18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCUROR DECLARAT INCOMPATIBIL DUPA PENSIONARE – ANI il acuza pe fostul sef al Parchetului Judecatoriei Lugos Dumitru Cornean: "In perioada 11 mai 2012 - 01 ianuarie 2014, simultan cu functia de prim-procuror, a detinut si functia de conducere - Decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene ”Dragan” Lugoj, Jud. Timis...Functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata"

Scris de: E.D. | pdf | print

24 June 2014 11:50
Vizualizari: 14510

Agentia Nationala de Integritate condusa de Horia Georgescu a constatat ca seful Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, Dumitru Corneanu (foto), s-a aflat mai bine de doi ani in stare de incompatibilitate, ocupand in acelasi timp functia de prim-procuror si functia de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene "Dragan" – Lugoj. Trebuie precizat ca, in acest caz, stabilirea de catre ANI a incompatibilitatii lui Dumitru Cornean are loc la mai bine de sase luni de la data la care acesta s-a pensionat, in prezent nemaiocupand functia de prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Lugoj, ci doar pe cea de decan al Facultatii de Drept "Dragan".


Potrivit comunicatului de presa al ANI, din data de 24 iunie 2014, Dumitru Cornean este acuzat ca a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor intrucat, in perioada 11 mai 2012 - 01 ianuarie 2014, simultan cu functia de prim-procuror, a detinut si functia de conducere - Decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene ”Dragan” Lugoj, Jud. Timis. ANI arata in comunicatul de presa ca functia de procuror este incompatibilia cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior.

Prezentam in continuare comunicatul Agentiei Nationale de Integritate:

"Astfel, acesta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de [...] procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata [...]” si art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit carora „Functiile de [...] procuror [...] sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior”.

CORNEAN DUMITRU detine functia de prim-procuror incepand cu data de 01 ianuarie 2009, iar, incepand cu data de 11 mai 2012, detine si functia de conducere de Decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene ”Dragan” Lugoj, Jud. Timis.

CORNEAN DUMITRU a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare".

Sursa foto: www.lugojonline.ro

Comentarii

# ockiu date 24 June 2014 12:14 +1

tot e bine ca n-au asteptat 4 ani sa-l declare incompatibil ... 

# Dora date 24 June 2014 18:48 +2

"cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior"Decanul unei facultati nu este o functie didactica din invatamantul superior?Horea Georgescu nu are ce cauta in functia de presedinte ANI.

# nuda date 25 June 2014 23:56 0

Pai... cum sa stie ce inseamna functie didactica?!! Ca doar diploma de jurist a luat-o dupa ce a absovit o facultate care nici nu avea dreptul sa organizeze licenta. Si in perioada 2011 / 2012 dl. Georgescu a fost un parlit de cadru didactic la Universitatea D.Cantemir din Brasov...desi abia in 2012 dobandise inalta calitate de doctorand... Frustarile copilariei, ce sa ii faci!!! :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva