24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREDOIU SA-SI VADA DE TREABA LUI – Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj il pune la punct pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu, dupa ce acesta a strambat din nas la magistratii care participa la conferinte: “Nu va bateti capul cu probleme existentiale de genul cand motivam, cata vreme nu sunteti deloc preocupat de conditiile noastre de munca. Mai lipseste sa ne puneti ecuson in piept si fise de pontaj”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 March 2022 17:53
Vizualizari: 5452

Judecatoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj il pune la punct pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu, dupa declaratia total neinspirata a acestuia, care s-a aratat deranjat de magistratii care participa la conferinte, tin cursuri, dau interviuri si emit comunicate, intrebandu-se cand mai au timp sa munceasca. Este vorba despre o declaratie facuta de Predoiu intr-un interviu acordat site-ului juridice.ro, in care a afirmat ca: “As intreba pe fiecare magistrat care participa la conferinte, tine cursuri, da interviuri, emite comunicate, cate dosare a solutionat in ziua respectiva sau cand recupereaza acel timp pentru munca pe dosare concrete de justitie”.


 

In replica, Lupea ii transmite lui Predoiu sa nu mai fie preocupat de asemenea aspecte, atat timp cat nu e deloc interesat de conditiile de munca ale magistratilor. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 18 martie 2022, Lupea ii adreseaza la randul ei o serie de intrebari ministrului Justitiei, dorind sa afle cum isi justifica indemnizatia incasata de la CSM sau de ce isi deleaga atributiile catre subsecretari de stat. Totodata, Adina Daria Lupea ii aminteste lui Catalin Predoiu ca magistratii nu isi pot executa hotararile judecatoresti pe drepturi salariale pentru ca toate conturile Ministerului Justitiei cu acest titlu sunt tinute pe zero, astfel incat nicio poprire sa nu poata fi pusa in executare.


Iata reactia judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj dupa declaratiile ministrului Justitiei Catalin Predoiu:


“'As intreba pe fiecare magistrat care participa la conferinte, tine cursuri, da interviuri, emite comunicate, cate dosare a solutionat in ziua respectiva sau cand recupereaza acel timp pentru munca pe dosare concrete de justitie. Sa nu fiu gresit interpretat, inteleg perfect nevoia unui dialog permanent in sanul sistemului si in afara lui, pe teme de justitie, pledez doar pentru mentinerea concentrarii pe chestiunile concrete din fisa postului de magistrat. Poate sunt eu usor desuet, dar eu asa am vazut ca procedau magistratii si avocatii pe care i-am cunoscut in perioada de stagiu profesional extern, pe care l-am efectuat la inceputul carierei, desfasurau activitatile acestea pe timpul lor personal, nu pe timpul si banii justitiabilului platitor de taxe si impozite'. (n.r. - declaratia lui Catalin Predoiu din interviul pentru juridice.ro).

Dar dvs. domnule ministru ce faceti?

Incasati o indemnizatie considerabila, tot pe banii justiatibililor platitori de taxe si impozite, in calitate de membru CSM. Cum justificati aceasta indemnizatie? Lipsind de la conferintele unde sunteti cu amabilitate invitat? Delegand atributiile unor subsecretari de stat? Punand camera pe pauza la sedintele CSM pentru care sunteti remunerat sau lipsind de la acestea?

Sa va mai spun ca nu ne putem executa hotararile judecatoresti pe drepturi salariale pentru ca toate conturile MJ cu acest titlu sunt tinute pe 0 de ani de zile? Ca nicio poprire sa nu poata fi pusa in executare? Ca refuzati, cum niciun debitor din aceasta lume nu o face, punerea in executare a hotararilor judecatoresti definitive cu de a dvs. putere?

Va preocupa vad timpul nostru de redactare. Nu va ingrijorati. De ani de zile lucram peste program, lucram in weekend (apropos, stiti ca avocatii platiti din fondurile MJ beneficiaza de dublarea onorariilor in we si de sarbatorile legale iar judecatorii nu iau un ban in plus in aceste proceduri?).

Lucram in concedii, lucram noaptea, nu dvs. si nici un alt ministru nu ne motiveaza dosarele.

In schimb dvs., in functie de ce se intampla pe la polurile de putere, veniti si redeveniti ministru, insa nu imi amintesc o singura ocazie in mandatele dvs. in care sa fi venit efectiv intre noi.

Din postura dvs. care astazi e si maine nu mai poate fi, lasati judecatorii sa mearga la seminarii, la conferinte, sa lucreze fiecare cum stie dupa ani si ani de experienta, si nu va bateti capul cu probleme existentiale de genul cand motivam, cata vreme nu sunteti deloc preocupat de conditiile noastre de munca.

Mai lipseste sa ne puneti ecuson in piept si fise de pontaj”.

Comentarii

# Cetateanul date 18 March 2022 19:07 +113

Parțial culmea, chiar are dreptate. Să verificăm prezența pe la instanțe? Câți vin la muncă cam o dată pe săptămână, când au ședință? Câți cer dosarele acasă? PS Băgăm acces și pontaj cu cardul?

# maxtor date 19 March 2022 04:10 +59

banuim in ce conditii:vedem si noi cum arata arhivele,salile de judecata;propunem "ziua usilor deschise"(sau bratzari de monitoriza a judecatorilor,a grefierilor;nu e o exaggerare:ggggllll,fb,wazupp si altii stiu exact ce viatza duc judecatorii.....)

# Control? Primesc, dar sa nu se munceasca nimica. date 19 March 2022 06:53 +105

Ma gandesc ce greu este sa scrii chiar si de mana cu asa unghii protezate. Probabil o grefiera sau un grefier motiveaza la greu dupa "indicatii pretioase" neindoios telegrafiate. Conditiile de munca sunt exclusiv la faza pe curti de apel apanaj al ordonatorului de credite de acolo. Care probabil e si el/ea la seminarii sau pishcotzeli.

# Justitiabil date 19 March 2022 07:08 +22

Avocații,insa nu beneficiază de transport gratuit la instanțele și Organele din județe și nu beneficiază până la gradul al 4-lea,inclusiv de servicii medicale G R A T U I T E ! Apropos, e normal că în Dr mun Tb Buc sa motiveze hot după 1 an,iar judecat din provincie sa nu își fi motivat încă 2 hot din sept și oct 2019.?Dacă aveți prestanta și reputație,doamna,dati-mi 1 rasp pertinent

# Cineva date 19 March 2022 08:23 -30

Cetatene, sa intelegem ca intrebi pentru un prieten , nu- i asa?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva