4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL SECURIST A FOST DECLASIFICAT – Exclusiv: David Deca, seful DNA Brasov, a fost colaborator al SRI in dosarul “Ferma Baneasa”, in care s-au falsificat sute de stenograme. Actele declasificate releva ca in pofida interdictiei legale de colaborare cu serviciile, Deca ordona SRI sa-i faca probele: “Apreciem utila constituirea unei echipe operative... solicitam ca mandatele sa fie puse in aplicare de SRI intrucat COLABORAM in instrumentarea acestui dosar”(Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

27 January 2019 15:44
Vizualizari: 23613

Procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca  (foto) a fost demascat oficial la Curtea de Apel Brasov drept colaborator al SRI, cu propriile acte semnate cu manuta lui, pe care le trimitea regulat la structura judeteana de informatii in cursul anului 2015. In cadrul dosarului penal cunoscut sub numele “Ferma Baneasa”, judecatorii CA Brasov au dispus sa li se prezinte care a fost implicarea serviciilor de informatii in activitatea de urmarire penala. SRI si Ministerul Public au fost nevoite la ultimul termen al dosarului 345/64/2016 sa declasifice corespondenta secreta purtata intre DNA Brasov si SRI si sa o trimita la instanta.


Documentele declasificate releva lucruri extrem de grave, care risca sa declanseze un scandal international tinand cont de faptul ca in acest dosar in care rechizitoriul (vezi facsimil 1) a fost semnat de procurorul Cornel David Deca, alaturi de subalterna sa procuroarea Monica Munteanu, si confirmat personal de sefa DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi, au fost pusi sub acuzare miliardarii israelieni Tal Silberstein si Benyamin Steinmetz, alaturi de printul Paul de Romania, omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic (directorul Evenimentului Zilei), avocatul Robert Rosu si altii.

In acest dosar, in cursul cercetarii judecatoresti a iesit la iveala faptul ca peste 50% din stenogramele inregistrarilor depuse la dosar s-au dovedit alterate si falsificate

Seful DNA Brasov, David Deca, recunoaste negru pe alb colaborarea cu SRI

Documentele pe care le prezentam in continuare sunt uluitoare si reprezinta cea mai elocventa dovada, aparuta in spatiul public pana in prezent, a colaborarii ilegale dintre procurori si agentii SRI in anchetele penale, in care constituiau echipe mixte operative in cadrul carora SRI facea probatoriile. Reiese limpede ca procurorii DNA Brasov nu doar ca au lucrat pe Protocolul ilegal din februarie 2009 (protocol declarat in afara legii de Curtea Constitutionala si semnat intre Laura Kovesi, si fosti sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea), dar mai ales ca procurorul Deca era cel care ordona SRI sa ii faca probele, sa ii acorde sprijin in activitatea de urmarire penala prin formarea de echipe comune operative. Tot el ordona SRI sa ii faca si stenogramele care potrivit legii trebuie certificate de procuror si tot el cerea si oferea SRI informatii din dosar, ba chiar dispunea sa i se comunice informatii pe care SRI le va culege si in viitor despre tintele anchetelor lui.

Culmea, seful DNA Brasov David Deca folosea oficial termenul de “COLABORARE” atunci cand cerea sprijinul SRI in ancheta.

Pentru cine nu stie, precizam ca David Deca a fost si este unul dintre cei mai periculosi procurori ai DNA, dupa aprecierea noastra cu mult peste alde Mircea Negulescu, Lucian Onea sau Ciprian Man. Exista multe acuzatii la adresa lui Deca potrivit carora acesta folosea in anchete sale metode extrem de dure, inchizitoriale, impotriva acuzatiilor sau chiar a avocatilor acestora, pe care ii perchezitiona corporal cand ii chema la audieri, pentru a se asigura ca nu poate fi inregistrat pentru ce spune. In curand Lumea Justitiei va prezenta primele marturii ale unor victime ale lui Deca in acest sens.

Revenind insa la documentele declasificate in dosarul “Ferma Baneasa”, din ele rezulta nu doar folosirea Protocolului ilegal incheiat in 2009 intre PICCJ (Kovesi) si SRI (Maior si Coldea), ci colaborarea ilegala cu SRI in ancheta penala, in pofida art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul magistratilor, care interzice procurorilor si judecatorilor sa fie colaboratori ai serviciilor de informatii sub sanctiunea pierderii functiei detinute(vezi facsimil 2)

Consideram ca fata de cele prezentate, se impune ca Inspectia Judiciara sa declanseze o ancheta disciplinara impotriva sefului DNA Brasov Cornel David Deca, pentru incalcarea unor interdictii impuse magistratilor, si alte eventuale fapte, in vederea excluderii procurorului din Magistratura.

Prezentam in continuare, in facsimil, documentele declasificate si prezentate la ultimul termen din dosarul “Ferma Baneasa” nr. 345/64/2016 de la Curtea de Apel Brasov, care demonstreaza colaborarea procurorului Cornel David Deca cu SRI pe dosare penale si din care reiese cum procurorul ordona sa i se faca probatoriul si sa i se furnizeze stenograme si informatii compromitatoare despre tintele lui:

Comentarii

# cozma ioan date 27 January 2019 16:38 +24

stimata redactie , aveti posibilitatea sa postati pe siteul presedintiei aceste informatii ? daca da , facati-o ! cu respect

# DODI date 27 January 2019 20:58 +5

Poza spune multe: trei imbecili, Doamne, și toți trei chiori. Dacă se ascund după ochelari ei cred că românii îi uită? Cei trei au auzit că oamenii cu ochelari sunt inteligenți. Este adevărat, dar era vorba de ochelari de vedere. Ceea ce nu intră în... vederile acestor ratați care au făcut atâta rău României încât nici o condamnare pe viață nu ar fi suficientă.

# ^^ date 27 January 2019 16:43 +3

Cuuuum?! Nu a COOPERAT?! Nooo.. Pai exclus din magistratura, zic.

# ^^ date 27 January 2019 16:46 +6

Doamna K, doamna.. Ati colaborat cu SRI? Parca doar cooperati..

# Stan date 27 January 2019 17:24 +8

nu sunt mixte sunt comune - "pixelul albastru" se transforma in "sintagma fermecata"

# steluta date 27 January 2019 17:17 +3

va dau un pasaj din Cornel Nistorecu legat de complicitatea PSD cu SRI De la Ion Iliescu încoace, adică din 1990, partidul său (numit felurit de-a lungul anilor) are o tradiție beton. N-a zis niciodată un miau de rău despre Securitate. Ba că verifică, ba că se schimbă, ba că avem nevoie de un serviciu de informații, ba că trebuie supravegheată și controlată, ba că apără țara, ba că dracu’, ba că lacu’! Și dacă în toată istoria sa recentă PSD-ul n-a zis nimic despre SRI, exact ca și Ghiță, cum să taie PSD-ul din bugetul SRI? Să ne înțelegem, legat de ceva asupra căruia ne prefacem că pricepem: Parlamentul României n-a controlat niciodată SRI și nici celelalte servicii secrete. Băieții și-au pus șefi de comisii dintre oamenii pe care-i aveau în Parlament. Singurul om care n-a fost de-al lor (și de-aia l-au și înfundat) a fost deputatul Ion Stan. >>

# ^^ date 28 January 2019 16:42 +2

Da' cine s-a luat vreodata de SRI?! Cu exceptia a doi speriati, si aia gata executati, toti au stat capra si acuma se plang ca au fost ascultati pe nedrept.

# steluta date 27 January 2019 17:19 +5

Ceilalți, care mai de care s-au prefăcut doar. Claudiu Manda ne aburea că schimbă placa și modul de a verifica al Comisiei de supraveghere și control a SRI făcandu-si doar imagine si povestind în fața camerelor de luat vederi despre ce-a aflat la audierile din comisie. Cîte firme sub acoperire are SRI-ul și cu ce profit? La ce sunt folosiți banii din aceste companii, în ce domenii operează, cît de solide sunt produsele lor, cum cîștigă ele contractele, ce raporturi au cu celelalte societăți comerciale aflate în competiție? Bugete necontrolate, venituri neevidențiate și cheltuieli după bunul plac? De ce n-a vrut și nu vrea PSD-ul să arunce o privire în domeniul financiar al activității SRI, SPP și STS? Și să cerceteze declarațiile de avere ale principalilor generali ai celor trei-patru servicii secrete? Ce finanțează SRI-ul, în afară de afaceri? Și partide, și ONG-uri, și canale de media?

# Ahile date 27 January 2019 20:01 +3

Manda ne-a aburit cu multe. Se vede mafia de la o posta. Nimic nu a facut porcaria aia de comisie SRI asa cum nimic nu a facut PSD ALDE in urma protocoalelor ilegale. Absolut nimic nu au facut. Ne tot prostesc pe fata ca fac ei si dreg si cand tragi linie,in afara de scaparea mafiei din politica( cativa politicieni@co) nimic. Absolut nimic nu fac pt tara asta. Nu mai dovedesc sa se faca sclavii perfecti ai UE si sa-si mentina fotoliile. Codurile penale zero. Deja au trecut 2 ani. Justitia se face ilegal de 10 ani si zero masuri. Asteapta iar alegeri,prostii iar sa-i voteze pt aceiasi placa lupta impotriva abuzurilor si cresterea economica. Prosteala pe fata

# steluta date 27 January 2019 17:21 +6

Nu cumva o mare parte a mecanismelor de funcționare ale statului român se află sub un alt control decît cel democratic? Nu cumva partidele politice coabitează cu SRI-ul pentru că prin reprezentanți sunt și ele parte la gestionarea și tocarea banilor? Eu zic că răspunsul la toate aceste întrebări se subînțelege. De ce nu se preocupă DNA-ul sau DIICOT-ul de cercetarea afacerilor gestionate de SRI și a corupției din serviciu? De ce ANAF-ul funcționează ca un braț financiar al SRI, nu al Ministerului Finanțelor? Și de ce partidele politice evită să abordeze asemenea subiecte?În rest, ce face SRI cu banii de la buget, cu profitul obținut din firmele sub acoperire, din șantajele practicate în dirijarea unor dosare sau licitații? Nu cumva responsabil pentru dezastrul în materie de progres, coeziune și circ politic, adică pentru starea României de astăzi este această principală putere scăpată de sub control și numită SRI?

# nu conteaza date 28 January 2019 10:23 +2

SRI isi are propria parte de vine, sigur! Dar nu e singurul vinovat. Fara celelalte institutii de forta, pe care si le-a facut ALIATE si NU subordonate, SRI, de unul singur, nu putea ajunge aici. Si evident, nu ar fi putut face nimic daca Romanaia avea un Presedinte si un Parlament, care sa fi generat un Guvern... Noi nu ne-am ales niciodata "reprezentantii", ei au fost pusi acolo de altii, conform intereselor LOR, nu conform interesului national. De aceea nici nu actioneaza vreodata in interesul cetateanului roman! Gargara ieftina si mancatorie de rahat, asta e tot ce dau romanului...

# Goargăș date 27 January 2019 19:12 +4

În trecut, purificarea se producea trecându-se totul prin foc și sabie. Vorbim vorbe, așa este peste tot în lume, inclusiv la americani. Numai un nou Bing Bang ne mai face bine.

# faceți confuzii, intentionat date 27 January 2019 20:11 +2

”Colaborator al SRI” în sensul Legii 303/2004 înseamnă că, în calitate de magistrat, nu poți să strângi informații pentru SRI, de exemplu despre colegi. Colaborarea la care se referă DECA e că SRI îi dă lui informații, nu invers, și, în plus, îi pune în aplicare mandatele de interceptare pentru că Poliția Română nu poate să o facă.

# tehniq date 27 January 2019 20:17 -12

Nu scrie nicăieri ca stenogramele nu erau reale. SRI deținea aparatura de înregistrare, nu procuratura, asa ca justiția avea nevoie de sprijin tehnic de la SRI pentru probe - înregistrări video sau numai audio - care demonstrau corupția. Nu scrie nicăieri ca SRI și-a depășit strict activitatea tehnica, dacă sunt abateri, sa apară explicit ce au inventat și ce au mințit cei din SRI sau din procuratura, sa fie pedepsiți cei care au depășit aspectul tehnic și au inventat probe. Dar probele reale trebuie sa rămână probe, pentru ca arata fapte de corupție care s-au petrecut real.A nu se arunca copaia cu tot cu copil, asta e scopul corupților, sa le dispară probele care ii acuza. Colaborarea strict tehnica a justitiei cu SRI era conform legii, dacă justiția nu avea mijloace tehnice in bugetarea de la guvern, obligat sa asigure condiții de lucru pentru o justiție independenta.

# Pt tehnik date 27 January 2019 22:03 +2

Ia mai lasa-ne cu SRI UL vostru si cu aparatura asta de interceptare. Luati-va catrafusele si dispareti din Ro ca voi ati ruinat Ro si lasati-ne pe noi cu hotii nostri. Unde zice ca SRI si procuratura este peste drepturile si libertatile cetatenilor? Hoti mai mari ca SRI DIICOT DNA ICCJ CSM ANAF nu exista. Astia inghit miliarde anual. Hotie legala bineinteles. Ca Ro nu este atacata de teroristi sau alte d-astea nu e din cauza ca ne "apara" SRI, ci e din cauza ca nimeni nu intereseaza de Ro, nu suntem importanti. SRI a lucrat ilegal, facand anchete penale, asadar toate procesele ultimilor 10 ani sunt viciate si ilegale intrucat SRI nu avea ce cauta in anchete penale, E ILEGAL. CLAR. LA PUSCARIE CU TOTI CEI CARE AU LUCRAT ILEGAL, si nu incerca sa convingi @tehnik ca negrul e alb. S-a lucrat ilegal, procesele sunt nule. AMNISTIE GRATIERE VEORICO LASA-NE CU TIMMERMANS SI UE. Ia masurile care se cuvin,nu chiciuri. D-aia v-o votat lumea. ii vrem la puscarie urgent pe semnatarii protocoale

# milica date 28 January 2019 12:41 +2

foarte onest pusa problema, 'hotii nostri'. asa e, ai vostri sunt, ai astora care ii tineti in brate. a mai intrebat cineva intr-un comentariu ce ne facem cu aia care in timp ce erau interceptati ILEGAL vorbeau la randul lor nasoale ilegale? juridic sigur, sa se anuleze procesul si sa se bucure in continuare de rodul furaciunii. dar hai sa nu mai abuzam de cuvantul NEVINOVAT, ca nu prea se pune problema la nivelul 'elitei politice' de pe la noi.

# Pintea date 27 January 2019 21:49 +3

Ăsta raporta catre SRI ce face in dosarele respective! Intrebarea este ce facem in continuare cu ăștia toti? Si ce mai facem cu institutia asta, care ar trebui distrusa, destructurata, pentru ca acolo colcaie toate mizeriile tesute de nebunul ala de coldea?! Astia nu au facut altceva decat sa submineze autoritatea statului, sa il jefuiasca si sa aiba grija ca populatia sa supravegheata si santajata! Statul aloca un buget enorm acestei institutii, dar ca sa il sape si subrezeasca!Inlocuitorul lui coldea nu are nici o parere, nici o atitudine ferma de condamnare a mizeriilor inaintasului lui? Tace!

# santinela date 28 January 2019 08:02 0

Daca vreti sa gasiti slugi,BOI,oameni fara caracter si fara stiinta de carte nu trebuie sa cautati mult.Repede la DNA si gasiti cu "kilogramele" !

# Gilu date 28 January 2019 08:02 +1

Ce mai trio ! Tot unu‘ si unu' ! Maioru , un maioras si slujirea ...Lipseste din poza , sulfurosul lor creator ...

# Magnatul date 28 January 2019 08:36 +3

Cei trei, ca și Lazăr și Iohannis folosesc ochelari de soare precum cretinii de agenți CIA și FBI din filmele americane, unde merg și noaptea cu ei pe nas! E cool! În ce privește PSD a deschis prea multe fronturi (servicii, justiție, bănci) și trebuie să facă față atacurilor concentrate din partea tuturor trădătorilor care conduc aceste structuri suprastatale, dovadă și atacurile continue din partea mafioților de la vârful UE!

# Ozsvath Zsolt date 28 January 2019 11:54 +3

Din anii 90, SRI-UM 250- SIPA-DGA, ofiterii ai acestor institutii cate dosare de urmarire informativa au avut si au in lucru pentru a intimida poporul roman. Cati informatorii(turnatorii), sunt in prezent si ce jocurii au facut ei? Securitatea noua o cam intrece pe ceea veche. Ideea de Justitie dreapta a fost terfelita si deturnat adevaratul sens. Politistii judiciarii si procurorii sunt in mare parte de vina si sa nu uit si de judecatorii slugarnici ai mafiei politico economica si judiciara din Romania!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva