2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII N-AU AVANT ATAT DE MARE – Ritmul de pensionari in randul procurorilor este mult mai scazut decat la judecatori. Daca Sectia de judecatori a CSM se confrunta cu zeci de cereri de eliberare din functie pe sedinta, procurorii din CSM abia ce au aprobat patru iesiri la pensie. Printre procurorii care pleaca din sistem se numara Liana Boer de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, autoarea dosarului in care tatal Laurei Kovesi, Ioan Lascu, a picat pe interceptari (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

1 February 2022 15:29
Vizualizari: 4272

Situatie disproprtionata in magistratura. Cel putin din punct de vedere al ritmul de pensionari. Daca Sectia pentru judecatorii din CSM se confrunta aproape in fiecare sedinta cu zeci de cereri de eliberari din functie, procurorii din CSM abia aproba cateva pensionari. Dovada este ce se intampla in Consiliul Superior al Magistraturii in aceste zile.


 

Astfel, asa cum Lumea Justitiei a scris deja, Sectia pentru judecatori a CSM are programate pe ordinea de zi de joi, 3 februarie 2022, nu mai putin de 20 de solicitari de eliberare din functie (click aici pentru a citi). In schimb, in sedinta de marti, 1 februarie 2022, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat doar patru iesiri la pensie.

Cel mai cunoscut procuror care paraseste sistemul este Liana Boer de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, fosta sefa la DNA Alba. Este vorba, mai exact, despre procuroarea din dosarul in care tatal Laurei Kovesi, Ioan Lascu (foto dreapta), a fost interceptat in timp ce discuta cu fostul procuror Florin Apostu despre trimiterea unui memoriu catre Laura Kovesi (atunci Procuror General al Romaniei) pentru promovarea unui Recurs in interesul legii in favoarea societatii Atlassib, RIL care a si fost promovat de altfel (click aici pentru a citi).


Iata pensionarile aprobate de Sectia pentru procurori a CSM:

 

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2022, a doamnei CHERSA ILEANA FLORENTINA, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul teritorial Timisoara.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei COCOS FELICIA, procuror sef Sectie judiciara la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 21.02.2022, a doamnei PETRESCU TEODORA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2022, a doamnei BOER LIANA, procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentarii

# sibian date 2 February 2022 10:35 +1

Dna Boer este un om deosebit! Oricine a a avut dosar instrumentat de dansa poate confirma. Imi pare sincer rau ca un om ca dansa pleaca din sistem, ii doresc pensie lunga si frumoasa si sa ramana cat poate in slujba societatii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva