9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII MUTA PRIMII – Sectia pentru procurori din CSM se intruneste pentru desemnarea vicepresedintelui Consiliului pe anul 2022. Cristian Mihai Ban, Nicolae Solomon, Codrut Olaru si Tatiana Toader pot ocupa din nou functia. Din partea judecatorilor, Gabriela Baltag si Andrea Chis si-au anuntat candidatura pentru sefia CSM

Scris de: G.T. | pdf | print

22 November 2021 12:59
Vizualizari: 5460

Peste trei zile vom afla cine va fi vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii in 2022. Sectia pentru procurori a CSM (foto) se intruneste joi, 25 noiembrie 2021, pentru a-si desemna candidatul la aceasta functie.


 

Desemnearea candidatului pentru functia de vicepresedinte CSM este de altfel singurul punct de pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori: “Desemnarea candidatului membru procuror pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii” (vezi facsimil).

Ulterior, procurorul propus pentru functia de vicepresedinte al CSM urmeaza sa fie validat de Plenul Consiliului, intr-o sedinta care deocamdata nu a fost programata.

 


Pozitia de vicepresedinte al CSM va fi ocupata de un procuror care a mai detinut deja aceasta functie in trecut, in conditiile in care in Consiliu sunt cinci reprezentanti ai parchetelor, iar mandatul CSM-ului este de sase ani. Practic, viitorul vicepresedinte CSM va fi unul dintre Cristian Mihai Ban, Nicolae Solomon, Codrut Olaru sau Tatiana Toader, cel de-al cincilea procuror, Florin Deac, fiind vicepresedinte al Consiliului in prezent si neputand avea doua mandate consecutive.


Pentru sefia CSM sunt doua candidaturi


Altfel, pentru functia de presedinte al CSM pe anul 2022, care va fi detinuta de un judecator, si-au anuntat candidaturile Gabriela Baltag si Andrea Chis (click aici pentru a citi). Deocamdata insa nu a fost stabilita data sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM in care se va desemna presedintele Consiliului pe 2022, acesta trebuind apoi sa fie la randul sau validat de Plen, intr-o sedinta care de asemenea nu a fost programata.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Reproachful Judicial Analyst date 22 November 2021 13:28 +10

Mesaj către Judecători Buey, Io* dacă ar fi să fiu azi magistrat în Kolonia Penitenciară Rroemenika și să fiu unul cu studiile pe bune absolvite la Universitatea București, Universitatea Babeș-Bolyai – Cluj, sau Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, MI-AȘ DEPUNE DEMISIA în 30 de secunde după învestirea guvernului. De ce aș recurge la acest gest? Păi, aș considera o blasfemie la adresa tuturor foștilor studenți la o UNIVERSITATE DE CERCETARE AVANSATĂ ȘI EDUCAȚIE să aibă ministresă o loază școlită în stil fast forward (2 ore de băut sâmbăta la crâșma de lângă sediul facultății) la una dintre cele mai abjecte urdori pseudo-academice, scornite după Loviluție: universitatea creștină dimitrie cantemir – București. Ooooohhh! Cumplită lovitură la adresa miilor și miilor de zile petrecute și a coatelor tocite efectiv în aulele și amfiteatrele Facultăților de Cercetare Avansată și Educație.

# Edelweiss - Ivory Tower Reproachful Judicial Analyst date 22 November 2021 13:28 +10

Cumplit afront la adresa sutelor și sutelor de nopți agățate în perfuziile lecitinei, cafelei sau a energizantelor, întru pregătirea evaluărilor și a examenelor. Ce poate fi mai jignitor la adresa meritocrației decât să te trezești dintr-odată cu o ministresă a cărei carieră profesională este admirabilă, sublimă dar lipsește cu desăvârșire, iar ascensiunea politică fiind obținută exclusiv din iuțeala și fierbințeala kurului, prin perpetuă traversare a paturilor șefilor? Ooooohhhh! This hurts!

# Edelweiss - Ivory Tower Reproachful Judicial Analyst date 22 November 2021 13:29 +5

Cum să ai pe panoul de diplome, certificări și atestate una dintre cele mai reprezentative diplome ale învățământului superior juridic (cat. I) și să te pomenești că ai ministru al JUSTIȚIEI o paparudă cu licența obținută la apelul bocancilor la o nenorocită de facultate privată, încadrată de nevoie în ULTIMA CATEGORIE ierarhică (cat. III - universități de educație): Dimitrie Cantemir, Spiru Haret, Hyperion, Apollonia, Danubius, Româno-americană, Româno-germană, Româno-keniană, Româno-ugandeză sau Româno-somaleză? Cum este să ai studii făcute PE BUNE, la una din primele 3 facultăți de drept din țară și să-ți vină o hostesă-ministresă cu STUDIILE FĂCUTE LA CHIUVETĂ? Doare! Și doare tare.

# precizare by Edel date 22 November 2021 13:33 +82

Comentariul de mai sus, cu un disclaimer explicit privind responsabilitatea autorului, a fost propus sub formă de notiță, postată pe pagina unei vestite ”vestale” a Dreptății. Până la această oră notița nu a fost aprobată în pagină și, nu știu de ce, am impresia că nu va primi niciodată OK-ul publicării. Se pare că FRICA este o trăsătură definitorie a magistratului român iar gurița mare, clamând tot felul de eticisme prăfuite, nu este altceva decât o formă goală, lipsită de orice fel de conținut. „Vorbe, doar vorbe” - hit de Angela Similea

# Retardanis date 22 November 2021 16:00 +125

Procurorii nu sunt magistrati, sunt avocati ai acuzarii si nu trebuie sa fie in CSM. Cand se va intampla asta vom scapa de securism.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva