5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREMIERUL DE SERVICIU – Noul sef interimar al Guvernului a fost instruit la Academia SRI. Sorin Campeanu a absolvit recent cursurile Colegiului National de Informatii, program postuniversitar in cadrul Academiei Nationale de Informatii a SRI: „CNI pregateste experti in domeniul intelligence... Conditii pentru inscriere: indeplineste/ va indeplini functii si responsabilitati care au tangenta cu sistemul securitatii nationale”. Este Campeanu omul SRI?

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

5 November 2015 17:18
Vizualizari: 11524

Suntem codusi de servicii? Omul desemnat de presedintele Klaus Iohannis, joi 5 noiembrie 2015, sa asigure interimatul in fruntea Guvernului Romaniei dupa demisia lui Victor Ponta, ministrul Educatiei Sorin Campeanu (foto), apare in acte oficiale ca absolvent al unui program postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua in cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” - „institutia de invatamant superior din Serviciul Roman de Informatii care pregateste ofiteri operativi, ofiteri analisti si experti in domeniul informatiilor de securitate”. Este vorba despre programul Colegiul National de Informatii din cadrul ANI a SRI, care, in 2013, i-a eliberat lui Sorin Campeanu un „Certificat de atestare a competentelor profesionale”.


Cum se ajunge in Colegiul National de Informatii si care sunt "competentele" pe care le dobandeste cursantul

Potrivit unui anunt postat pe site-ul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” in contextul organizarii, in perioada 28 septembrie – 18 decembrie 2015, a programului postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua denumit „Colegiul National de Informatii”, cursantul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii pentru a se putea inscrie:

-este cel putin absolvent al studiilor universitare de licenta sau echivalente, organizate in cadrul unei institutii de invatamant superior acreditata;

-indeplineste/ va indeplini functii si responsabilitati care au tangenta cu sistemul securitatii nationale. Cunoaste o limba de circulatie internationala.

-are posibilitatea participarii la cursuri, conform orarului, frecventa fiind obligatorie. Nu are cazier judiciar sau proces penal pe rol (in calitate de inculpat).

Tot de pe site-ul institutiei aflam „competentenele profesionale si transversale ale programului”:

Competentele profesionale ale CNI:

-Dobandirea cunostintelor generale in domeniul activitatii de informatii, contrainformatii si de securitate, pentru persoanele interesate din institutii, autoritati publice si organizatii neguvernamentale si cunoasterea modalitatilor de participare a societatii civile la realizarea securitatii nationale;

-Formarea abilitatilor de gestionare a problematicii de securitate nationala in sfera de activitate a cursantilor.

Competentele transversale ale CNI:

-Promovarea responsabilitatilor in vederea consolidarii imaginii institutiilor cu atributii in materie de securitate nationala in concordanta cu exigentele statului de drept;

-Dezvoltarea personala si profesiionala prin cunoasterea matricelor de securitate ale Romaniei.

Despre Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI:

Academia functioneaza in cadrul SRI, imbinand educatia academica, disciplina militara si pregatirea practica, prin programe de studii de licenta, master, doctorat, precum si cursuri de formare si dezvoltare profesionala continua.

Oferta noastra educationala cuprinde

1. Programe de studii universitare de licenta ce urmaresc specializari relevante pentru securitatea nationala, respectiv:

-Psihologie – Informatii

-Studii de Securitate si Informatii

2. Programe de master profesional dedicate formarii ofiterilor operativi si analisti in domeniile Analiza de Intelligence si Intelligence si Securitate Nationala.

3. Programe de master dedicate cercetarii, ce se axeaza pe domeniile securitatii nationale si vizeaza promovarea culturii de securitate in sfera societatii civile.

4. Colegiul National de Informatii pregateste experti in domeniul intelligence. Acesta se adreseaza in special membrilor societatii civile si expertilor guvernamentali care, prin natura activitatii profesionale, au tangenta cu domeniul securitatii nationale.

5. Studiile Universitare de Doctorat in domeniul "Informatii si Securitate Nationala".

Misiunea Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul'

Cu un caracter unic in spatiul educatiei si cercetarii din tara noastra, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” are ca misiune esentiala formarea si educarea in domeniul stiinte militare si informatii, in spiritul flexibilitatii si inovarii, transparentei si legalitatii, performantei academice si profesionale, adaptabilitatii la schimbarile pietei muncii din domeniu, parteneriatului, cooperarii si comunicarii cu societatea civila.

Misiunea Academiei este proiectata pe urmatoarele coordonate definitorii:

-educatie, formare si perfectionare in domeniul fundamental stiinte militare si informatii, prin intermediul unui sistem dinamic, integrativ - licenta, masterat si doctorat, dedicat Serviciului Roman de Informatii si altor beneficiari civili sau militari;

-cercetare stiintifica in domeniul intelligence-ului si al securitatii si valorificarea rezultatelor in programele nationale si europene de cercetare-dezvoltare sau in cadrul actiunilor in parteneriat;

-cultura de securitate, aprofundarea dialogului cu mediul academic si societatea civila, realizarea schimbului de idei si opinii pe problematici circumscrise securitatii si intelligence-ului cu parteneri interni si externi ai Serviciului Roman de Informatii;

-afirmarea constanta in invatamantul universitar romanesc, ca forum stiintific, si realizarea idealului educational intemeiat pe aspiratiile societatii romanesti in contextul valorilor europene".

Comentarii

# max maxi date 5 November 2015 12:41 +20

I'auzi brau'! Ce mica e lumea  dom' campeanu, si plina de prieteni, nu-i asa klause?!

# raileanu date 5 November 2015 12:58 +19

am citit cv-ul! cand mai ajunge acasa acest domn sau are rulota? la cate participari in consilii si comisii are putem spune ca se sacrifica pentru tara:)

# oxyygen date 5 November 2015 13:38 +13

Iohannis a lansat undita unui spion in guvern ca sa gaseasca nodul in papura.Si-l va gasi cu siguranta.Jocul murdar politic al lui Iohannis este fara perdea,de fapt ca baza pentru construire a nivelurilor,etajelor de santaj brevetata de PDL a fost strecurata sub usa de la Cotroceni . Johannis nu este un om prost dar nici prea inteligent . Atitudinea lui tacita , care ascunde modul in care si-a acaparat cele 6 case (1 milion de euro??)doua?)) va iesi la iveala odata.Nu a investit in copii deoarece nu a avut ,insa nici nu a infiat vre-unul.Il parafrazez pe Madach care a spus:"ecce homo" Da acesta este omul.

# Camp tactic date 5 November 2015 18:18 +5

Mai corect blitzkrieg decat nod in papura. 

# oxyygen date 5 November 2015 13:56 +7

Iohannis a lansat undita unui spion in guvern ca sa gaseasca nodul in papura.Si-l va gasi cu siguranta.Jocul murdar politic al lui Iohannis este fara perdea,de fapt ca baza pentru construire a nivelurilor,etajelor de santaj brevetata de PDL a fost strecurata sub usa de la Cotroceni . Johannis nu este un om prost dar nici prea inteligent . Atitudinea lui tacita , care ascunde modul in care si-a acaparat cele 6 case (1 milion de euro??)doua?)) va iesi la iveala odata.Nu a investit in copii deoarece nu a avut ,insa nici nu a infiat vre-unul.Il parafrazez pe Madach care a spus:"ecce homo" Da acesta este omul.

# anamaria dima date 5 November 2015 14:05 -2

OOOOOO Va fi in stare sa respecte legea???...daca tolereaza, aproba si sustine urmatoarele: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6-5/ban-dupa-ban-invatatoarele-incalca-legea-luand-bani-de-la-parinti-pentru-scoala-dupa-scoala-123745.html http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/avertisment-in-timp-ce-directorii-de-scoli-isi-cumpara-functiile-de-la-inspectorat-cu-banii-parintilor-copiii-sunt-terminati-in-programul-after-school-123617.html

# imun /teanu date 6 November 2015 11:36 +2

Cum e CV-ul proslavit, omul e o capacitate. Ma recunosc tampit. Ca arhitect, peste 45 de ani, la doua saptamani lucram continuu, la scadente, trei zile si doua nopti, numai asa reusind. Construind comunismul (am aflat recent ca investitie mare si complexa e-n demolare, de facut...bloace!). Si capitalism am incercat construi, asta insa nu s-a lasat. Cum astfel de oameni pot atatea concomitent?!, supra/oameni? (e-adevarat, dincolo meseriei nu m-a interesat). Totusi, vedem, ca nici la EI nu se poate oricum, fara, pe-acolo, si SECU un pic!, in "anonim", pana cand totusi se afla /sub "ceasca" era una si buna, acum, dincolo "oficialelor", cate?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva