20 September 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRAPAD LA CONCURSUL PENTRU ICCJ – Aproape jumatate dintre judecatorii care vor sa promoveze la Inalta Curte au picat prima proba. Dintre cei 47 de candidati inscrisi, 21 nu au obtinut punctajul minim de 35 de puncte la proba constand in evaluarea lucrarilor. Unul dintre judecatorii pentru Sectia penala a ICCJ s-a retras. Iata rezultatele si candidatii de la concursul pentru promovarea la ICCJ (Tabelele)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 November 2022 18:20
Vizualizari: 7790

Este prapad la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta condusa de Corina Corbu (foto). Aproape jumatate dintre candidatii inscrisi au picat la prima proba.


 

Consiliul Superior al Magistraturii a afisat marti seara, 8 noiembrie 2022, rezultatele la proba constand evaluarea lucrarilor candidatilor. Astfel, dintre cei 47 de candidati inscrisi la concurs, 21 nu au reusit sa ia cel putin 35 de puncte la proba constand in evaluarea lucrarilor. Or, potrivit regulamentului concursului de promovare la ICCJ, 35 de puncte reprezinta punctajul minim pe care candidatii trebuie sa il obtina la proba constand in evaluarea lucrarilor:

 

"Art. 14 – Concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie consta in:

a) o proba avand ca obiect evaluarea actelor intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora;

b) un interviu sustinut in fata Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii;

(...)

Art. 21 - (1) Comisia de organizare a concursului intocmeste lista cu rezultatele finale obtinute la proba prevazuta la art. 14 lit. a), care se publica pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii si al Institutului National al Magistraturii, mentionandu-se pentru fiecare candidat daca a fost admis ori respins, in functie de punctajul obtinut.

(2) Pentru a fi declarat admis la aceasta proba, candidatul trebuie sa obtina un punctaj minim de 35 de puncte".


De asemenea, unul dintre candidatii la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a retras din concurs.


Precizam ca CSM nu a facut publice numele candidatilor care au sustinut proba constand in evaluarea lucrarilor si a candidatului care s-a retras, mentinonand doar codurile de concurs.


25 de judecatori se lupta pe 15 locuri

 

Asadar, dintre cei 47 de candidati inscrisi la concurs (click aici pentru a vedea cine sunt candidatii), 21 nu au reusit sa treaca de proba constand in evaluarea lucrarilor, iar unul s-a retras. Practic, dupa prima proba in concursul de promovare la Inata Curte au mai ramas 25 de judecatori.

Cei 25 de judecatori se lupta pentru cele 15 posturi vacante, dupa cum urmeaza:

 

- 4 posturi la Sectia I civila a ICCJ;

- 6 posturi la Sectia penala a ICCJ;

- 5 posturi la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ.



Concret, situatia arata in felul urmator dupa proba constand in evaluarea lucrarilor candidatilor:


-in cazul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dintre cei 15 judecatori inscrisi, sapte nu au obtinut punctajul minim de 35 de puncte, iar unul s-a retras (vezi facsimil 1).

 


-la Sectia I civila a Inaltei Curti, dintre cei 13 candidati, opt nu au reusit sa obtina punctajul minim de 35 de puncte (vezi facsimil 2).

 


-la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti, dintre cei 19 candidati, sase au luat sub 35 de puncte (vezi facsimil 3).



* Vedeti aici cine sunt candidatii la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Comentarii

# M date 8 November 2022 18:33 +64

3 ani de ...facultate spune tot....

# carcotaș date 8 November 2022 21:06 +514

Prevăd că în tonul alarmist cu care mai nou se scuză inactivitatea magistraților, încât tot hoțul ajunge să beneficieze de intervenirea prescripției răspunderii penale, o sa își facă loc nevoia populării instanțelor cu cadre tinere, instruite rapid în școlile de subofițeri. După aceea, se vor mai slăbi și criteriile de promovare către unitățile militare din tribunale, curți de apel și ÎCCJ. Ăștia se vor califica la locul de muncă, mai degrabă paradind și distrugând ce a mai rămas neatins de tovarășii proaspăt pensionați. Dacă bani la buget nu vor mai fi, căci deficitul crește iar rostogolirea datoriilor n-o să mai țină, pe altoiul slabei pregătiri profesionale o să-și facă loc mlădițele îngemănate ale abuzului si corupției. Si intrăm iar în spirala presei de investigație, gen alupei-adinuța, a șantajelor politice, a unui nou DNA, a cătușelor.

# Dragos Barna date 8 November 2022 21:42 +100

sa importam judecatori ca probabil vom scapa sa fim o tara esuata

# Justitia date 9 November 2022 00:33 +390

Sunteti niste ESUATI justitiabililor (de mucava) ! Carte IOC ! Suflet IOC ! Caracter IOC ! Ifose si penibilitate cat CASA POPORULUI ! Combinatori : prea multi dintre voi ! JUSTITIE PE BUNE = PA ! Voi sunteti echipa Romaniei de fotbal de astazi = echipa zero ! rezultate zero ! Pacat de putinii oameni de calitate magistrati care se pierd in marea mizerie din “Justitia” romana. RUSINE VOUA ! Voi sunteti niste GICA HAGI IMPOTENTI ! Ati dus rusinea peste orice limite ! NU VA E RUSINE DE CEEA CE SUNTETI ???

# Andri date 9 November 2022 03:54 +383

Sa intelegem ca la evaluarea asta profesionala a cunostintelor teoretice de drept nu au trecut baremul minim? Si judeca in continuare??? Eu sper sa fie operati de doctori care au luat nota 5 la chirurgie, anesteziati de doctori care au luat nota 5.... resuscitati de femeia de serviciu (aflata probabil in concediu de studii) si asa mai departe. Am vazut la examenele de promovare pe post de executie sau grad profesional la instanta superioara ca luau note de 2. 3. 4.5 la specializare de la care plecau. Vroia de la Tribunal sectia penala la Curte tot la sectia penala iar la penal luau note chiar si sub 5. Si judeca in continuare? Si noi ne miram? Si noi? Si?

# Intrebare date 9 November 2022 10:02 +34

Bogdan Licu, actual judecator CCR, a studiat dreptul la Universitatea particulară Spiru Haret din București (1991 - 1995) cu diplomă eliberată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. El a obținut media 7,54 la licență, iar media anilor de studii din facultate a fost 7,08. La disciplina Drept penal, Licu a fost notat cu 5 și la drept civil cu 6. Media generală a fost „salvată” de Dreptul muncii, unde procurorul a obținut 10. Licu are o vechime de 25 de ani ca procuror, cea mai mare parte a carierei fiind șef. Ciolacu, despre susținerea lui Bogdan Licu la CCR: "A venit din partea magistraților, nu a oamenilor politici" Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Ciolacu, despre susținerea lui Bogdan Licu la CCR: "A venit din partea magistraților, nu a oamenilor politici" De ce ne mai miram ca magistratii atat de slab pregatiti populeaza sistemul juridic din Romania?!?

# maxtor date 9 November 2022 10:18 0

trebuie vazut cati au bagat dosaru de penzionare in paralel......o rocada ca la shah,da.

# JUSTITIAREALA.RO date 9 November 2022 12:50 +1

Ar fi trebuit sa se publice numele celor picati! Nu este posibil ca un judecator sa nu poata lua nota 3 Un postac de pe www.justitiareala.ro

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.09.2024 – Batalia de la Craiova (Documente)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva