26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POST-DEMOCRATIA – Fostul deputat Varujan Vosganian anunta totalitarismul: “Odata cu instituirea certificatului sanitar obligatoriu la locul de munca, intram intr-o noua faza de existenta a umanitatii: post-democratia... Suprematia oarba a asa-zisului bine public in dauna drepturilor omului... Individul nu mai face doua parale in fata unei societati agresive, binele propriu e spulberat in fata binelui public si constrangerile defileaza triumfator”

Scris de: V.B. | pdf | print

17 October 2021 11:59
Vizualizari: 7500

Am intrat intr-o noua faza a umanitatii: post-democratia. Iar pasul a fost facut vineri, 15 octombrie 2021, cand Italia a introdus obligativitatea certificatului verde la locul de munca.Cel care a denuntat noua etapa totalitarista a fost Varujan Vosganian (foto), ex-senator si fost vicepresedinte al ALDE. Acesta a argumentat ca o masura precum cea luata de catre autoritatile italiene nu are niciun fundament, cata vreme s-a dovedit deja ca vaccinul nu-i impiedica pe cei inoculati sa raspandeasca virusul SARS-CoV-2. Mai mult: la nivel oficial, nimeni nu discuta explicit despre efectele secundare ale vaccinurilor. In plus, cu aceasta ocazie se dovedeste faptul ca guvernantii si-au incalcat promisiunea fata de poporul italian, potrivit careia vor ridica restrictiile cand imunitatea de turma va fi atinsa, odata cu 80% din populatie vaccinata. Or, Italia a depasit deja acest prag si totusi guvernul de la Roma nu a eliminat nicio restrictie, puncteaza Vosganian.

De asemenea, caracterul tiranic al certificatului digital este dat de faptul ca guvernul italian nu a precizat durata pentru care l-a introdus, subliniaza Varujan Vosganian, avertizand ca acesta poate fi doar inceputul unei dictaturi inca mai dure, care va sufoca binele individului in numele binelui public.


Iata postarea de pe Facebook a fostului parlamentar:


Astazi, 15 octombrie 2021, odata cu instituirea certificatului sanitar obligatoriu la locul de munca in Italia, intram intr-o noua faza de existenta (caci de evolutie nu poate fi vorba) a umanitatii: post-democratia. Pana acum exista doar conceptul de post-totalitarism, care presupunea instituirea democratiei. Acum putem vorbi de post-democratie, care este instituirea unei noi forme de totalitarism, daca prin asta avem in vedere suprematia oarba a (asa-zis) binelui public in dauna drepturilor omului si a societatii agresive in contra unicitatii fiintei umane.

Masura introducerii certificatului sanitar obligatoriu la locul de munca in Italia este absurda, asa cum orice totalitarism este absurd. In Italia peste 80% dintre cetatenii peste 12 ani sunt vaccinati. N-am fost prostiti, spunandu-ni-se ca atingerea unui procent de 80% vaccinari creeaza imunitatea de turma? Iata ca nu e adevarat. In conditiile astea, cine ne poate garanta ca, daca se atinge procentul de 100%, vom ajunge la acea proslavita imunitate si vom fi altceva decat o turma fara imunitate?

Ceea ce ingrijoreaza odata in plus e faptul ca nimeni nu spune cand se va renunta la aceasta masura. Sa zicem ca maine toti italienii se vaccineaza. Nu sunt primiti in tara decat turisti vaccinati sau testati. Se renunta la masti, la interdictii, la certificate obligatorii? Nici vorba. Ca orice masura totalitara, nici asta nu are limite de timp. Democratia avea scadente, totalitarismul nu are.

Este evident ca vaccinul nu apara pe nimeni de contaminare. Vaccinul, si daca ne vaccinam cu doze peste doze, nu poate opri raspandirea virusului. Ca dovada ca in lunile iulie-august-septembrie mai toate statele Uniunii Europene au trecut printr-un nou val epidemiologic, desi majoritatea populatiei era vaccinata. In Romania, Institutul de sanatate publica e nevoit sa recunoasca faptul ca vaccinatii si nevaccinatii contribuie proportional la raspandirea epidemiei. Asadar, imunizarea prin vaccin este o iluzie, o manipulare, un produs de marketing.

Nu stim care sunt efectele adverse ale vaccinurilor. Nimeni nu masoara in mod real impactul, nimeni nu face sondaje printre vaccinati sa afle cum s-au simtit a doua zi dupa vaccin, decesele proaspetilor vaccinati sunt puse pe seama comorbiditatilor, spre deosebire de decesele de covid, care ignora complet comorbiditatile.

Cifrele arata ca persoanele vaccinate trec mai usor prin boala. Nimeni, insa, nu poate garanta ca o persoana care s-a vaccinat in februarie mai dispune de anticorpii necesari care sa o fereasca astazi de o forma grava a bolii. In Romania, in ultima saptamana, peste 200 de persoane vaccinate au decedat de COVID. Cat timp persista efectele vaccinului? Si daca timpul acesta e de sase sau noua luni, inseamna ca la fiecare sase sau noua luni trebuie sa ne vaccinam, sa luam un nou certificat sanitar ca sa putem castiga, pentru copiii nostri, o bucata de paine?

Un vaccinat si un nevaccinat prezinta un risc egal pentru cei din jur, ba chiar vaccinatul prezinta un risc sporit, pentru ca el circula netestat si nestingherit. Nevaccinatul, se spune, poate prezenta un risc suplimentar pentru sine insusi, dar asta nu mai e treaba Guvernului si nici a societatii. Poate ca, intr-o buna zi, o sa trebuiasca sa prezentam si certificat sanitar ca nu fumam, ca nu tragem joint-uri, ca nu mancam prea multe lipide sau glucide sau ca alergam cel putin un kilometru pe zi! Utopiile negre risca sa prinda viata.

Lupta impotriva COVID se transforma intr-un major esec al umanitatii, individul nu mai face doua parale in fata unei societati agresive, binele propriu e spulberat in fata binelui public si constrangerile defileaza triumfator, tragand, pe carul celor invinsi, libertatea inlantuita. Si asta, ca orice forma de totalitarism, in uralele asurzitoare ale unora si protestele inabusite, pe care nu le aude mai nimeni, ale altora. Ceea e nu stiu, insa, cei care accepta fara sa cracneasca aceste masuri absurde, e faptul ca pretul acestei noi forme de totalitarism o vom plati cu totii, vaccinati si nevaccinati, tarand, dupa noi, si copiii carora, altminteri, ar fi trebuit sa le aparam inocenta...

Comentarii

# ZC date 17 October 2021 12:29 +100

AFARA CU ARAFAT ! Am citit recent un articol in care o doamna PIPIdi il vrea premier pe Arafat. Daca ar impune o singura relicie musulmana, nu credeti ca este acelasi lucu ca si cu obligativitatea vaccinarii? Cum isi permite Arafat sa spunae ca trebuie taiat microfonul celor care nu sunt devacord cu vaccinarea? Afara cu Arafat.PS Cred ca exita virusul, cred ca este buna vaccinarea, insa fara dictatura.Arafat vrea sa ne ia si singurul drept care ne-a mai ramas inca intreg, dreptul la libera exprimare.

# maxtor date 17 October 2021 13:43 +47

e "grija omului fatza de om",mult iubita si stimata lozinca din "Epoca de Aur";nici atunci "certificatul roshu"(de partid) nu scutea fatza de intuneric,frig,foamete sau de emisiunile tembelizatorului,aviz amatorilor.

# Andrei Muresan date 17 October 2021 13:50 0

Varujan, ce mai faci ? Ești bine, sănătos ?

# Lita date 17 October 2021 13:57 +54

Post-democratie = tiranie, al 5-lea regim al lui Platon: 1. Aristocratie ... 4. Democratie. 5. Tiranie.

# Pintea date 17 October 2021 14:56 +19

Poate died-democratia! Sau autocrație! Vaccinarea nu mai reprezinta o masura de sanatate publica, deja lucrurile sunt atat de evidente si chiar afirmate public, incat obsesivele apeluri guvernamentale privind ințeparea nu mai au nici un fel de credibilitate. Daca i-ar fi interesat sanatatea publica, ar fi pregatit spitalele, ar fi adus tratamente (chiar si Arbidol-ul rusesc, care este eficient in multe forme de gripa si virusi), si nu ar fi lasat oamenii sa moara, doar pentru a arata ca vaccinul este eficient si cine nu il face, uite ce pateste. Am citit undeva marturia unei asistente medicale, ca in SUA, in spitale, ne-vaccinatii sunt vaccinati fara sa stie. Specia umana trebuie distrusa sau anihilata pentru a fi transformata intr-un instrument debil. Lucrurile sunt foarte grave, democratia nici nu prea a existat in RO, in ultimii 17 ani. Ne-am confruntat si ne confruntam inca, cu regimurile autocratice ale unor presedinti-submediocri.

# Pintea date 17 October 2021 14:57 +31

Johannis a fost insarcinat de catre Soros, prin una dintre organizatii, sa introduca o cenzura a internetului, impreuna cu presedinta Estoniei, care este casatorita cu un nepot al lui Soros. Noi suntem cei care am lasat o mână de babalâci bogați sa ne distrugă lumea, viata si valorile. Deja se prefigureaza o criza energetica, carbunele este f cautat, noi am inchis minele de carbuni rapid. In Liban nu mai au energie electrica, nu mai pot scoate banii din banci ( nici nu mai au voie), internetul nu mai functioneaza. Asta ne va astepta curand si pe noi.

# Lita date 17 October 2021 20:50 +5

Certificatul COVID digital UE este conceput pentru 8 doze de "vaccin": https://www.bing.com/videos/search?q=ACCESS+DENIED%3a+Alberta+VaxPass+Website+Stops+Working+After+People+Find+8+Shot+Slots+In+Source+Code&aqs=edge..69i57&PC=ASTS&ru=%2fsearch%3fq%3dACCESS%2bDENIED%253A%2bAlberta%2bVaxPass%2bWebsite%2bStops%2bWorking%2bAfter%2bPeople%2bFind%2b8%2bShot%2bSlots%2bIn%2bSource%2bCode%26aqs%3dedge..69i57%26FORM%3dANCMS9%26PC%3dASTS&view=detail&mmscn=vwrc&mid=DC37AA90B4EEB4819EB3DC37AA90B4EEB4819EB3&FORM=WRVORC

# Bravo Vosganian ! date 18 October 2021 22:34 +5

Nici Hitler nu a reusit ce-au facut astia , globalistii progresisti ! Au distrus specia complet. Sclavagismul controlat global a fost initiat si la noi puternic de cand a inceput Wuhannis sa aprobe (daca va amintiti) legile Big Brother.

# Andrei S. date 18 October 2021 23:18 +11

Haideti d-lor! Ce-i atat de greu de inteles? Imi spunea un amic ,,conspirationist'': ,,N-are treaba ,masca' cum n-are treaba ,vaccinul' cu vremurile pe care le traim. Doar e simpla situatia. Si-n cea mai mare graba, nerespectand nimic din ce-i de respectat, le trebe vreo 3 luni ca sa plamadeasca un vaccin si inca vreo 3 ca sa-l fabrice si sa-l distribuie pe planeta. Adica ,cercetarea' se putea face pe ce stiau ,expertii' despre virus in primavara ca ,vaccinul rezultat' sa fie injectat popoarelor in toamna. Cand deja tot analfabetul functional a aflat ca-i alta tulpina. Si tot asa. Da' daca-i ,ordin' cu placere, ar zice ,turma' hipnotizata de avalansa de ,stiri' care mai de care mai infricosatoare.'' Trist e ca singurele reactii au fost si sunt ,,marsurile de weekend''. O fi stiut cineva ceva inainte sa inceapa iuresul? Nu cred. Popoarele-s civilizate si ,,respira democratie prin masca''.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva