22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL CATASTROFA – In mai putin de patru luni, dosarele inventate de procurorul Jean Uncheselu contra celor mai puternici lideri PSD din ultimii ani s-au dovedit a fi niste facaturi odioase. Intre decembrie 2023 si aprilie 2024, ICCJ si CAB au confirmat ca Uncheselu a comis atentate judiciare impotriva lui Victor Ponta si Liviu Dragnea. In paralel, Uncheselu a ratat si la europarlamentarul PSD Claudiu Manda. De bun ce e, procurorul Jean Uncheselu a fost luat de Kovesi la Parchetul European

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 April 2024 11:33
Vizualizari: 3154

Dezastru pentru procurorul Jean Uncheselu (foto). In mai putin de patru luni, dosarele inventate de Uncheselu, pe vremea in care presta la DNA, impotriva celor mai puternici lideri PSD din ultimii ani au fost dovedite in instante ca fiind niste odioase facaturi.


 

Astfel, la finele anului trecut, Inalta Curte a confirmat definitiv ca procurorul DNA Jean Uncheselu i-a inscenat dosar fostului premier si presedinte PSD Victor Ponta. Prin decizia penala nr. 92 din 28 decembrie 2023, pronuntata in dosarul 2867/1/2018, Completul de 5 judecatori a ICCJ a mentinut sentinta de la fond a judecatoarelor ICCJ Alina Ioana Ilie, Ioana Bogdan si Lavinia Lefterache, care in 10 mai 2018 dispusesera achitarea lui Victor Ponta pentru toate cele trei acuzatii constand in fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor (click aici pentru a citi).

De asemenea, Completul de 5 judecatori al ICCJ a mentinut achitarea de la fond pronuntata fata de Dan Sova – acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani, fals si complicitate la abuz in serviciu, precum si fata de alti doi inculpati din dosar.

In plus, Completul de 5 judecatori a dispus achitarea singurului inculpat ce fusese condamnat la fond la 4 ani inchisoare pentru abuz in serviciu, si anume Dumitru Cristea (director al Complexului Energetic Rovinari). Acesta a fost achitat in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”, existand in acest caz o opinie separata a judecatoarelor Rodica Cosma si Oana Burnel in sensul incetarii procesului penal pe motiv de prescriptie.


Cazul Dragnea


La nici patru luni distanta de la dovedirea lucraturii impotriva lui Ponta, procurorul Jean Uncheselu a incasat o noua lovitura dezastruoasa, intr-un alt dosar fabricat impotriva unui fost lider PSD. Este vorba despre Liviu Dragnea.

In mai 2021, Jean Uncheselu l-a trimis in judecata pentru trafic de influenta pe Liviu Dragnea, in legatura cu vizita la fostul presedinte SUA Donald Trump. Dupa trei ani, cauza s-a finalizat cu o solutie previzibila. Dosarul nu a reusit sa treaca nici macar de camera preliminara, fiind intors vineri, 12 aprilie 2024, de Curtea de Apel Bucuresti la parchetul anticoruptie. A fost practic o a doua decizie in aces sens, in conditiile in care Curtea de Apel Bucuresti a mentinut hotararea Tribunalului Bucuresti, care la randul sau stabilise restituirea dosarului la DNA (click aici pentru a citi).


Cazul Manda


Intre cele doua solutii, procurorul Jean Uncheselu a vazut cum i se naruie un alt dosar cu un politician celebru. Ne referim la dosarul in care Uncheselu l-a trimis in judecata pe eurparlamentarul PSD Claudiu Manda.

In 8 aprilie 2024, judecatorii Gheorghe Valentin Chitidean, Hermina Iancu, Luminita Cristiu-Ninu, Eleni Marcu si Oana Burnel au desfiintat sentinta din 12 iunie 2023, prin care Completul de 3 judecatori ICCJ format din Adriana Ispas, Rodica Cosma si Anca Alexandrescu dispusesera condamnarea la 3 ani inchisoare cu suspendare a lui Marius Simcescu, fost director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Dolj, inculpat pentru abuz in serviciu.

In ceea ce il priveste pe Claudiu Manda, solutia de incetare a procesului penal pentru pentru folosirea influentei in legatura cu nerecuperarea unor ajutoare sociale, pe motiv de prescriptie a ramas definitiva, fiind mentinuta de Completul de 5 judecatori, in conditiile in care europarlamentarul nu a atacat sentinta de la fond (click aici pentru a citi).


Kovesi l-a luat la Parchetul European, de bun ce e


Asadar, in nici patru luni, procurorul Jean Uncheselu a comis doua atentate judiciare impotriva celor mai puternici lideri PSD din ultimii ani, Victor Ponta si Liviu Dragnea. Si poate cel mai puternici oameni din tara la un moment dat, alaturi de presedintii Romaniei.

Totusi, in pofida acestor atentate judiciare Jean Uncheselu continua sa detina functia de procuror. Si nu doar atat, dar de bun ce e, a fost luat de fosta sa sefa Laura Kovesi la Parchetul European.

Comentarii

# santinela date 16 April 2024 07:14 +2

Si din astia care au fost loviti la comanda (cei trei politicieni) nu se gaseste niciunul care sa traduca hotararile instantelor si sa le trimita pe la conducerile de la Bruxeles sa vada si aia ce panarame de procurori a adus Kovesi cu ea ? Ar putea sa mai vada aia ca procurareasa sefa UE a ajuns acolo numai dupa, "pupaturi de dosuri"politice si raspunzand la comenzi politice dar nimeni nu misca nimic ! Se pare ca le-a placut ce au patit .

# DODI date 16 April 2024 16:27 0

Este o regulă sfântă aplicată de toți impostorii, ratații profesional sau, pur și simplu, nemernici: un PROST nu-și alege subalterni decât mai proști decât el. Este cazul slujirii, al lui ciolaniSS și lista poate, din păcate, continua cu toți netrebnicii care au ajuns în niște funcții pe care nu le merită și pe care le dezonorează.

# Cetatean date 20 April 2024 09:10 0

Dacă sunt adevărate toate aceste fapte, aștept ca PIICCJ sa se sesize din oficiu, nu-i asa dle procuror general? Una este sa fie o greșeală, o întâmplare, dar când tu uncheselu, aparent, sa spunem asa, ti-ai dezvoltat o practica, părerea mea e ca ar trebui cercetat. Prin aceasta cercetare/ancheta se poate demonstra vinovăția, după caz nevinovăția și astfel poate fi reabilitat în ochii opinie publice. Deci, prin comentariul meu nu doresc ca dl procuror sa fie abuzat ci doar cercetat, tocmai pentru a-i fi reabilitat numele, probitatea sa profesionala, s.a. .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva