24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREDOIU TRANSFORMA PROCURORUL GENERAL SI CSM IN MICI DUMNEZEI – Obsedat sa desfiinteze SIIJ, Catalin Predoiu le pune scut magistratilor: niciun judecator sau procuror nu va putea fi inculpat fara avizul Procurorului General si trimis in judecata fara acordul CSM. Predoiu da din nou liber DNA sa haituiasca magistratii (Proiectul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 June 2020 22:09
Vizualizari: 7186

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) o tine langa cu scandalosul proiect prin care Procurorul General al Romaniei si CSM vor dobandi puteri absolute, urmand ca acestia fie cei care decid daca magistratii pot fi inculpati sau trimisi in judecata. Vanturat si la inceputul acestui an, proiectul de lege a fost pus din nou in dezbatere publica, joi, 11 iunie 2020. Asta dupa ce Predoiu a plecat cu coada intre picioare de la CSM, unde nu a reusit sa obtina aviz favorabil pentru un proiect de lege de desfiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).


 

De altfel, proiectul de lege postat pe site-ul Ministerului Justitiei in urma cu o zi priveste tot desfiintarea SIIJ. In proiectul de “Lege privind desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei”, Predoiu vrea sa dea din nou liber pentru DNA la anchetarea magistratilor, asta desi, nu cu mult timp in urma, a fost devoalata uriasa operatiune de monitorizare si intimidare instrumentata de parchetul anticoruptie impotriva a aproximativ 3.000 de judecatori si procurori, carora li s-au fabricat dosare si care au fost pusi sub supraveghere. De asemenea, competenta in anchetarea magistratilor va avea si DIICOT:

(1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, sunt de competenta Directiei Nationale Anticoruptie si infractiunile prevazute in Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare, daca, indiferent de valoarea pagubei materiale ori de valoarea sumei sau a bunului care formeaza obiectul infractiunii de coruptie, sunt savârsite de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de ceilalti judecatori si procurori, inclusiv de judecatorii si procurorii militari si de cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

(2) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, sunt de competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si infractiunile prevazute de art. 11 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 78/2016 pentru organizarea si functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, savârsite de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de ceilalti judecatori si procurori, inclusiv de judecatorii si procurorii militari si de cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii”.

 

Procurorul General si CSM devin jupani


La fel de revoltatoare sunt alte doua propuneri. Astfel, ministrul Justitiei Catalin Predoiu transforma Procurorul General si CSM in mici dumnezei. Caci Procurorul General si CSM vor decide cine este inculpat si cine este trimis in judecata.

Potrivit proiectului de lege, niciun judecator sau procuror nu va putea fi inculpat fara aprobarea prealabila a Procurorului General: “Punerea in miscare a actiunii penale fata de un judecator sau procuror se face cu autorizarea prealabila a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

De asemenea, niciun judecator sau procuror nu va putea fi trimis in judecata fara aviz din partea CSM: “Trimiterea in judecata a judecatorilor si procurorilor se incuviinteaza de Sectia pentru judecatori sau, dupa caz, de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”.

Scandalos, nu-i asa?


Iata proiectul de lege:

 


Comentarii

# Cetateanul date 12 June 2020 22:51 +7

Până una alta, se poate domnu Lucovid să vobești mata cu comisaru ăla de ți-a tras amendă ție și cobăutorilor că nu ați purtat mască de protecție în interior să meargă cu chitanțierul și pe la domnu Perdoiu? Asta așa că tot stăm cu legea în gură toată ziulica. PS Domnu comisaru iote și poza http://www.just.ro/comunicat-de-presa-privind-reuniunea-informala-a-consiliului-de-management-strategic-din-data-de-12-iunie-2020/ PPS Nu de alta dar poate vine cuiva vreo idee pe 297 că unii se amendează și alții nu!

# M date 12 June 2020 23:01 +3

Nu înțeleg când a fost dezbătută în Parlament și când a fost adoptata aceasta lege depusa de farfaitul de Predoiu. Cum este posibil sa treacă o asemenea Lege ticăloase depusa de un ți alos?, ce a făcut Ciolacu, ce a făcut opozitia, aloooo Ponta, alo Taricene voi unde ați fost cand s-a votat aceasta ți alosenie

# Tamaris date 13 June 2020 01:33 +4

ce vreti e omul lui Basescu si asta spune tot

# santinela date 13 June 2020 07:34 +8

A trecut baba cu colacii mai Peltic nu mai faci tu legi ale justitiei si coduri intr-o noapte . Cu 20 % in Parlament, atit cit aveti acum ciumpalacilor, o sa treaca acest proiect cind va zbura porcul !

# Lita date 13 June 2020 09:58 +12

Liberalul descris de Mihai Eminescu: "Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă."

# imun/teanu date 13 June 2020 11:28 +4

Cum o fi reusit baiatul asta crescut la gabarit depasit performanta de a se strecra mereu numai prin gauri de sarpe! Dupa ce nevazut (necunoscut?) ca un Dovid anonim apare subit cu cate-o aparenta traznaie care de fapt vizeaza profund. De!, si mentorii ii coneaza, de la mucaveaua Monica, via basaul Traian, ajuns la neaosul ("rasei lui pure") Werner (vermorel, pe legea lui Bernouli o "pompa de flit"). Cum o da si o crapa in capul lor democratia trebuie numai SATRAPA. Deocamdata metoda ramasa "umana" la procedura "Ivan" (pe divan!), in traducere "ii dai un deget ia mana toata", se anunta ca poate si-n pas de gasca, traditiei blonde-n Valhala. Se poate "copil de casa" in orisice CURte.

# imun/teanu date 13 June 2020 11:40 +2

Prin gaura mai mica celei de sarpe te poti strecura metamorfozat in limbric.

# Lorenzo de Medici date 13 June 2020 12:07 +3

Nu devine nimeni niciun Dumnezeu. Crede cineva că vreun Procuror General sau vreun CSM se va opune vreunei solicitări venită din partea DNA reloaded ? Doar nu sunt inconstienti, ca sa-si dea singuri foc la valiza. Apoi, CSM are și azi, când vorbim, rol de filtru pe măsuri preventive și percheziție în cazul magistraților și cunoaște cineva vreun caz în care a dat aviz negativ de reținere, arestare sau percheziție? Va spun eu, NU. A fost mereu preș în fața DNA. Au încercat cei din secția pentru procurori ceva în cazul Alina Bica și a dat Kovesi cu ei de pământ, de si-au revenit imediat în simțiri.

# mitica date 13 June 2020 19:39 +5

catalin predoiu cand va raspunde penal pentru ceea ce a facut?

# Tipa date 14 June 2020 00:20 +3

Proiectul nu va deveni lege niciodata...ha ha ha

# judecator date 15 June 2020 06:33 +2

"Pruna-n gura"se simte el Dumnezeu, cand el este Scaraoschi in persoana pentru tara. Incearca sa se puna la adapost de bumerang, sunt inconstienti. Pana la urma vor plati toti, cu varf si indesat. Nu mai este mult!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva