27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PRIMA SANCTIUNE PE LEGEA NOUA – Judecatoarea Carla Daniela Anton de la Tribunalul Bucuresti a primit avertisment pentru “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. Este prima sanctiune aplicata de CSM dupa intrarea in vigoare a noii Legi privind statutul judecatorilor si procurorilor. Judecatoarea Anton a facut cerere de pensionare

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 May 2023 14:25
Vizualizari: 3486

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a aplicat prima sanctiune pe noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2022). Gheata a fost sparta de judecatoarea Carla Daniela Anton de la Tribunalul Bucuresti.


 

Judecatorii din CSM (foto) au dispus miercuri, 3 mai 2023, sanctionarea cu “avertisment” a judecatoarei Anton. Pedeapsa a fost aplicata pentru posibila comitere a abaterii discplinare prevazute de art. 271 lit. q) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Sanctiunea CSM poate fi contestata la ICCJ de judecatoarea Carla Daniela Anton de la Tribunalul Bucuresti.


Altfel, judecatoarea Carla Daniela Anton si-a depus intre timp cererea de pensionare. Solicitarea acestea a fost suspendata de Sectia pentru judecatori a CSM in 6 aprilie 2023, pana la finalizarea dosarului disciplinar. Practic, din acest moment nu mai exista niciun impediment pentru iesirea la pensie a judecatoarei Anton.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 3/J/2023):


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Anton Carla Daniela – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti. In baza art.273 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica doamnei Anton Carla Daniela – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, sanctiunea disciplinara constând in „avertisment” pentru savârsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. q) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva