11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII NU POT SLUJI IN BISERICA LUI DUMNEZEU – CSM-ul lui Mateescu face din nou istorie: “Functia de procuror este incompatibila cu calitatea de diacon in cadrul Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica de Romania”. In schimb, CSM a dat dovada de bunavointa si ii lasa pe magistrati sa alerge la maraton. Anul trecut CSM a provocat distractie generala dupa ce a stabilt ca judecatorii si procurorii nu pot scrie carti despre alimentatia bebelusilor (Minutele)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 March 2022 12:27
Vizualizari: 6504

Decizie de mare importanta luata de Consiliul Superior al Magistraturii: procurorii nu pot fi diaconi in biserica, caci altfel risca sa incalce prevederile privitoare la incompatibilitate.


 

Hotararea a fost adoptata marti, 15 martie 2022, de Comisia nr. 1 comuna (judecatori si procurori) “Legislatie si cooperare interinstitutionala” peste care a fost inscaunat sef, desigur, pretinsul presedinte interimar al CSM Bogdan Mateescu (foto). Astfel, raspunzand unei solicitari venite din partea unui procuror, Comisia de lucru a CSM condusa de Mateescu si-a insusit punctul de vedere al Directiei Legislatie Documentare si Contencios a Consiliului si a decis ca un procuror nu poate fi diacon in cadrul Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica de Romania.


Iata minuta Comsiei nr. 1 comune a CSM (vezi facsimil 1):


“Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a decis transmiterea unui raspuns catre solicitant, in sensul ca functia de procuror este incompatibila cu calitatea de diacon in cadrul Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica de Romania”.

 O decizie cu care CSM-ul lui Bogdan Mateescu va face din nou istorie, dupa ce la finele anului trecut a provocat rasete si ironii generale, ca urmare a hotararii intransigente prin care a stabilit ca un magistrat nu poate scrie carti referitoare la alimentatia bebelusilor.

Pe de alta parte, interesant este ca magistratii pot fi masoni, dar nu pot fi diaconi.


CSM a dat voie magistratilor sa alerge la maraton


Tot anul trecut, CSM-ul lui Bogdan Mateescu, prin aceeasi comisie de lucru, a stabilit ca magistratii nu pot participa la competitii sportive daca se acorda premii constand in beneficii materiale. O pot face doar daca premiile sunt simbolice.

In acest sens, marti, 15 martie 2022, Comisia comuna nr. 1 a CSM a decis ca procurorii pot lua parte la Legal Half Marathon 2022, avand in vedere ca nu se acorda premii in bani sau alte beneficii materiale (vezi facsimil 2):

“Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC, in sensul acceptarii de catre Consiliu a invitatiei de a deveni partener oficial al competitiei sportive Legal Half Marathon 2022, precum si a posibilitatii magistratilor de a participa la aceasta competitie sportiva, avand in vedere ca premierea presupune acordarea doar a unor distinctii simbolice, iar organizatorii nu desfasoara activitati cu caracter comercial, politic sau alte activitati incomptabilie cu functia de magistrat”.

 


Comentarii

# Teodul date 16 March 2022 13:40 +112

"Pe de alta parte, interesant este ca magistratii pot fi masoni, dar nu pot fi diaconi." Foarte tare! Dar cred că se poate spune și că "nu poți fi magistrat dacă nu ești mason". Mai ales cu funcții mari. Până și avocați sau notari pun șortulete, e de groază, intri în birouri la ei și vezi, tronand pe masă, ditamai pinionul rotary. Ptiu drace! ☦️

# nae girimea date 17 March 2022 11:33 +3

Traim intr-o lume cu fundul in sus . Ce treaba are CSM cu biserica ? Daca omul indplineste criteriile pt meserie , care-i problema ? M-as fi gandit mai degraba ca biserica sa interzica individului sa fie procuror si/sau judecator :"Nu judeca pe aproapele tau " . Avem aici o mostra despre crestinismul neoprotestantilor . @Teodul : sant de acord cu cele spuse de dv . Pe langa masoni avem si subordonati ai serviciilor romane si straine. Cat despre sortulete , astea se pun berbecilor sa nu monteze oile inafara perioadei randuite astfel incat fatarile sa fie legate de Sf Pasti .E bine ca le pun masonilor sortulete pt ca prostia solemna sa nu se raspandeasca .

# maxtor date 17 March 2022 20:37 -1

pare corect: Justitia e o zeitza pagana....(stim ce ar face popa).

# IO date 18 March 2022 05:02 -1

Buey, e plin se securisti pe aici, inclusiv in ”sfanta biserica”. IO zic ca trebuie demascat campul tactic si toti cei cu afinitati de cealalta parte a Dambovitei ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva