16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROARE SUSPENDATA DIN FUNCTIE – Sectia pentru procurori a CSM a sanctionat-o disciplinar pentru patru abateri pe procuroarea Marioara Sandu de la Parchetul Judecatoriei Timisoara. Procuroarea este acuzata de atitudini nedemne, refuz de indeplinire a indatoririi de serviciu, absente nemotivate si insubordonare ierarhica. A existat opinie separata pentru excludere din magistratura. Marioara Sandu a mai fost sanctionata cu doar doua luni in urma (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 June 2024 15:46
Vizualizari: 2824

Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara a finalizat un dosar vechi din 2021. Si cum cauza nu privea un nume din tabara Laurei Kovesi sau din gruparea #rezist, procurorii din CSM (foto) nu s-au mai comportat ca o “Brigada Nufarul”, ci au aplicat o sanctiune disciplinara. O sanctiune chiar dura.


 

Procuroarea Marioara Sandu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a fost suspendata din functie pe o perioada de sase luni. Decizia a fost luata miercuri, 12 iunie 2024, pentru comiterea a patru abateri disciplinare prevazute de vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2004). Mai exact, procuroarea Marioara Sandu a fost gasita vinovata pentru:

- atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii (art. 99 lit. c din Legea 303/2004);

- refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu (art. 99 lit. f din Legea 303/2004);

- absente nemotivate de la serviciu care afecteaza in mod direct activitatea parchetului (art. 99 lit. k) teza a II-a din Legea 303/2004);

- nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente (art. 99 lit. m din Legea 303/2004);


Pedeapsa pentru Sandu Marioara putea fi cea mai dura. In acest sens, a existat opinia separata pentru aplicarea sanctiunii constand in excluderea din magistratura.


Este cea de-a doua sanctiune pe care procuroarea Marioara Sandu o primeste in ultimele doua luni. In 10 aprilie 2024, Sandu a fost sanctionata cu retrogradarea in grad profesional de parchet de curte de apel pentru „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” si „exercitarea functiei cu rea-credinta” (click aici pentru a citi).


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara de miercuri, 12 iunie 2024 (dosar 5/P/2021):

 


Comentarii

# Cetateanul date 12 June 2024 15:54 +3

Și ce? Spală preaînalta orice! :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva