20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

POLITIE POLITICA LA SRI BRASOV – Fostul presedinte al CJ Brasov Aristotel Cancescu acuza: “Actuala conducere SRI Brasov s-a remarcat mai mult prin implicarea in dosare facute mie, primarului din Brasov si mai putin printr-o munca de preventie... SRI Brasov, in colaborare cu DNA Brasov, a intocmit mai multe dosare, atat mie, cat si altor persoane – implicate politic in perioada 2014 – 2017” (Scrisoarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 March 2018 13:20
Vizualizari: 6643

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu (foto) a transmis, luni 19 martie 2018, o scrisoare catre presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii Serviciului Roman de Informatii, deputatul Claudiu Manda, in care denunta implicarea SRI Brasov in dosarele de la DNA Brasov. Aristotel Cancescu acuza ca actuala conducere a SRI Brasov s-a remarcat mai mult prin colaborarea cu procurorii DNA in dosarele care il privesc atat pe el, cat si pe primarul din Brasov George Scripcaru, si mai putin prin munca de preventie.

Prin aceeasi scrisoare, Aristotel Cancescu solicita sa fie chemat la audieri in cadrul Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI. De asemenea, Cancescu cere si declansarea unor verificari privind relatiile dintre SRI Brasov si DNA Brasov.


Iata scrisoarea fostului presedinte al CJ Brasov Aristotel Cancescu:

Catre Parlamentul Romaniei,

Comisia de Control SRI

In atentia domnului presedinte, Manda Iulian,

Subsemnatul, Cancescu Aristotel – Adrian, fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov timp de 4 mandate, intre anii 2000 – 2016, inculpat in dosarul facut de DNA Brasov 1751/62/2015, va rog sa analizati activitatea SRI Brasov care, in colaborare cu DNA Brasov (lucru ce rezulta din comunicatele comune SRI – DNA, date de-a lungul timpului), a intocmit mai multe dosare, atat mie, cat si altor persoane – implicate politic in perioada 2014 – 2017.

DNA Brasov este o unitate de 'elita' a acestei institutii la nivel national, care, alaturi de directia din Ploiesti, a fost tot timpul laudata de conducerea centrala.

Dosarele DNA din perioada 2014 – 2015 contin numeroase abuzuri – documente lipsa, inregistrari lipsa (inregistrari care prin decizia instantei trebuiau sa-mi fie puse la dispozitie), transcrieri cu omisiuni sau falsuri grosolane, interpretari abuzive ale legislatiei.

Domnule presedinte, va rog sa faceti demersurile necesare la SRI pentru solutionarea urgenta a deciziei Tribunalului Brasov de a-mi fi puse la dispozitie toate inregistrarile efectuate de aceasta institutie, in anul 2014, avand in vedere ca DNA Brasov ascunde numeroase inregistrari, unele foarte importante in apararea mea in justitie.

Va rog sa clarificati natura activitatilor din echipele mixte DNA Brasov – SRI Brasov in dosare si implicarea conducerii SRI Brasov (sef DJI si loctuitor).

Va rog sa dispuneti verificari complete in aceste dosare privind natura relatiilor procurorilor DNA Brasov – SRI Brasov privind:

- obstructionarea justitiei;

- tainure;

- abuz in serviciu;

- represiune nedreapta;

- folosirea ilegala de inregistrari facute de persoane neautorizate cu telefonul mobil si folosirea lor, fara verificari prealabile, in instanta;

- folosirea de SRI a unor 'colaboratori' din cadrul CJ Brasov - santajabili datorita unor infractiuni comise;

- interpretarea abuziva a legislatiei;

- urmarirea unor personalitati politice (in principal a lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului).

Domnule presedinte, in cei 15 ani in care am condus administratia judetului Brasov, cu toate ca legea prevedea informarea mea in chestiuni ce priveau activitatea Consiliului Judetean, informatiile primite au fost nesemnificative, unele chiar puerile, informatiile pe care le aveam din presa fiind, in majoritatea cazurilor, mai complete.

Actuala conducere SRI Brasov s-a remarcat mai mult prin implicarea in dosare facute mie, primarului din Brasov si mai putin printr-o munca de preventie.

Domnule presedinte, solicit sa fiu invitat la comisia pe care o conduceti unde pot aduce detalii suplimentare.

Cu stima,

Cancescu Aristotel – Adrian

Comentarii

# DODI date 19 March 2018 13:39 +2

Căncescu a picat de fraier în campania împotriva PSD. Pentru a amăgi fraierii slujirea a încercat să ne arate că ea atacă și actualul PNL. Uitând să ne spună că în acest caz dosarele trimise în instanță au valoroase doar coperțile, filele fiind rupte din caietele de clasa ZERO (singura term,inată pe cinstite de slujirea), respectiv liniuțe și virgule prin care se încerca distrugerea clasei politice românești.

# sandu date 19 March 2018 15:47 +2

DNA SOLUTIONEAZA SELECTIV DOSARELE,ex:La data de 25.o2.2008 DIICOT,Structura Centrala cu adresa nr.523/II/2008,trimite DNA-ului spre competenta solutionare,dosarul penal inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu inregistrat cu nr.609/P/2007 privind pe Iohannis K.W.Bucsa Radu-Gabriel,Suciu Dorin,Nicu Iordan s.a.invinuiti de sav.infractiunilor prev.de art.215 al.1,2,3,si art.248 din C.p.Dosarul se afla bine dosit de Kovesi, la DNA.Acesta este motivul pt.care BOSSUL de la Cotroceni,o tine in brate pe sefa DNA,sustinand sus si tare ca nu are traba cu JUSTITIA,in schimb ii face penali,pe multi altii!!!!

# Carcotas date 19 March 2018 17:30 +1

Ce a inceput sri si dna, va termina tribunalul de la Brașov, caci judecatorului i s-au furnizat semi-probele necesare unei condamnări, iar el abia așteaptă sa-si lege reputatia de condamnarea unui fost greu al judetului. Sa nu va așteptați la curaj din partea judecatorilor din provincie. La ei va ajunge aerul care străbate culoarele Inaltei Curti abia peste cativa ani.

# Stefan Gheoghiu date 19 March 2018 17:48 +3

PSD +ALDE , bai speriatilor , reduceti urgent la jumate bugetul SRI ! Voi nu vedeti ce fac parazitii aia pe banii nostri ? De ce darcului ii platim munti de bani ? Sa faca ce ? Dosare si colaborari cu DNA ? Alooo ? Nu se justifica bugetul SRI !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva