18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL ACTIVIST POLITIC – Dat afara de seful DNA Marius Voineag de la conducerea serviciului privind infractiunile savarsite de militari din cadrul parchetului anticoruptie, procurorul Liviu Lascu a fost trimis in judecata disciplinara: “A distribuit trei articole cu tema politica, la primul din ele adaugand si un comentariu propriu”. Lascu mediatiza materialele in care erau infierati Klaus Iohannis, Catalin Predoiu, Nicolae Ciuca si chiar seful DNA Marius Voineag

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 November 2023 12:06
Vizualizari: 4139

Procurorul Liviu Lascu (foto), de la Parchetul Militar al Tribunalului Militar Cluj, dat afara in urma cu cateva luni de seful DNA Marius Voineag de la conducerea Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (click aici pentru a citi), a fost trimis in judecata disciplinara. Motivul: activitati cu caracter politic.


 

Inspectia Judiciara (IJ) a anuntat exercitarea actiunii disciplinare fata de procurorul militar Liviu Lascu pentru savarsirea abaterii prevazute de art. 271 lit. c) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Mai exact, Lascu va fi judecat de Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara pentru “desfasurarea de activitati cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in public sau in timpul serviciului”.

Dosarul priveste distribuirea de catre procurorul militar Liviu Lascu a trei articole de presa cu tema politica, la unul dintre ele adaugand chiar si un comentariu propriu.


Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:


“Actiune disciplinara – LASCU ALEXANRU LIVIU, procuror in cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. c din Legea nr. 303/2022, privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in desfasurarea de activitati cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in public sau in timpul serviciului.

Fapta procurorului LASCU ALEXANDRU LIVIU de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, la data sesizarii delegat in functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, care, in zilele de 21.10.2021, 6.03.2023 si 17.04.2023 a distribuit pe pagina personala de Faceebok Liviu Lascu trei articole de presa cu tema politica, la primul din ele adaugand si un comentariu propriu, intruneste elementele constitutive ale abaterii disciplinare justificate de catre inspectorii judiciari".


Lascu a mediatizat pana si “injuraturile” la adresa sefului sau


Desi in comunicatul IJ nu se precizeaza despre ce articole este vorba, jurnalista Sorina Matei a scris inca din 10 mai 2023, pe site-ul propriu presacurata.ro, despre doua asemenea articole distribuite de Liviu Lascu. Concret, in 6 martie 2023, Lascu a postat pe contul sau de Facebook un material din site-ul spotmedia.ro, intitulat “Exigenta ministrului Predoiu si dosarul Ciuca. Planul justitiei perfect controlate” (vezi facsimil 1). Era un material in care se facea o jelanie la adresa fostului sef DNA Crin Nicu Bologa (cel care il adusese in DNA pe Liviu Lascu), sustinandu-se ca „inlaturarea lui Bologa face parte, in mod evident, parte din planul Justitiei perfect controlate in punctele sensibile". In acelasi articol, ministrul Justitiei de la acea data, Catalin Predoiu, era acuzat ca refuza sa spuna cine l-a recomandat pe noul sef al DNA si il gratula pe Marius Voineag cu apelativul de „Mache”, acesta fiind infierat ca prin deschiderea dosarului pe plagiat pentru premierul Nicolae Ciuca a blocat cu intentie verificarile pe plagiat ale sefului PNL.

De asemenea, in 17 aprilie 2023, procurorul Liviu Lascu a distribuit pe contul sau de Facebook un alt articol din sportmedia.ro, cu titul „Iresponsabilitatea lui Klaus Iohannis. Si de ce nu e Bolojan premier (vezi facsimil 2). O analiza care continea un atac la presedintele Klaus Iohannis, precizandu-se ca iresponsabilitatea ar fi cel mai potrivit cuvant pentru acesta.

 

 


Comentarii

# Cetateanul date 14 November 2023 13:25 -3

Or fost ei unii juzi cu chestii fix asemenea, arătați și de luju, care nu or pățit nimic. Deci...a se scuti cu infecția care se face că face și prea înalta spălătoare de orice mizerie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva