21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRAGUL LUI PREDOIU – Senatoarea PSD Laura Moagher dezvaluie: “Pragul de 250.000 de lei nu a fost analizat in Coalitie - a fost propunerea Ministerului Justitiei... Presedintele Comisiei Juridice a Senatului a confirmat ca a primit pe mail amendamentele, cu tot cu pragul de 250.000 de lei”

Scris de: L.J. | pdf | print

31 March 2023 11:31
Vizualizari: 3672

Pragul de 250.000 lei pentru infractiunea de abuz in serviciu a fost propus chiar de ministrul Justitiei Catalin Predoiu. O spune senatoarea PSD Laura Moagher (foto).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi, 30 martie 2023, Laura Moagher afirma ca pragul de 250.000 lei pentru abuzul in serviciu nu a fost discutat in coalitie, senatorii nefacand altceva decat sa accepe o propunere venita de la institutia de specialitate, adica de la Ministerul Justitiei. Totodata, senatoarea PSD Laura Moagher precizeaza ca la fel se va intampla si cu noua propunere a ministrului Justitiei Catalin Predoiu, de instituire a unui prag de 9.000 de lei, care insa va trebui motivata.


Iata postarea senatoarei PSD Laura Moagher:


“Pragul valoric pentru abuzul in serviciu.

Problema principala era sa se depuna un amendament cu un prag valoric, inainte de adoptarea tacita a proiectului de lege.

Acest prag nu putea fi adaugat la Camera Deputatilor pentru ca se incalca principiul bicameralismului, iar legea ar fi picat la CCR si Romania ar fi pierdut banii europeni din PNRR!

Pragul de 250.000 de lei nu a fost analizat in Coalitie - a fost propunerea Ministerului Justitiei – decidentii politici au tinut cont de propunerea institutiei de specialitate. Dar in aceasta etapa miza nu era cuantumul, ci existenta unui pragului valoric. Daca ministrul justitiei si-a schimbat acum opinia initiala si propune 9.000 de lei, atunci vom modifica la Camera cu aceasta valoare. Dar MJ va trebui pana atunci sa fundamenteze juridic aceasta suma sau orice alta suma, daca se mai razgandeste pana atunci.

Pragul de 250.000 de lei a fost propus chiar de catre ministrul Predoiu si exista dovezi incontestabile in acest sens.

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului a confirmat ca a primit pe mail amendamentele, cu tot cu pragul de 250.000 de lei. Cu siguranta ca daca nu le-ar fi primit de la colegul sau de partid, ministrul justitiei Predoiu, l-ar fi sunat pe acesta sa ii confirme decizia. Faptul ca nu s-a referit la o astfel de confirmare si ca a acceptat mail-ul asa cum a venit demonstreaza, fara niciun dubiu, ca propunerea cu 250.000 de lei a venit de la Predoiu, care a participat la sedinta de Coalitie. Deci e clar ca 'parintele' pragului de 250.000 de lei este Predoiu”.

Comentarii

# dragos barna date 31 March 2023 11:40 +3

ar fi mai bine 90p de lei ca am mai scapa de incompetenti

# basicuta date 31 March 2023 19:03 +3

ca să intelegeti odată cum lucrează pt binele poporului marele PNL sau PDLul cu identitatea protejată!

# DODI date 31 March 2023 20:16 +4

Nu ați vrut să credeți când am mai afirmat că pupincuristul de fese prezidențiale Perdoiu că este prost grămadă și execută doar ce i se ordonă, neavând decența de a-și recunoaște greșelile. Pentru că nu a justificat pragurile alese (250.000 lei în prima fază și după vaietele slujirii de 9.000 lei) îi propun să stabilească pragul de 1 euro. Ca să nu se obosească cei din UIE cu conversia valutară.

# maxtor date 2 April 2023 04:29 0

pentru ca "s-a abuzat" de litera legii privind abuzul in serviciu...se pune un prag....pentru ca Portocala urmarea de la sebi ghita "un viol si un furt din buzunare,soto" propunem un prag - peste 4 ore la viol! (nu va convine "pentru ca"? pai de ce nu cenzurati?)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva