24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII DAU NAVALA IN CABINETELE AVOCATILOR – Reputatul doctor in Drept avocatul Danil Matei din Baroul Dambovita este cea mai noua victima a abuzurilor procurorilor. Mascatii au intrat cu noaptea in cap in casa si in cabinetul sau de avocatura pentru a ridica documente si calculatoare: "Organele judiciare ii privesc cu ostilitate pe avocatii care ii jeneaza major prin compativitatea lor in apararea clientului, pe care nu de putine ori, ii considera participanti la obstructionarea justitiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 November 2016 17:21
Vizualizari: 28369

Degeaba a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei o noua Lege a avocaturii care le interzice procurorilor sa dea navala in sediile cabinetelor individuale de avocati sau ale societatilor de avocati si sa ridice documente si aparatura dupa bunul plac, caci procurorii fac tot ce stiu mai bine. Avocatul Danil Matei din Baroul Dambovita, fost jurisconsult si judecator, doctor in drept, care se declara a fi "profund atipatic si dezagrabil lucratorilor politiei judiciare si procurorilor" s-a trezit in dimineata zilei de 31 octombrie 2016 cu mascatii si procurorii in casa, dar si in sediul cabinetului sau de avocat, prezentandu-i-se un mandat de perchezitie ce avea ca scop ridicarea de documente, caculatoare, laptopuri, hard-disk-uri si agende personale. Toate obiectele ridicate de procurori in urma perchezitiei aveau rolul de a arata "indicatiile" pe care Danil Matei, in calitate de avocat, le-ar fi dat unor clienti ce urma a fi audiati de catre o autoritate fiscala.


Ramas fara niciun document in cabinetul sau de avocat, din cauza actiunilor si dispozitiilor procurorilor, avocatul Danil Matei a fost nevoit sa isi reprezinte clientii "in orb". Mai grav decat atat este faptul ca judecatorul caruia avocatul Danil Matei i-a pus in vedere ca nu poate pune concluzii intr-o cauza din lipsa documentelor ridicate la perchezitii, i-a replicat ca "nu se poate vorbi despre afectarea dreptului la aparare".

Toate aceste detalii prezentate mai sus sunt cuprinde intr-o scrisoare pe care avocatul Danil Matei a transmis-o Uniunii Nationale a Barourilor din Romania in data de 16 noiembrie 2016 si inregistrata la UNBR in data de 21 noiembrie 2016 prin care solicita "confratilor" sai sa adopte o reactie "impotriva practicii organelor de urmarire penala, care fac doar lozinci sterile din dispoziile legale imperative privind exercitiul profesiei de avocat".

Prezentam in continuare pasaje din scrisoarea avocatului Danil Matei transmisa UNBR:

*Cititi aici scrisoarea integral avocatului Danil Matei

Comentarii

# alin date 24 November 2016 18:23 -35

Nu exista si nu va exista nicaieri in lume o asemenea imunitate pt avocati. Am vazut multi avocati infractori condamnatai defintiv care daca ar fi beneficiat de o asemenea imunitate nu mai ajungeau in veci in fata justitiei. SUnt cativa parlamentari avocati care abereaza in Parlament dar atat.

# DOREL date 25 November 2016 03:00 +17

Daca asa scrie in autorizatia de perchezitie, procurorul care a cerut si judecatorul care a aprobat trebuie bagati in camasa de forta, doar asa, poate-poate, vom scapa cu fata curata la CEDO ! Si, b): si daca e asa, avocatii din Romanica ar trebui sa faca demonstratie in fata CSM, ca sa arate ca nu sunt complici prin tacere ! Parerea mea...

# justitiarul date 25 November 2016 13:44 +3

Stimabile domn/tov. alin " este numele de cod, nu ?"sa nu te increzi prea mult cu ce spui, astazi esti acolo, maine vei fi si tu abuzat. Nu doresc sa fiu aparatorul avocatului respectiv, el stie mai bine decat mine ce dereanjeaza, dar tu esti platit din bani publici, intro zi vei avea nevoie sa te apere av. Matei,  sa nu fi abuzat. Ca a fost sau nu magistrat e slabiciunea sistemului corupt. Vei vedea ca jumatate din magistrati de la nivel de judecatori si tribunale provin din avocat , 20 % din foste cadre de politie si numai 10 %, provin din INM. Au fost promovati de basescu 6000 magistrasti in 8 ani, in primi doi nr. nu este semnificativ. Deci abuzurile curg. De ce nu vezi gunoaie penala ca cei care abuza nu raspund, poate Matei si-o merita sa vada cum este sa aprobi percheziti dupa ureche sau pentru interese meschine. Imi este lehamite de voi si de avocatii prostii.

# Ion date 24 November 2016 19:05 -25

Domnule Danil Matei, cand erati magistrat nu ati procedat la fel, nu v-ati ascuns sub umbrela sistemului?

# cica agreabili confrati.. date 24 November 2016 19:09 -27

confrati in infractiuni poate. agreabili adica cine da spaga este avocat cine nu da examen. of ce bine ca va aresteaza, neinfiintati dar cu tupeu de ocnasi! :D

# avocat traditional date 24 November 2016 20:59 +17

tot frustrat,tot frustrat,nene manifestule jurist?Cand te-au pus procurorii in catuse,te-am aparat.Acum te bucuri de necazul omului si vrei arestarea avocatilor.,,Minima moralia,,nu ti-ar strica, mai ales ca ai si tu oaresice necazuri.

# pt borhot traditional date 24 November 2016 22:06 -19

gura ba ciobane tradional. vezi ca te cauta dna-ul pentru evaziune!

# avocat traditional date 24 November 2016 23:11 +16

Batrane,ai aparut?Mai multe probleme sunt de discutat la postarea ta:1.borhotul a lasat in urma sa ceva mirific.O licoare cu care te tratezi cam des.2.a fi cioban nu esgte ceva frusinos.Din contra,astia au bani mai multi ca italienii tai.3.Daca zici ca ma cauta DNA pentru evaziune,inseamna ca esti convins ded valloarea mea.Pune mana si citeste cand ancheteaza DNA evaziunea fiscala.Totusi,esti acelasi jalnic

# chiar asa ??? date 25 November 2016 10:43 -3


Citeza pe cica agreabili confrati..
confrati in infractiuni poate. agreabili adica cine da spaga este avocat cine nu da examen. of ce bine ca va aresteaza, neinfiintati dar cu tupeu de ocnasi! :D
Comentariile tale incita la ura, fiind daunatoare imaginii site-ului. Din pacate, frustrarile celor ca tine au fost alimentate si de cultul personulitatii lui Bota, prin publicarea pe acest site a unui mare numar de articole dedicate personajului respectiv si care au gadilat orgoliul sarlatanului.... Deci, nu ma mir ca adminul site-ului iti aproba astfel de comentarii. N-ar vrea sa se puna rau cu psihopatii, amplificandu-le frustrarile prin cenzurarea unor comentarii de-a dreptul veninoase la adresa tuturor avocatilor traditionali, "dusmani ai poporului" (in opinia tuturor celor ca tine) care trebuie arestati pt. simplul motiv ca sunt avocati iar tu nu esti si nu vei putea fi vreodata in aceasta existenta....decat intr-un Barou paralel, din imaginatia lui Bota.

# avocat traditional date 25 November 2016 21:29 +1

CORECT,stimate confrate.Eleganta cu care l-ai pus la locul sau pe acest ,,jurist,, iti face cinste.Felicitari.

# bla bla bla date 27 November 2016 16:33 -1

foarte elegant dupa mintea voastra de bibilici nelinistite. traiasca cenzura ca oricum nu ne putem exprima !

# bobonete date 27 November 2016 18:31 0

mai gigelus, frustrarile noastre nu au legatura cu impostura legalizata dupa 1989 cind toti repetentii dreptului prin spaga si-au cumparat robe puturoase si au confiscat profesia. frustrant este sa vezi cum niste analfabeti cu scoli absovite pe la caracalul din deal au ocupat locul celor care au facut scoala pe bune. sistemul nostru juridic este PUTRED, ocupat de politruci si bisnitari care nenorocesc oamenii! asa se explica de ce toti indivizii cu grave carente, gen papagal traditional, care nu stie gramatica, se dau mari juristi pe acest site. eu va propun sa comentati pe site-ul ala al vostru de ciudati, parca juridice isi spune. si inca ceva, avocati traditionali, nu sunteti avocati fiindca nu existati , ati fost desfiintati de Legea 3/1948. minciunile unuia ca individul ala care nu are cunostinte elementare de drept, nu va vor infiinta in veci chiar daca ati mizat pe niste juzi de o calitate morala indoielnica!

# avocat traditional date 27 November 2016 20:37 +1

Batrane, din nou,,recidivesti,, cu aiurelile tale.Caracalul din Deal nu a dat juristi si nici Lugojul din Vale.Si nici crasma gorjeana nu a dat avocati.Asa ca,mai bobondgte bla bla bla,mai usor cu pianul pe scari.

# Puştiulică traditional date 28 November 2016 23:02 -2

Mai pustiulica, daca mamica ta nu te-a tras de urechile alea clapauge, o sa o facem noi. Cind te prindem ca faci pe-a avocatul si inseli clientii, te urechim avicius. Chiar nu observi ca esti pacaliciul de serviciu?

# Sakura date 24 November 2016 19:22 +23

Poate ca ar fi util sa aflam cine sunt de fapt porcurorii din acest caz. Ca de altfel si "onorabilul" jude care a aprobat o asa mizerie de mandat. Se pare ca razboiul romano-roman se duce pe noi fronturi. Acum sunt vanati avocatii, maine... cine stie, poate ca vom fi saltati de pe strada la intamplare, si caetatenii simpli, pe motiv ca poate am faptuit ceva, in definitiv nimeni nu poate fi perfect nevinovat in republica porcurorilor. In afara, desigur, de... campul tactic.

# Edelweiss date 24 November 2016 19:44 +15

Io*-l cred pe avocat 150,(6)%. Fiindcă mai acum vreun an de zile, dialogând online cu subiectul unui dosar penal, respectivul mi-a spus că la Parchetul Diribau din Republika de la Weimar, pardon, Republika de la Rădăuți*, un ilustru „locotenent” - C.C. - viclean copchil de casă - al fondatorului Școlii Peripatetice a Nelegiuirii și Ticăloșiei Judiciare A REFUZAT SĂ PRIMEASCĂ împuternicirea avocațială a unui apărător ales care s-a prezentat la unitatea de parchet ca să ASISTE la efectuarea unui act procedural. Asta e Rroemenika - Republika de la Weimar a procurorilor Gestapoviști. PUNKT! :o /// Nota *: Republika de la Rădăuți este o entitate autonomă, în care legea și legalitatea se opresc la barierele de intrare în Cetate. Mai multe aici: http://www.petitieonline.com/radauti_sa_fie_eliminat_din_componenta_bucovinei :D :D :D

# Dan date 24 November 2016 20:37 +17

Avocatul este ultima reduta a cetateanului in calea abuzurilor organelor de cercetare penala si justitiei. El lupta pentru client, el vegheaza asupra dreptului la aparare si nu procurorul sau politistul care sunt interesati sa te bage jos ca se incununeze ei cu rezultate si sa promoveze. Desigur, si avocatura are uscaturile ei, ca orice alt domeniu, dar nu este cazul sa fie etichetata dupa acele exceptii (poate destul de multe ca numar dar foarte putine ca procent). Daca avocatul este transformat intr-o caricatura fara eficienta si fara demnitate, atunci nici un cetatean nu mai este in siguranta in fata abuzurilor statului. Precedentele ce se urmaresc a se crea prin aceste actiuni menite sa timoreze avocatii si sa-i aduca in stadiul de masa inerta, paralizata de teama de represalii, conduc usor-usor catre o stare de fapte in care absolut nimeni nu va mai putea fi cu adevarat aparat. Romania merge spre o noua forma de dictatura: cea a procurorilor mai presus de lege. Deschideti ochii!

# Ion date 25 November 2016 14:16 -1

Dane, multi dintre avocatii acestia pe care-i tot salti in slavi, nu prea au nimic de a face cu profesia in sine. Pot fi etichetati sarlatani si atat! Sa lasam ipocrizia...

# basicuta date 25 November 2016 00:17 +12

e normal ce se intampla pt ca noile coduri au fost facute de procurori pt procurori ! ia spuneti clientilor ca nu e bine sa va spuna ce au facut ca tb sa sifonati la politie, ca asa e legal si sa vedem cati isi mai iau avocati ! avocatii pe noile coduri sunt oricand infractori si tb sa multumeasca pt asta celor care-i reprezinta...au facut parte din consiliu...cunoscatorii stiu..

# Dox date 25 November 2016 10:20 +2

"...unor clienti ce urma a fi audiati..." De fapt este vorba de clienți ce URMAU a fi audiați.

# 112 date 25 November 2016 12:18 +7

In anii 50 toata intelectualitatea si ma refer la medici,profesori,avocati a fost bagata la inchisoare de comunisti.Nu vi se pare ca istoria se repeta dupa 1989?Ne cam meritam soarta ca stam ca niste tarusi si acceptam tot ce vor cei ce ne conduc.Poate si de aceea ne pleca toate valorile din tara.

# Ion date 25 November 2016 14:20 +2

Avocatii au ajuns in situatia de a fi luati peste picior de tagma magistratilor datorita compromisurilor facute de multe dintre secaturile din aceasta profesie. Ma refer la aranjamentele facute de ei cu ofiterii de politie judiciara, procurorii de caz etc. Normal ca acum sunt ghiocei si nu mai au tupeul sa-si apere onoarea si demnitatea, au mancat toti la aceeasi masa, au chefuit, au luat mita....

# bogdan date 25 November 2016 16:14 0

Sa avem pardon, a curs si va curge multa cerneala pe tema minimalizarii si ingradirii profesiei de avocat. Aici nu e de vina organul de urmarire atat timp cat legea ii permite sa traga suturi in fundul avocatului. Daca un avocat sta ca fraierul la usa parchetului in asteptarea chefului procurorului sa inceapa sau nu audierea clientului, iar nu e vina prostului, pt ca prostul se bucura cand poate face ceva ce legea ii permite si anume sa-i frece ridichea adversarului. UNBR DORME DIN NOU, din varii motive, va las pe voi sa decideti de ce UNBR nu face nimic...

# pt golanul traditional s.a. ca el date 28 November 2016 12:59 +1

foarte bine fac organele de cercetare penala. atit stiu tovarasii intrati cu spagi in buticurile de avocati, rezolvarea cauzelor prin trafic de influenta.

# avocat traditional date 28 November 2016 14:46 -1

Ce vorbesti batrane,buticuri de avocati?Dar despre voi,,avocati,, de crasma sateasca ,ce zici? Noi,cei neinfiintati,ne facem meseria,dam consultatii,intram in instante.Voi,cei infiintati la o sutea de crasma,nu puteti face asa ceva.Pentru exercitarea profesiei,noi nu suntem purtati in catuse,precum unii de la voi.Da,cei care calca pe bec,sa raspunda.Dar ,din cauze izolate ,chiar cu mintea ta de bibilica, nu ai dreptul sa generalizezi.Ne vedem la Suceava.

# @avocat traditional date 28 November 2016 17:58 +1

Duti ba si lasa-ne :eek:

# @avi traditional date 28 November 2016 18:53 +1

ne vedem la suceava tovarase avi. ai curaj sa vii?

# TASE date 10 December 2016 10:38 +2

un pericol social in apararea adevarului.

# David date 2 January 2017 15:56 0

Am postat un comentariu di mi l -au sters. Ipoctizia este proportionala cu numarul proceselor castigate prin minciuni si frauda la lege a magistratilor care il aproba.Avocatii care pierd dosare la ultimul nivel de control juficiar ,valoare de sute de mii de euro sunt confratii pe care ii cheama la revolta? I-am fost studenta. EXact ce n -ar trebui sa fie ca model al unui student de drept. JUstitia devine din ce in ce mai injusta cu astfel de avocat.Este cunoscut ca avocatul care castiga fara dovezi.Prin inducere dorintei lui de a castiga? Daca tot imi fura cu talentul lui de avocat renumit sute de mii de euro macar ss contribui la fsima lui,sa sara confratii sa ii ia apararea!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva