa ce acesta a fost numit in functia de prim-adjunct al Parchetului General. Mai exact, Valean fusese numit in functie de presedintele Klaus Iohannis la 28 iunie 2023.


Alte trei pensionari aprobate de CSM


Altfel, in aceeasi sedinta de marti, 11 iunie 2024, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat alte patru eliberari din functie prin pensionare (vezi facsimil). Este vorba despre:

-iesirea la pensie a procurorului Rares Pana de la PICCJ;

-iesirea la pensie a procurorului George Daniel Cojocaru de la DNA;

-iesirea la pensie a procuroarei Coca-Marina Cretu, sefa Parchetului Tribunalului Tulcea;

 


Comentarii

# Just date 11 June 2024 20:21 +4

O astfel de combinatie, ca a lui Valean, ar trebui pedepsita penal! Ceea ce a facut (la fel procedeaza toti) este curata inselaciune, furt din bugetul de stat, este absolut revoltator.

# Master date 12 June 2024 07:01 +5

După principiul 'daca alții au făcut, de ce sa nu fac și eu' sistemul a devenit un concurs in care lumea caută să profite cat mai mult. Din păcate, multi intra sau au intrat in sistem doar pentru a participa la acest concurs.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva