16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Predoiu a intrat in razboi cu sindicatele, pentru ca vrea sa oblige Penitenciarele sa pazeasca sediile Ministerului Justitiei

Scris de: | pdf | print

12 September 2010 12:11
Vizualizari: 11669

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Peniteciarelor i-a transmis duminica o scrisoare publica ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, prin care isi exprima dezacordul data de intentia acestuia de a le extinde atributiile de paza si la sediul Ministerului Justitiei. Federatia a precizat ca, daca nici dupa dezbaterea publica ce va avea loc saptamana viitoare intre Minister si ANP, ministrul nu va retrage proiectul de act normativ, va actiona in instanta Ministerul Justitiei. Sindicalistii i-au atras atentia lui Predoiu ca peste 25% din posturile bugetate sunt vacante, deficitul de personal care ar trebui sa pazeasca inchisorile a ajuns la 3000 de oameni, iar numarul de ore suplimentare pe care le fac cei ramasi in sistem este foarte mare si neplatit. Hotararea initiata de Predoiu prevede ca angajatii ANP sa pazeasca si sediile unitatilor subordonate Ministerului Justitiei.

Sindicalistii i-au atras atentia lui Predoiu ca peste 25% din posturile bugetate sunt vacante, deficitul de personal care ar trebui sa pazeasca inchisorile a ajuns la 3000 de oameni, iar numarul de ore suplimentare pe care le fac cei ramasi in sistem este foarte mare si neplatit. Hotararea initiata de Predoiu prevede ca angajatii ANP sa pazeasca si sediile unitatilor subordonate Ministerului Justitiei.

FSANP merge in instanta impotriva lui Predoiu

Conform comunicatului emis de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, „preluarea acestor atributii este inoportuna in contextul in care anual se inregistreaza sute de mii de ore suplimentare care nu pot fi recuperate sau platite, numai in anul 2009 inregistrandu-se peste 180.000 de ore. Din punct de vedere logistic ANP nu este pregatita sa preia aceste atributii, iar conducerea institutiei nu a fost consultata cu privire la acest proiect nefiind clarificata intentia MJ in ceea ce priveste obiectivele ce se intentioneaza a fi preluate, in vederea asigurarii pazei si protectiei. Deja, in cadrul aparatului de lucru al Ministerului Justitiei isi desfasoara activitatea un numar de aproximativ 40 de ofiteri si agenti „imprumutati permanent” de la Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile subordonate - institutii care asigura plata drepturilor salariale, aspect constatat ca fiind in contradictie flagranta cu legislatia in vigoare de catre misiunile de audit care au avut drept obiect gestiunea resurselor umane. La dezbaterea publica organizata la solicitarea FSANP in data de 13 septembrie vom solicita Ministerului Justitiei retragerea proiectului de act normativ. In cazul in care propunerile vor fi mentinute, FSANP va contesta in justitie aceste masuri”.

MJ vrea sa renunte la jandarmi pentru ca i-au cerut un program de lucru mai scurt

Lumeajustitiei.ro v-a prezentat in premiera intentia Executivului de a restructura Ministerul de Interne, prin scoaterea jandarmilor din efectivele de paza ale instantelor si parchetelor. La acea data, mai-marii Jandarmeriei comandasera controale aproape zilnice la sediile unor instante si parchete, in speranta ca vor gasi suficiente pretexte pentru eliminarea jandarmilor din punctele respective. Urmare a dezvaluirilor, controalele au incetat, dar la scurt timp dupa aceasta, ministrul Predoiu a initiat o Hotarare de Guvern pentru modificarea a alte doua hotarari ale Executivului, ce reglementau atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor si paza unor bunuri si valori, respectiv Hotararea de Guvern 1849/2004 si Hotararea de Guvern 1486/2005. In actul normativ initiat de Predoiu se spune ca ANP: “asigura paza si protectia sediului Ministerului Justitiei, precum si a sediilor unitatilor subordonate acestuia, stabilite prin ordin al ministrului justitiei”. De asemenea, in acelasi proiect legislativ se arata ca: “efectivele de jandarmi disponibilizate ca urmare a aplicarii prezentei hotarari se redistribuie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru indeplinirea altor atributii legale”. Predoiu da o explicatie halucinanta pentru initiarea Hotararii de Guvern: “(...) Incepand cu data de 01.03.2010, din cauza insuficientei efectivelor de jandarmi, regimul postului de control dispus la sediul Ministerului Justitiei a fost modificat de prestator (n.n.-de Jandarmerie), in prezent functionand ca post de paza si control-acces cu caracter temporar. Pentru acelasi motiv, la data de 04.08 2010, unitatea care asigura paza obiectivului a solicitat conducerii ministerului reducerea programului de lucru al postului de control-acces mai sus mentionat. (...) In considerarea celor expuse mai sus si tinand seama de intentia Ministerului Administratiei si Internelor de a cont de a retrage treptat efectivele de jandarmi insarcinate cu paza obiectivelor publice in scopul redirectionarii acestora spre alte activitati specifice, pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii Ministerului Justitiei, este necesar ca paza sediului acestuia sa fie transferata ca atributie efectivelor specializate din cadrul ANP. (…) De asemenea, conform proiectului, aceste efective urmeaza sa asigure paza si protectia sediilor unitatilor subordonate Ministerului Justitiei, stabilite prin ordin al ministrului Justitiei”.

Comentarii

# pompiliu bota date 12 September 2010 14:23 +4

Şi totuşi, când se va simţi acest ministru mafiot să plece? Predoiule, du-te la tata-socru şi practică avocatura ,,legală"!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva