24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PONTA II VINE DE HAC LUI UNCHESELU – Hartuit ani de zile cu un dosar politic in care a fost achitat definitiv de Inalta Curte, fostul premier Victor Ponta a dat in judecata statul roman, DNA si pe procurorul Jean Uncheselu. Ponta solicita daune morale de 1,5 milioane lei pentru vatamarea dreptului la reputatie, onoare si demnitate, precum si pentru durata procesului. Ponta anunta ca va dona suma pe care o va primi (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 April 2024 17:19
Vizualizari: 4085

Achitat definitiv in dosarul politic “Turceni-Rovinari”, in care a fost acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, fostul premier al Romaniei Victor Ponta contraataca. Ponta a dat in judecata statul roman, Directia Nationala Anticoruptie, precum si pe procurorul Jean Uncheselu (foto), autorul dosarului soldat cu clasare. Un dosar care nu a fost decat o piesa dintr-un puzzle cu care Victor Ponta trebuia inlaturat din functia de premier, astfel incat Sistemul sa ii ofere “Guvernul meu” lui Klaus Iohannis, operatiune care de altfel a si reusit, fostul premier dandu-si demisia la scurta vreme de la trimiterea in judecata.


 

Victor Ponta a inregistrat saptamana trecuta, 26 aprilie 2024, actiunea la Tribunalul Bucuresti (vezi facsimil). Ponta cere daune morale in cuantum de 1,5 milioane lei.


Defalcat, fostul prim-ministru solicita urmatoarele:


-obligarea statului roman, a Directiei Nationale Anticoruptie si a procurorului Jean Uncheselu la plata a 1 milion lei cu titlu de despagubiri civile “pentru prejudiciul moral constand in vatamarea dreptului la reputatie, onoare si demnitate produs prin fapata ilicita constand in acuzarea si trimiterea mea in judecata nedreapta, pentru pretinse fapte de coruptie pe care nu le-am savarsit”;

-obligarea statului roman, Directiei Nationale Anticoruptie si a procurorului Jean Uncheselu la plata a 500.000 lei cu titlu de despagubiri civile “pentru prejudiciul moral constand in incalcarea dreptului meu la solutionarea procesului penal intr-un termen rezonabil”.


Totodata, fostul premier cere ca statul roman, DNA si procurorul Jean Uncheselu sa fie obligati la plata sumei de 29.400,74 lei, reprezentand daune materiale constand in cheltuieli cu onorariul avocatial pe perioada procesului penal.


Ponta va dona banii


Victor Ponta a declarat pentru Lumea Justitiei ca despagubirile pe care le va obtine in instanta vor fi donate, aspect mentionat de altfel si in actiunea introdusa la Tribunalul Bucuresti. De asemenea, Ponta solicita ca sumele de bani sa fie platite de catre autorii inscenarii judiciare in care a fost trimis in judecata si apoi achitat (decizia de achitare este atasata la finalul articolului), in speta Jean Uncheselu, si nu de la bugetul de stat, adica nu din buzunarele romanilor.

 * Cititi aici decizia definitiva a Inaltei Curti privind achitarea fostului premier Victor Ponta

Comentarii

# Enduro date 30 April 2024 20:48 +3

A făcut rahatul bici Ponta și mai ales o sa și pocnească tare de tot

# Cârcotaș date 30 April 2024 21:51 +1

Ar fi o premieră, la suma asta! Întâi sa o câștige, apoi să o doneze, dacă își va mai aduce aminte. Poate de aia se și repede să anunțe ca o donează, știe ca nu va câștiga dar mărinimia trâmbițata dă bine la imagine pentru cei cu naturelul simțitor

# # MIZERABILII !!!! date 1 May 2024 06:57 0

:eek: :-x :lol: :cry: <img src=ops:' /> FARA CISTIG DE CAUZA !!! TORTIONARII csm-(u)isti II APARA PE CALAI... Vezi onea, portokla, ardelean,etc. :zzz

# Cetatean date 1 May 2024 10:32 +9

Felicitari dl Ponta. Felicitari pentru curajul de a spune adevarul, felicitari pentru actiune. Pasivitatea celor multi care au fost umiliti si calcati in picioare de niste nenorociti de procurori ghidati din umbra de papusari straini , este cel mai grav aspect. Toate abuzurile trebuie facute publice si in acelasi timp procurorii golani, unelte de ultima speta trebuie sa plateasca. Felicitari

# Agricultorul fericit date 1 May 2024 11:41 +1

Ii doresc succes lui Ponta si apreciez ca a mentionat ca banii trebuie platiti de Uncheselu si acolitii lui, nu de la buget, adica de noi.

# DOREL date 1 May 2024 15:45 -2

À LA BONNE HEURE ! Parerea mea ...

# maxtor date 1 May 2024 16:38 0

ponta ar putea sa-i vina de hac, doar e fost procuror,le are! (injuraturile au fost autocenzurate)

# santinela date 3 May 2024 07:19 +8

Pana nu este creat un mecanism functional de tragere la raspundere a unor nenorociti gen-Uncheselu,Onea,Portocala,Papici,Man,Eva,Kovessi,Livia Stanciu,Carmen,completul negru,sectia Nufarul de la CSM si de la ICCJ, etc.etc.sistemul de justitie va fi hulit,injurat,dispretuit, si pe buna dreptate asta !Din pacate o sa vedem porcii zburind mai repede decat dispar specimenele astea. Politicieni fricosi si slabi.Sa sufere atunci !

# Neaveniți date 3 May 2024 13:27 0

Haida de, până acu' ce faci?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva