7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL CARE NE-A COMPROMIS LA CEDO, RECUPERAT LA DIICOT – CSM a avizat favorabil numirea la DIICOT a procurorului Viorel Cerbu, autorul gravelor abuzuri din cazul profesorului Corneliu Birsan. Cerbu a intrat cu bocancii in viata sotilor Birsan, carora le-a perchezitionat ilegal casa, incalcandu-le imunitatea. La sfarsitul anului trecut, Cerbu si-a cerut plecarea de la DNA la PCA Bucuresti (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 February 2014 16:45
Vizualizari: 9958

DIICOT l-a recuperat pe procurorul Viorel Cerbu (foto), cel care dupa cum bine stim a intrat cu bocancii in casa si viata sotilor Corneliu si Gabriela Birsan, perchezitionandu-le ilegal locuinta si incalcandu-le imunitatea de care acestia se bucurau, aspect constatat chiar de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului. CSM a avizat favorabil in data de 30 ianuarie 2014 numirea lui Viorel Cerbu la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dupa ce acesta, la sfarsitul anului trecut, si-a cerut incetarea activitatii la DNA si plecarea la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.


Viorel Cerbu a participat la interviul organizat in data de 21 inauraie 2014, Sectia pentru procurori a CSM stabilind ca acesta intruneste conditiile necesare pentru a fi numit la DIICOT: “Din fisa personala, intocmita in urma verificarii dosarului profesional al domnului procuror Cerbu Ioan-Viorel, rezulta ca acesta are o vechime de cel putin 6 ani in functia de procuror sau judecator, nu a fost sanctionat disciplinar si a obtinut calificativul “forte bine” la ultima evaluare a activitatii profesionale. (…) La analizarea propunerii sus-mentionate, Sectia pentru procurori va avea in vedere numarul mare de posturi vacante in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism fata de specificul cauzelor aflate in competenta de solutionare a acestei structuri de specialitate, faptul ca domnul procuror Cerbu Ioan-Viorel a fost declarat admis la interviul organizat in data de 21 ianuarie 2014 pentru ocuparea posturilor de executie vacante in cadrul acestei structuri specializate, are o vechime de cel putin 6 ani in functia de procuror sau judecator, a obtinut la ultima evaluare calificativul “foarte bine” si nu a fost sanctionat disciplinar”.

Procurorul Viorel Cerbu a calcat in picioare imunitatea sotilor Birsan

Numirea lui Viorel Cerbu la DIICOT are loc la aproape trei luni de la momentul in care acesta a revenit la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce a cerut sa ii fie incetata activitatea la DNA. Acesta isi vede astfel linistit de cariera in ciuda abuzurilor grave comise in cazul profesorului Corneliu Birsan si a sotiei acestuia judecatoarea ICCJ Gabriela Birsan.

Ne amintim ca in 2011, Cerbu efectuat o perchezitie la domiciliul familiei Birsan, chiar daca cei doi aveau imunitate diplomatica, prin prisma functiei de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului detinuta de profesorul Corneliu Birsan. Abuzurile incalificabile au fost confirmate chiar de catre CEDO, care la data de 29.11.2012 a emis o hotarare in care a ridicat imunitatea Gabrielei Birsan, dar a constatat incalcarea imunitatii sotilor Birsan pana la acel moment, dar si violarea drepturilor omului in cazul perchezitiei domiciliare si a actelor de urmarire penala efectuate pana la ridicarea imunitatii.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ a decis la data de 31 ianuarie 2013 sa anuleze in mod irevocabil Hotararea CSM nr. 765 din 6.10.2011 prin care s-a incuviintat perchezitia ceruta si efectuata de procurorul DNA Viorel Cerbu.

Au ramas insa abuzurile comise de catre Viorel Cerbu si ceilalti procurori DNA aflati la acea data sub protectia lui Daniel Morar, asa cum a ramas si faptul ca judecatorii Birsan au facut obiectul unor interceptari telefonice pe legea sigurantei nationale puse in practica de SRI via DNA, interceptari ilegale ale corespondentei judecatorului roman la CEDO, inclusiv a discutiilor intime dintre Corneliu Birsan si sotia sa, purtate pe telefonul instantei europene de la Strasbourg.

De asemenea, trebuie spus ca au existat voci potrivit carora ancheta DNA ar fi urmarit de fapt discreditarea si intimidarea judecatorului roman la CEDO Corneliu Birsan, pentru a se determina debarcarea acestuia si trimiterea de catre Romania a unui alt judecator la CEDO agreat de PDL.

*Cititi aici Hotararea CSM privind numirea procurorului Viorel Cerbu la DIICOT

Comentarii

# tepelus date 17 February 2014 17:40 +2

semnati si raspinditi http://www.petitieonline.com/raspunderea_materiala_pentru_magistrati_contra_votul_nostru#form

# unul din lumea cea mare date 17 February 2014 17:43 +5

ce sa faca si ei trebuie sa/si aduca cornutele acasa!!!!ma intreb cum de nu a patit nimic din cauza scandalului diplomatic pe care l/a stirnit. nimeni nu mai este tras la raspundere in ziua de azi pentru gogomaniile pe care le face(wheel house)

# sandu date 17 February 2014 23:25 +2

1. viorell l.a scapat pe turnatorul radulesvcu din dos antoanela 2. sotia barosanului l.a scapat pe acelasi afacerist de sechestrul pe avere + la albit cu pudra lui nutzzica / vezi portal cab ! ce sa intelegem ? ca executantii lui nuttzii sunt protejati ?

# Cerbu are fler ca si anchetator. date 19 February 2014 12:31 0

Insa are probleme serioase atit cu rigorile procedurale cit si cu drepturile persoanelor cercetate. Din acest punct de vedere, el nu se indreapta spre modelul european (ori cel american) de magistrat ci, mai degraba, actioneaza in traditia autohtonului comisar Alimanescu. O fi de bine, o fi de rau ?

# argatu date 21 February 2014 18:03 0

cerbule te asteapta Bercea Mondial pe tine pe sotia ta si pe maidanezul de la cotroceni la un joc indelungat de table la jilava

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.12.2022 – Se pensioneaza salvatorul paraditorilor de la Oradea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva