3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCEDURA, BAT-O VINA - “Brigada Nufarul” din CSM a inchis dosarul procuroarei Marioara Sandu de la Parchetul Judecatoriei Timisoara, constatand nulitatea actiunii disciplinare. Marioara Sandu fusese trimisa in judecata disciplinara pentru comiterea a patru abateri: atitudini nedemne, refuzul de a-si indeplini sarcinile, absente nemotivate si nerespectarea deciziilor administrative (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

21 December 2021 15:26
Vizualizari: 5800

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, reuniti in celebra "Brigada Nufarul" (foto), au recidivat, inchizand un nou dosar disciplinar pe procedura, fara sa ajunga sa analizeze pe fond presupusele abateri. De data aceasta s-a intamplat nu in cazul unor vedete ale parchetelor, ci in dosarul procuroarei Marioara Sandu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.


 

Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara a admis marti, 21 decembrie 2021, exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare. In consecinta, procurorii din CSM au constatat nulitatea actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara fata de Marioara Sandu.

Procuroarea Marioara Sandu de la Parchetul Judecatoriei Timisioara a fost trimisa in judecata disciplinara pentru comiterea a patru abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre:


- atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii (art. 99 lit. c din Legea 303/2004);

- refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu (art. 99 lit. f din Legea 303/2004);

- absente nemotivate de la serviciu care afecteaza in mod direct activitatea parchetului (art. 99 lit. k) teza a II-a din Legea 303/2004);

- nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente (art. 99 lit. m din Legea 303/2004);


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara:


Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 1927/B/18.06.2019 data in lucrarea nr. 19-412 la data de 18 iunie 2019.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Sandu Marioara, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. c), f), k) teza a II-a si m) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica, 21 decembrie 2021”.

Comentarii

# MN date 22 December 2021 10:29 0

nu am sa inteleg niciodata dupa ce reguli judeca/se pronunta acest vConsiliu al Magistraturi, ei nu au reguli, nu respecta absolut nimic din constitutie ei au regulile lor numai de ei stiute de tip mafiot si grupare de crima organizata condusa de proc.general si presedintele tari astea sunt regulile dupa care ei fac legea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva