30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROAREA DNA CU SUFLET DE MONSTRU – Episod socant la ICCJ. Fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean trebuia sa avorteze ca sa poata fi arestata: “Vorbind despre presedinta Comisiei care era gravida, procuroarea a cerut sa se aiba in vedere acest fapt, pretinzand ca in mod deliberat a ramas gravida, ca sa evite procedurile penale... Procuroarea a intervenit sustinand ca totusi suntem in anii 2015, existau metode... Sugera ca inculpata trebuia sa avorteze ca sa se puna la dispozitia DNA”

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 September 2021 14:37
Vizualizari: 8321

Oare ce om poate fi acela care se gandeste ca o viitoare mama ar trebui sa renunte la copilul sau nenascut pentru a putea fi arestata mai usor? Un episod socant este relatat de avocata Rodica Constantinovici in cartea sa proaspat lansata la Editura Solomon, “Aici nu suntem la Onalesti” (click aici pentru a comanda cartea), in care isi povesteste drama prin care a trecut in dosarul ANRP in care a fost retinuta de DNA si apoi arestata nevinovata si nelegal de judecatoarea Mariana Ghena din CSM, pentru ca ulterior dosarul sa fie inchis chiar de DNA (click aici pentru a citi).


 

Alaturi de Rodica Constantinovici, inculpata in acelasi dosar a fost si Crinuta Dumitrean (foto), presedinta Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si a Comisiei Centrale de Despagubiri. Asa cum se stie, Crinuta Dumitrean a fost defilata in catuse si apoi arestata nevinovata in 28 noiembrie 2015 de judecatoarea Mariana Ghena de la ICCJ, in prezent membra CSM, desi era insarcinata in 8 luni. Crinuta Dumitrean a fost eliberata dupa doua saptamani, in 10 decembrie 2015, de judecatorii Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile de la ICCJ, colegii Marianei Ghena.


"Totusi suntem in anii 2015, existau metode"


Episodul socant pe care l-am mentionat la inceputul articolului a avut loc in sedinta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma careia Rodica Constantinovici si Crinuta Dumitrean au fost eliberate si plasate sub control judiciar, Selaru si Vasile desfiintand incheierea Marianei Ghena (click aici pentru a citi). El este dezvaluit de avocata Rodica Constantinovici in cartea “Aici nu suntem la Onalesti”, aceasta povestind cum procuroarea de sedinta a DNA a stupefiat in momentul in care a acuzat-o pe Crinuta Dumitrean ca ar fi ramas insarcinata ca sa scape de procedurile penale. Cu alte cuvinte, sa nu fie arestata. Mai mult, aceeasi procuroare de sedinta a DNA a sugerat ca Dumitrean ar fi putut face avort, caci “suntem in anii 2015”. Iar aceasta procedura ar fi fost necesara, zicea procuroarea, potrivit avocatei Constantinovici, pentru ca fosta sefa ANRP sa se puna la dispozitia DNA.


Iata fragmentul in care este relatat momentul in care procuroarea de sedinta a DNA a acuzat ca fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean ar fi ramas gravida pentru a scapa de DNA si ca ar fi putut face avort pentru a se pune la dispozitia procurorilor (vezi facsimil):


La un moment dat, vorbind despre presedinta Comisiei care era gravida, procuroarea a cerut sa se aiba in vedere acest fapt, pretinzand ca in mod deliberat a ramas gravida, ca sa evite procedurile penale... Avocatii au inceput sa vocifereze, iar procuroarea a intervenit sustinand ca totusi suntem in anii 2015, existau metode... Nu-mi venea sa cred urechilor ce spunea acea femeie, seamana mea, care, cel mai probabil, era si ea mama. Sugera ca inculpata trebuia sa avorteze ca sa se puna la dispozitia DNA. Acea ar fi o atitudine corecta...care ar fi trimis-o direct in puscarie. Inconstienta ei era aproape dureroasa. Desi, simtind penibilul momentului, judecatoarea a intervenit, procuroarea s-a inrosit si insista sa-si sustina argumentatia in jurul acestui subiect. Of, Doamne, ce natie fara speranta! Cat de primitivi putem fi!”

 


 

* Click aici pentru a comanda cartea "Aici nu suntem la Onalesti"

Comentarii

# ZC date 12 September 2021 15:44 +4

Mai spunea cineva, opzant, persoana linistita dealfel, ca trebuie transferata toata puterea de decizie la CSM.Pai doamna care a arestat GRAVIDA nu a primit sinecura la CSM?

# Ticăloasă inimă, d-nă procuror! date 12 September 2021 16:21 +135

Procuroarea , lepădătura iadului, iubitoare de crimă. Dumnezeu a înțelepțit-o pe d-na Dumitrean, astfel încât acel suflețel nevinovat să vină pe lume. Ticăloasă faptă, ticăloasă inima, d-nă procuror! Fie-ți ție după inima ta!

# santinela date 13 September 2021 07:41 +3

Ce va tot ascundeti dupa cires ? Spuneti cum o cheama pe procuroarea in cauza,asa ca sa stie toata lumea ce fel de "specimene" fac umbra pamintului degeaba in DNA !

# Gilu date 13 September 2021 12:22 +1

Si mai sustineti ca numai fostii securisti aveau suflete de torționari ! Torționarul se naște, nu devine !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva