16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII CANDIDATI LA CSM – Nume grele din parchete s-au inscris la alegerile pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii. Sunt sefi de parchete, autorii a doua dosare soldate cu achitari crunte, dar si doi dintre cei mai radicali procurori #rezist. Iata procurorii care si-au depus candidaturile pentru viitorul CSM (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 March 2022 15:58
Vizualizari: 9894

Dupa ce v-am prezentat judecatorii care si-au depus candidaturile pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii (click aici pentru a citi), publicam in editia de astazi o parte dintre procurorii care vizeaza un post in CSM-ul care isi va incepe activitatea in 2023. Sunt nume grele, fosti si actuali sefi de parchete, dar si doi dintre cei mai radicali procurori #rezist.


 

O parte dintre candidatii la CSM au fost deja anuntati de Lumea Justitiei, la sectiunea „Vorbe de fumoar”, pe parcursul ultimelor saptamani. Asa stau lucrurile in cazul fostului sef DIICOT Daniel Horodniceanu, sefului Parchetului Tribunalului Bucuresti Bogdan Staicu si al adjunctei PICCJ Maria Militaru.

Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca pe langa aceestia, la alegerile pentru CSM s-au inscris doi dintre cei mai vocali procurori activisti: Bogdan Pirlog de la Parchetul Tribunalului Militar Bucuresti, precum si procurorul Claudiu Sandu de la Parchetul Tribunalului Brasov.

De asemenea, in cursa ar fi intrat si procurorul Viorel Cerbu, seful Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, cel care pe cand activa la DNA a inceput dosarul impotriva judecatoarei Gabriela Birsan si a actualei sefe ICCJ Corina Corbu, dosar continuat de vestitul Lucian Papici si soldat cu o achitare rasunatoare la Inalta Curte.

Interesant este ca, potrivit acelorasi surse, de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti mai vine un candidat. Si anume chiar adjuncta lui Cerbu, procuroarea Emilia Ion.

Nu in ultimul rand, il mentionam pe Alexandru Liviu Lascu, seful Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, autorul rechizitoriului vizandu-l pe jandarmul achitat definitiv de catre Curtea Militara de Apel pe motiv de nelegalitate a Protocolului PICCJ-SRI din 2009 (click aici pentru a citi).

Amintim ca reprezentantii parchetelor au cinci locuri in CSM: un reprezentant al PICCJ, un reprezentant al parchetelor curtilor de apel, doi reprezentanti ai parchetelor de tribunale si un reprezentant al parchetelor de pe langa judecatorii.


Iata o parte dintre procurorii are si-au depus candidatura pentru viitorul CSM:


PICCJ


-Maria Magdalena Militaru (adjucta Procurorului General al Romaniei);

-Daniel Horodninceanu (DIICOT Iasi, fost sef DIICOT);

-Alina Albu (DIICOT);


Parchete de pe langa curti de apel


-Viorel Cerbu (procuror general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti);

-Emilia Ion (procuror general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti);


Parchete de pe langa tribunale


-Bogdan Staicu (prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bucuresti);

-Claudiu Sandu (prim-procurorul Parchetului Tribunalului Brasov);

-Bogdan Pirlog (prim-procuror militar adjunct al Parchetului Tribunalului Militar Bucuresti);

-Alexandru Liviu Lascu (prim-procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj).


Parchete de pe langa judecatorii


-Catalina Sintion (prim-procuroare adjuncta a Parchetului Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti);

-Alin Cozma (prim-procuror Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti);

-Andrei Doncea (procuror la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, delegat la DIICOT).

- Marius Iacob (procuror la Parchetul Judeatoriei Sectorului 4)

 

Comentarii

# Cetateanul date 27 March 2022 17:21 +60

La onorabili să meargă abuzații și paradiții! A ha... a ha ha... a ha ha ha.

# Procesul etapei 1 date 27 March 2022 18:50 +163

E clar. Nu mai are nicio șansă parchetul. S-au înscris doar ahtiați după funcții, care, eventual, să se care imediat la pensie , după ce sinecura s-a terminat. Între ăștia și cei care încă sunt în CSM nu e nicio diferență. După cum se observă, cu o singură excepție, toți au funcții de conducere. De ce s-au mai băgat să ocupe funcții de conducere, dacă acum le dau cu piciorul ? Foarte simplu : pentru că la CSM ciolanul e mai gras, iar la pensie vor ieși cu un purcoi de bani .

# procesul etapei 2 date 27 March 2022 18:53 +158

Să trecem în revistă câțiva dintre fericiții candidați: Maria Magdalena Militaru. Propusă de Predoiu . Cine se aseamănă se-adună.E prin funcții de conducere și prin CSM de o grămadă de ani. Vizibil, se simte plină de importanță. Daniel Horodninceanu. Candidatul de serviciu la funcții. Viorel Cerbu. Ăsta la fel. Nu se mai satură de funcții de conducere. Iar de la csm ar ieși la pensie cu salariul mult mai mare decât cel de la pcab. Nu se știe ce-l recomandă pentru astfel de funcții. Vocea? Că talent nu are . Emilia Ion. Funcții de conducere. Nu m-aș mira ca cei doi candidați de la pcab să aibă vreo înțelegere între ei. Poate nu, dar poate da... Bogdan Staicu – Ăsta de când e prim procuror nu mai vede pe unde calcă de importanța funcției. Expresia îți dai seama de un om după ce ocupă o funcție de conducere i se aplică perfect. Dar nu în sens pozitiv.

# procesul etapei 3 date 27 March 2022 18:55 +135

Alexandru Liviu Lascu. Ăsta o fi obosit săracu de atâta muncă la parchetul militar. A, și mai e și doctor în drept. Pleacă doctorul general Codruț Olaru, vine doctorul Lascu. Nimic nu se pierde, totul se transformă. Catalina Sintion. S-au terminat mandatele si delegarile în funcții de conducere. De ce să nu încerce o sinecură? Alin Cozma. Înlocuitorul lui Ban la conducerea pjs1. După cum am spus, nimic nu se pierde, totul se transformă. Dar nu neapărat în bine. Bogdan Pirlog. Alt procuror militar. Pare a fi bine văzut pe rețelele de socializare frecventate de magistrați. Foarte vocal. Pentru că e în campanie pt csm de câțiva ani. Nu știu dacă face tam tam pt că e de bună credință și chiar vrea să facă ceva bun sau doar vrea o funcție suculentă. Vom vedea. Bineînțeles, dacă va fi ales.

# procesul etapei ---Concluzii date 27 March 2022 18:57 +246

Și bomboana de pe colivă, Scutea. Cunoscută pentru combaterea găinațului de porumbei. Și pentru avizul negativ primit de la csm pentru funcția pe care o ocupă, dar și pentru obținerea gradului de parchet general altfel decât prin concurs. Care o să fie în continuare membru de drept. Așa că e clar că nu se va schimba nimic în bine.

# santinela date 28 March 2022 08:02 +105

Este clar,daca pina acum sectia aceasta a CSM era poreclita Nufarul acum insa daca astia prezentati sint alesi ne-am dat dracului definitiv. Cum sa fie alesi unii ca Parlog( nulitate absoluta in meserie dar pupincurist de frunte ) ,unul cersetor de functii ca Horodniceanu,tembelul care a facut dosar familiei Birsan,Lascu etc. toti astia cu "realizari "deosebite de care rid si curcile ? Sint procurori in tara asta corecti,meseriasi, candidati domnilor nu-i lasati pe nemernicii astia sa ne mai chinuie ani de zile.

# # jos MIZERABILII !!! date 28 March 2022 11:04 +59

:-| :lol: <img src=ops:' /> :-x :eek: Altii mai PSEUDOJUSTITIARI nu aveti??? A iesit la suprafata toata SPUZA DE PE PLEAVA societatii??? Sanse de redresare a sistemului = 0% !!! JALNIK TARA, JALNICI justitiari... :zzz

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva