1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITISTII NU DAU INAPOI – Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual picheteaza sediile PNL si PSD: “Nu ne oprim! Continuam protestele, pana la solutionarea revendicarilor noastre!... Cerem respectarea legii si a oamenilor care asigura siguranta cetatenilor si a statului!” (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

17 August 2022 12:26
Vizualizari: 3046

Continua protestele politistilor in strada. Marti, 16 august 2022, in cea de-a patra zi de la declansarea actiunilor, Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC) a pichetat sediile Ministerului de Interne si Ministerului Muncii.


Liderii protestatarilor au discutat cu ministrul de Interne Lucian Bode si cu ministrul Muncii, Marius Budai (foto).

De asemenea, miercuri, 17 august 2022, politistii vor merge la sediile PSD si PNL. In plus, sindicatul politistilor subliniaza ca tot miercuri, 17 august 2022, va avea loc sedinta de Guvern, care va decide masurile fiscal-bugetare pentru acest an si, in consecinta, si soarta financiara a politistilor.

Pe de alta parte, reprezentantii politistilor au anuntat ca nu se vor opri pana cand nu vor primi ceea ce li se cuvine: "Suntem satui de promisiuni! Nu ne oprim! Continuam protestele, pana la solutionarea revendicarilor noastre!”.


Principalele revendicari ale FSNPPC trimise Guvernului privesc (vezi facsimil):

 

- aplicarea Legii-cadru a salarizarii nr. 153/2017, in ceea ce priveste Anexele VI si VIII, care fac referire la militarii, politistii si personalul contractual din familia ocupationala Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala (lege modificata prin OUG in ultimii doi ani);

- aplicarea discretionara a unor sporuri, in MAI (de ex.: sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica, prevazut de Legea 153/2017, in cuantumul maxim, de 25%, tuturor beneficiarilor din prezent  – politistii judiciaristi, structuri de investigatii criminale, de combatere a criminalitatii organizate si antidrog, de actiuni si interventii speciale, centrele de arest-transfer, criminalisti etc. -, este acordat in procente infime, prin raportare la riscurile profesionale si complexitatea muncii);

- actualizarea normei de hrana in functie de indicii preturilor de consum stabiliti de INS;

- regimul juridic discretionar al pensiilor militare de stat si altele.

Iata comunicatul SNPPC:


Nu ne oprim! Continuam protestele, pana la solutionarea revendicarilor noastre!

In cea de-a patra zi a pichetarilor sindicale, am fost la sediile MAI si Ministerului Muncii.

La ora 10.30, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a primit o delegatie a protestatarilor, incluzand conducerea centrala a SNPPC.

Discutiile au fost purtate, in principal, pe marginea problemelor generate de neaplicarea integrala a Legii-cadru 153/2017 a salarizarii. Ministrul Lucian Bode a precizat ca, avand in vedere importanta  activitatii MAI, sustine aplicarea a 1/2 din restanta existenta in acest moment, adica o transa anuala. De asemenea, exista o intentie de majorare a sporului de suprasolicitare neuropsihica, de la 10%, la 15%, in cazul in care si alte ministere insista cu acordarea sporului de complexiate, in cuantum de 15%.

De la M.A.I. ne-am mutat protestul la Ministerul Muncii, unde d-nul ministru Budai a coborat in mijlocul protestatarilor. Acesta ne-a comunicat ca exista o intentie de a se acorda, tot in parte, restanta salariala in discutie, rezultata din Legea 153/2017 (in ceea ce priveste Anexele VI si VIII, care fac referire la militarii, politistii si personalul contractual din familia ocupationala Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, lege modificata prin OUG in ultimii doi ani).
Ne dorim concretizarea revendicarilor, asa cum le-am solicitat!

De aceea, pana la concretizarea acestor promisiuni, prin OUG, care va fi adoptata curand, continuam protestele dupa calendarul anuntat:

- miercuri, 17 august, incepand cu ora 10.00, la Guvern - Pta Victoriei, de unde vom pleca la sediile PSD si PNL (mai ales ca, dupa ora 13.00, este preconizata inceperea sedintei de Guvern, care va decide masurile fiscal-bugetare pentru acest an si, in consecinta, si soarta financiara a familiei noastre ocupationale);

- joi, 18 august, ora 10,00 -  Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Cerem respectarea legii si a oamenilor care asigura siguranta cetatenilor si a statului!”. 

Comentarii

# DODI date 17 August 2022 16:47 +115

Cei doi playboy lansați de PNL (filiala PDL) pe scena politică: ratații de la Interne și Justiție nu au timp de revendicările celor din sistem pentru că trebuie să umble în 4 labe în fața străinilor. După ce o viață întreagă și-au clădit cariera lingând la fesele ”superiorilor” nu te poți aștepta să posede coloană vertebrală, bun simț și patriotism. Aceste noțiuni le sunt străine și pe baza lor nu ar fi avut nici o șansă să se înscăuneze cu niște funcții pe care nu le merită și pe care le duc în derizoriu.

# Placute suedeze petru politisti ! date 17 August 2022 17:04 +188

Cand alte categorii profesionale au iesit ca era/este nasol , ei aplicau masuri coercitive, represive si mancau gogosi ! La munca bugetarilor necalificati !

# Itzac Rabin Von Marcovicz date 17 August 2022 20:43 +43

Bai...o sa o gresiti voi pana la urma si va iesi lumea pe bune in strada. Prea aveti incredere mare ca nu se va intampla nimic rau pentru VOI. Si prea mare baza aveti in soldatii NATO de la Constanta. Aia s-ar putea sa fie pulverizati toti deodata in cateva secunde de vreun Kalibr ceva si veti ramane fata in fata cu poporul si nu va mai merge ca-n 89 ca lumea s-a mai desteptat de atunci si va va mirosi pe aia care vreti sa deturnati treaba (in secret sau in discret). Fereasca Bunul Dumnezeu ce va fi atunci...nici ******,,t de analize numai ramane din voi

# maxtor date 17 August 2022 23:06 0

Cerem respectarea legii si a oamenilor.

# Eu date 18 August 2022 08:33 +54

Legal, militienii au dreptate sa ceara marirea salariilor. Legal, au dreptate toti romanii, fie ei angajati la stat sau la privat, sa ceara marirea salariilor. Dar moral, militienii sunt ultimii care ar trebui sa ceara ceva din banii platiti cu greu (si din plin!), de noi toti: sa uitam bataile si taratul batranilor pe strada din perioada "covid"? Sa uitam ca practic toate gruparile "mafiote" sunt protejate sau sustinute de militieni? Sa uitam miile de cazuri gen "Caracal", pe care militienii nu-s in stare sa le rezolve? Sa uitam abuzurile absolut mizerabile ale celor de la rutiera sau ordine publica? Sa uitam ca militienii pot face ce vor impotriva cetatenilor si sunt sanctionati de forma, cu... mai nimic? Sa ne facem ca nu vedem ce masini si ce palate au toti sefuletii de militii (inclusiv satesti!)? Pentru ce fac, militienii oricum primesc mult prea multi bani lunar, de la cetatenii pe care-i batjocoresc! In afara de tupeu, prostie si nesimtire, militienii n-au nimic de lauda!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva