PONTA SPIONAT PRIN SOCRU – Fix in perioada in care fostul premier Victor Ponta candida pentru functia de presedinte impotriva lui Iohannis, socrul sau Ilie Sarbu a fost interceptat si pus sub supraveghere de DNA. Asa a putut afla Binomul DNA-SRI strategia electorala a lui Ponta. Cu doua saptamani inainte de alegeri, Sarbu a fost prezentat tarii ca un corupt si pus sub urmarire penala. De atunci nimic nu s-a mai intamplat in dosar pana in 2018, cand socrul lui Ponta a primit clasare (Document)
Iata o noua dovada a politiei politice practicate de Binomul SRI-DNA. Socrul lui Victor Ponta, fostul senator PSD Ilie Sarbu (foto stanga), a fost filat, interceptat si pus sub supraveghere fix in perioada campaniei electorale in care ginerele sau candida pentru functia de presedinte impotriva lui Klaus Iohannis. O tactica prin care DNA si SRI au putut afla strategia lui Victor Ponta (foto dreapta), in conditiile in care se stie ca acesta era apropiat de socrul sau.
Fostul premier Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook, marti seara 31 iulie 2018, un document care demonstreaza cum in perioada in care se afla in campanie electorala socrul sau a fost pus sub supraveghere de DNA. Conform unei adrese semnate de seful DNA Brasov Cornel David Deca (vezi facsimil), Ilie Sarbu a fost interceptat si supravegheat audio-video sau prin fotografiere in perioadele 29.08.2014 – 25.09.2014, 3.09.2014-25.09.2014 si 26.09.2014-25.10.2014. Deci in lunile dinainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. Masurile au fost autorizate de un judecator de drepturi si libertati de la Inalta Curte, in baza Incheierilor nr. 168/28.08.2014, nr. 177/03.09.2014 si nr. 205/25.09.2014.
Sarbu pus sub urmarire penala inainte de alegeri
Dar nu e doar atat. Faptul ca actiunile DNA au vizat de fapt compromiterea sanselor lui Victor Ponta in campania pentru presedintia Romaniei este dovedit de ceea ce s-a intamplat cu doar doua saptamani inainte de primul tur al alegerilor, care a avut loc in 2 noiembrie 2014. Astfel, in 15 octombrie 2014, DNA a iesit cu un comunicat de presa in care anunta declansarea urmaririi penale fata de Ilie Sarbu pentru folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat, masura dispusa intr-un dosar lucrat cu spijin de specialitate de la SRI. Evident, declansarea urmaririi penale impotriva lui Sarbu a fost folosita de presa de casa a DNA care il sprijinea pe Klaus Iohannis ca o arma impotriva lui Victor Ponta. Totusi, nimic nu s-a mai intamplat insa in aceasta cauza dupa inceperea urmaririi penale impotriva lui Sarbu pana in 2018, cand socrul lui Victor Ponta a primit clasare.
Tariceanu pus sub supraveghere in campanie
Nu este insa singurul caz in care DNA a dispus masuri prin care a putut afla strategiile electorale ale contracandidatilor lui Klaus Iohannis la alegerile din 2014. Dupa cum se stie, la fel a patit si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu. Acesta a fost la randul sau filat si interceptat in timp ce candida pentru functia de presedinte al Romaniei si in perioada in care era presedinte al Senatului, ocupand astfel a doua pozitie in stat.
In decembrie 2017, colonelul SRI Daniel Dragomir a prezentat mandatele prin care a zeci de oameni de afaceri si politicieni, printre care si Calin Popescu Tariceanu, au fost interceptati si pusi sub supraveghere in anul electoral 2014, in dosarul “Microsoft”.
Un prim document dat publicitatii de Daniel Dragomir a fost “Mandatul de supraveghere tehnica nr. 846/UP”, emis in data de 4 iulie 2014, orele 12.30, de judecatoarea Corina Jijiie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a dispus “supravegherea video, audio sau prin fotografiere”, inculsiv cu “incuviintarea patrunderii in spatiul privat pentru activarea mijloacelor“, fata de zeci de persoane, printre care Calin Popescu Tariceanu, Vasile Blaga, Varujan Pambuccian, Mihai Tanasescu, Ecaterina Andronescu, Karoly Borbely, Sebastian Vladescu, Vlad Moisescu, Radu Stroe sau Orlando Teodorovici.
Cel de-al doilea document prezentat de Daniel Dragomir a fost “Incheierea nr. 217”, emisa de Inalta Curte in 2 octombrie 2014, de judecatorul Horia Valentin Selaru, prin care se dispunea interceptarea si filarea, prin diverse mijloace a acelorasi persoane, dar si fata de jurnalistul Bogdan Chiriac sau fostul general din MAI Toma Zaharia.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Spionul fu spionat : las` sa vaza si el cum e ...
1 August 2018 15:35
+8
# Capac
2 August 2018 19:10
+1
# atunci - mai votam dupa ce dispare dna
1 August 2018 15:39
+2
# Sorin
1 August 2018 16:25
+6
# Carcotas
1 August 2018 19:49
+5