27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POAMELE MAGISTRATURII – Maestrul Ion Cazacu explica decizia Curtii de Apel din Atena care a refuzat extradarea omului de afaceri Beny Steinmetz pe motiv ca acesta nu a avut parte de un proces echitabil in dosarul “Ferma Baneasa”: “Justitia din Grecia nu a condamnat justitia din Romania, ci excesele si greselile unor judecatori, care nu pot fi insa extrapolate la nivelul tuturor magistratilor romani”

Scris de: G.T. | pdf | print

31 March 2022 15:25
Vizualizari: 4274

Decizia Curtii de Apel din Atena care miercuri, 30 martie 2022, a refuzat extradarea omului de afaceri Benjamin (Beny) Steinmetz pe motiv ca acesta nu a avut parte de un proces echitabil in dosarul “Ferma Baneasa” in care a fost condamnat la 5 ani inchisoare cu executare de “Completul Negru ICCJ” format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie (primii doi iesiti intre timp la pensie, ultima in continuare la Inalta Curte) nu reprezinta o condamnare a Justitiei din Romania. Reprezinta insa o condamnare a exceselor si greselilor facute de judecatorii din acest caz.


 

Ideea a fost enuntata de maestrul Ion Cazacu (foto), avocatul lui Beny Steinmtez in Romania, intr-o declaratie acordata revistei Q Magazine. Astfel, avocatul Ion Cazacu dezvaluie ca l-a bucurat decizia Curtii de Apel din Atena (click aici pentru a citi), dar ca in acelasi timp este trist intrucat decizia unor judecatori romani a fost dezavuata de o instanta straina. De asemenea, Cazacu a oferit si o serie de detalii care au condus la hotararea Curtii de Apel din Atena de respingere a cererii de extradare a lui Beny Steinmetz.


Iata declaratia avocatului Ion Cazacu:


Pe de-o parte m-am bucurat pentru dreptate, fiind dezideratul pentru care eu insumi am luptat toata viata, pe de alta parte am simtit regret si tristete ca decizia unor judecatori ai tarii mele a fost dezavuata de o instanta straina. Nu mi-a fost usor pentru ca, totusi, si profesional si emotional, apartin sistemului juridic roman!

Am fost placut surprins de prestatia magistratilor din Grecia care nu au expediat cazul, s-au concentrat asupra amanuntelor, au solicitat informatii detaliate de la diferite parti. Faptul ca insusi procurorul de sedinta, care sustinea procedural statul roman, acesta neputand interveni direct, a declarat ca nu poate solicita admiterea cererii de extradare intrucat autoritatile din Romania au transmis informatii diferite, contradictorii, si ca nu are certitudinea ca sistemul penitenciar romanesc asigura conditiile necesare si nediscriminatorii, mai ales pentru un strain care nu vorbeste limba romana, alaturi de hotararea judecatorilor care au declarat in sala ca isi intemeiaza decizia pe convingerea ca dlui Steinmetz nu i s-a asigurat un proces echitabil si ca sistemul de detentie romanesc nu respecta normele cerute de un stat european, arata ca, din pacate, sistemul juridic din tara mea nu s-a asezat inca acolo unde trebuie.

As vrea sa intelegem ca astazi, justitia din Grecia nu a condamnat justitia din Romania, ci excesele si greselile unor judecatori, care nu pot fi insa extrapolate la nivelul tuturor magistratilor romani”.

Comentarii

# maxtor date 31 March 2022 17:18 +32

da,da,da-motivarea e pe PERSOANA FIZICA!

# dragos barna date 31 March 2022 21:33 +1

Cine tine sub pret toate derapajele? La.SIIJ ok nu sunt procurori dar la IJ uxists nici o justificare a acoperirii atrocitatilor, bani cheltuiti degeaba, daca totul e asa roz, de ce mai e nevoie sa platim o armata? mai bine fara cheltuieli ineficiente sau trebuie schimbata legea si sa functioneze cat de cat eficient

# dragos barna date 31 March 2022 23:16 +1

Cine tine sub pres toate derapajele? La.SIIJ ok nu sunt procurori dar la IJ nu exista nici o justificare a acoperirii atrocitatilor, bani cheltuiti degeaba, daca totul e asa roz, de ce mai e nevoie sa platim o armata? mai bine fara cheltuieli ineficiente sau trebuie schimbata legea si sa functioneze cat de cat eficient ca decat 1 inspector in2eficient mai bine 8 grefieri la o instanta. Rata de admitere nu justifica costurile cu institutia.pentru ca.nu e in slujba cetateanului. Mare minune ca s a facut.acel control la DNA de inspectori corecti, caci prima oara.doamna.Radescu parca, a vrut s simuleze numai un control, aspect desebit de grav, oare o fi sanctionat o dl.Netejoru? sau o fi promovat-o ? caci asa oameni trebuie numai promovati la stat, caci la privat probabil nici consilier juridic nu ar fi fost. Dar a fost norocoasa ca a invatat cum sa se descurce, pana odata . Plin sistemul de astfel de oameni , din pacate, iar altii care cunksc meserie, sunt marginalizati , ex.dl.Udroiu

# santinela date 1 April 2022 07:45 +1

Ba se poate extrapola,a cam devenit un obicei ca sentintele pronuntate de "excelentii judecatori " romani sa fie aruncate la cos de instantele Europei occidentale si nu numai. Serbia a facut la fel,Grecia acum ,Anglia nici nu mai vorbesc,Italia pe banda rulanta etc.

# PETRE P date 1 April 2022 09:56 0

Experienta bazata pe CARTE ,multa luciditate, cumpatare, moralitate si RESPECT FATA DE SINE SI MUNCA FACUTA ! Sa fie "CHEIA" JUSTITIEI ROMANESTI doar prin "ochiul" avocatului sau e insasi esenta ? Poate asa gasim si cetateanul cu drepturile - obligatiile sale in ecuatia aplicarii legilor din prisma contextului dreptului cetateanului european (ca tot unitar).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva