2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII CSM, PE COMBINATIE CU DJ STELICA – Avocatul Valeriu Stoica dezvaluie jocul ex-ministrului Justitiei Stelian Ion: “A ignorat echilibrul care trebuie sa existe intre structurile institutionale care au un rol in activitatea Ministerului Public. E vorba de procurorul general. A fost ignorat in legatura cu selectia si numirea procurorilor in functii de conducere... A incercat sa excluda presedintele... A incercat sa isi alieze sectia de procurori de la CSM, ceea ce a si reusit”

Scris de: L.J. | pdf | print

14 September 2021 13:22
Vizualizari: 6105

Fostul ministru al Justitiei Stelian Ion a batut palma cu procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, incercand sa ii elimine pe presedintele Klaus Iohannis si pe Procurorul General Gabriela Scutea din procesul de numire in functii de conducere din cadrul DNA, DIICOT si PICCJ. O spune cunoscutul avocat Valeriu Stoica (foto), la randul sau fost ministru al Justitiei.


 

Intr-un interviu publicat de "Revista 22" marti, 14 septembrie 2021, Valeriu Stoica afirma ca Stelian Ion pur si simplu a ignorat-o pe Gabriela Scutea in cadrul procedurii de selectie a sefilor din marile parchete. De asemenea, aliindu-se cu Sectia pentru procurori a CSM, acelasi Stelian Ion a incercat sa il scoata din joc inclusiv pe presedintele Kalus Iohannis. Aceasta a fost de fapt nemultumirea care l-a determinat pe Klaus Iohannis sa dea liber la demiterea lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei.


Iata declaratiile avocatului Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei:


“Prima eroare a fost comisa de Stelian Ion, care, din dorinta de a iesi in evidenta cu lupta impotriva coruptiei, a ignorat echilibrul care trebuie sa existe intre structurile institutionale care au un rol in activitatea Ministerului Public. E vorba, in primul rand, de procurorul general al Parchetului pe de langa ICCJ. El a fost pur si simplu ignorat in acest demers pe care l-a facut Stelian Ion in legatura cu selectia si numirea procurorilor in functii de conducere. De asemenea, a ignorat rolul presedintelui, adica a facut ceea ce altadata a facut Tudorel Toader: a incercat sa excluda din acest proces presedintele, care are un rol constitutional si legal in aceasta privinta, chiar daca s-a adoptat la un moment dat o lege prin care i s-au restrans atributiile in ceea ce priveste numirea procurorilor in functiile de conducere. Practic, Stelian Ion a incercat sa isi alieze sectia de procurori de la CSM, ceea ce a si reusit, si astfel a exclus celelalte doua structuri institutionale din procesul de decizie privind selectia procurorilor in functiile de conducere.

Evident, asta a creat nemultumiri. In primul rand, presedintele a fost nemultumit si asta pe buna dreptate, dar aceasta nemultumire in loc sa imbrace o forma constructiva a imbracat o forma distructiva. Practic, nu este nicio indoiala ca demiterea lui Stelian Ion s-a facut nu doar din initiativa lui Florin Citu, a fost o intelegere, chiar daca nu e declarata in momentul de fata, intre primul-ministru si presedinte. De altfel, daca nu ar fi fost asa, nu se explica rapiditatea cu care presedintele a semnat decretul de revocare din functie a lui Stelian Ion”.

Comentarii

# FOST JUDECATOR date 14 September 2021 14:42 +17

DOMNUL PROFESOR UNIV. DR. VALARIU STOICA, PE CARE ÎL SALUT CU RESPECT, FOST MINISTRU AL JUSTIȚIEI, ARE DREPTATE, DAR DE CE NU A SPUS-O ÎN TIMPUL MANDATULUI MINISTRULUI STELIAN ION, UN AVOCAT CARE NU S-A REMARCAT PRIN CEVA DEOSEBIT ?! DE CE LEGEA SE MODIFICĂ ATÂT DE DES ȘI APOI MODIFICĂRILE SE ATACĂ LA CCR, DE CE NU SE RESPECTĂ DECIZIILE CCR ȘI LEGEA? PENTRU CĂ ROMÂNIA NU ARE NEVOIE DE O DEMOCRAȚIE, CEA MAI PROASTĂ FORMĂ DE GUVERNARE, CARE RUINEAZĂ ȚARA, ESTE NEVOIE DE DICTATURĂ, DE UN LIDER PUTERNIC, CARE SĂ CONDUCĂ CU O MÂNĂ DE FIER, DE CE LA FRANCEZI PÂNĂ ȘI CARDINALII CONDUCEAU SOBRU ? ÎN MATERIE DE PARCHET MAI SUNT MULTE DE FĂCUT, LOCUL PROCURORULUI ÎNCĂ NU E FIXAT, ATÂTA VREME CÂT PROCURORUL VA FACE INSTRUCȚIA, MAI BINE ZIS SUPRAVHEGHEREA CERCETĂRII PENALE ȘI URMĂRIREA PENALĂ, VA FI ATACAT DE INTERESELE PERVERSIUNII INFRACȚIONALE POLITICE ȘI DE BUSSINES. PROCURORUL TREBUIE SĂ FIE DEFINITIV PRIN DAREA RECHIZITORIULUI, CĂI DE ATAC.ATÂT, RESTUL JUDECĂTORUL DE INSTRUCȚIE ȘI JURAȚII.

# FOST JUDECATOR date 14 September 2021 16:23 +4

AM ÎNVĂȚAT CU CĂRȚILE DOMNULUI PROFESOR UNIV. DR. VALERIU STOICA PE MASĂ, TÂRZIU, DUPĂ MULȚI ANI ÎN PROFESIE, AM DOBÂNDIT PROPRIA OPINIE, PE BAZELE SOLIDE DE LA ACEST MARE DASCĂL AL ȘCOLII ROMÂNEȘTI DE DREPT, CARE ȘI CA OM A TRECUT PRIN MOMENTE GRELE ÎN VIAȚA SA, AȘA CUM A AFIRMAT PUBLIC, MOMENTE PE CARE LE-A DEPĂȘIT CU AJUTORUL DESTINULUI ȘI MERITULUI PERSONAL ȘI PENTRU CARE MERITĂ TOATĂ CINSTEA ȘI RESPECTUL CUVENIT UNUI MARE OM. SĂ NU UITE ÎNSĂ ILUSTRUL MEU DASCĂL DE DREPT CIVIL CĂ PREȘEDINTELE TRAIAN BĂSESCU A FĂCUT O MARE GREȘEALĂ, PE CARE A REGRETAT-O EL ÎNSUȘI PRIN NUMIREA MAIORULUI COLDEA, AVANSAT MAI RAPID DECÂT NAPOLEON LA GRADUL DE GENERAL CU TOATE STELELE, LA CONDUCEREA SRI. CA SĂ NU MAI VORBIM DE PROCUROAREA CU RANG DE TRIBUNAL CODRUȚA KOVESI LA ȘEFIA DNA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva