5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROFETIA LUI CRISTOIU - “Tare ma tem ca Codruta Kovesi o ia pe urmele Alinei Bica!” Analistul politic crede ca sefa DNA a deranjat SRI arogandu-si meritele anticoruptie: “In ultima vreme, suita deja in copac, Lulutza, pe numele ei de buletin Codruta Kovesi, a sustinut o campanie menita a demonstra ca doar DNA face si drege in lupta impotriva coruptiei. Campania a nelinistit SRI, institutie de forta... care e mai cu muschi”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 May 2015 12:41
Vizualizari: 7922

Analistul politic si jurnalist Ion Cristoiu - cunoscut ca fiind unul dintre jurnalistii cu care Traian Basescu a pastrat mereu relatii profesionale apropiate - a incercat o descifrare a mesajelor ascunse din interviul acordat juridice.ro de generalul SRI Dumitru Dumbrava. Ion Cristoiu (foto 2) considera ca mesajul generalului SRI Dumbrava este unul pregatit cu acceptul sefilor Serviciului Helvig si Coldea, si reprezinta un avertisment dat Laurei Codrutei Kovesi, sa nu se mai umfle in pene cu activitatea de anticoruptie pe care o lauda neincetat, intrucat meritele principale ar apartine SRI si nu sefei DNA. Mai mult, Ion Cristoiu crede ca Laura Kovesi poate avea curand soarta Alinei Bica. Iata materialul jurnalistului Ion Cristoiu:


Dumitru Dumbrava, Directorul Directiei Juridice a SRI, a acordat un interviu site-ului juridice.ro, site necunoscut marelui public pina acum.
Desi petrecut undeva la marginea Sistemului solar al presei noastre, interviul a fost descoperit si preluat de site-urile de faima si de site-urile ziarelor intr-o atmosfera de sarbatoare a intregului Popor, amintind de cea in care
Scinteia de pe vremuri intimpina Ziua lui Stalin. Luind seama la aceasta atmosfera, expresie fara echivoc a dragostei cu care e inconjurat SRI-ul de presa noastra libera si independenta, in timp ce, in alte locuri ale lumii, in America, de exemplu, ditamai CIA e hartuita de presa, am incercat sa-mi imaginez cum va arata presa noastra cind generalul Florian Coldea, steaua cu mai multe stele a Romaniei lui Klaus Iohannis, va binevoi sa acorde un interviu unui site genmamaligafarapeste.ro. Am incercat, dar n-am reusit. Pentru ca imaginatia mea a capotat in fata unui asemenea eveniment de proportiile unei noi Mari Uniri. In argoul gazetaresc, interviului luat de Alina Matei generalului Dumitru Dumbrava, i se zice, servit sau, interviu de ridicat mingea la plasa. In absenta unor date despre imprejurarile in care a fost acordat interviul, despre cine e Alina Matei si cum a ajuns un site precum juridice.ro sa aiba marea, incredibila onoare, de a gazdui gindurile cele mai de pret ale unui general SRI (sa ma ierte cititorii, dar emotia ma copleseste numai la gindul c-as fi putut fi eu in locul Alinei Matei!), nu-mi pot explica un interviu care suna la un moment dat asa: Alina Matei: Ce sa-i spun fiului meu, Andrei, de 6 ani, cand, aratand cu mana ocupata mai tot timpul cu un lego Bionicle, trecand pe langa o cladire a Serviciului, m-ar intreba ce face, la ce e priceput Serviciul? Dumitru Dumbrava: Pai, in primul rand, pentru ca am si eu un fiu de 6 ani, v-as recomanda sa-i cumparati jucarii din seria Spy Gear. Astfel, v-ar putea explica el la ce este priceput Serviciul.
Dincolo de gluma, i-ati putea explica faptul ca la SRI niste eroi incearca sa pastreze Romania ca pe un loc unde el sa isi poata exersa in siguranta talentul de a imbina piesele ultimului lego din seria Bionicle. Un loc in care sa aiba garantii ca si mami si tati se intorc negresit la el in fiecare seara fara ca ceva rau sa li se intample. Un loc in care poate sa descarce ultimele jocuri sau manuale pe tableta cu garantia ca site-ul functioneaza normal, fara interferente rau voitoare ale unor criminali cibernetici. Iar daca vrea sa-i vada in carne si oase pe acesti eroi, l-as aduce de Ziua Portilor Deschise (da, avem si asa ceva) sa-i intalneasca in personam. Alina Matei: Multumesc pentru ca ati stat de vorba cu mine.”

Presupunind ca Alina Matei e mai mult decit un simplu locotenent, inclin sa cred ca, spre finele interviului, autoarea a obosit cumplit de efortul de a intelege ce vrea sa spuna interlocutorul in stralucitul limbaj de lemn al ofiterilor de Intelligence. Eu insa, scutit de povara interviului, am reusit sa inteleg ce-a vrut sa spuna Dumitru Dumbrava prin urmatoarele:
Fenomenul coruptiei, ca amenintare la adresa securitatii nationale, a intrat relativ recent in portofoliul SRI. Incercam sa ne convingem ca este doar o etapa, determinata de persistenta acestui fenomen social si, mai ales, de consecintele grave pe care le genereaza, data fiind amploarea sa deosebita, cu forme variate si complexe manifestate la toate nivelurile societatii. Angajarea SRI in aceasta lupta, pana la urma, de asanare morala a societatii s-a facut ca structura de suport a autoritatilor judiciare cu atributii in materie si ma bucur ca, in prezent, nivelul de incredere si calitate a cooperarii a atins o cota de neimaginat intr-un trecut nu prea indepartat. Saltul evolutiei in acest demers a fost facut odata cu adoptarea unui concept integrat in combaterea coruptiei, focalizand secvential instrumentele investigative pe toata lungimea lantului trofic judiciar. Concret, daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze.”

Pentru cei care nu se pricep la Intelligence, trebuie sa precizez ca:

1.Lucrator SRI, Dumitru Dumbrava a primit acceptul lui Florian Coldea si a lui Eduard Hellvig pentru a da acest interviu.

2.Interviul a fost vazut de conducere inainte de a fi trimis redactiei.

3.Dumitru Dumbrava e directorul Directiei Juridice a SRI, altfel spus, cel care verifica legalitatea actelor si actiunilor Serviciului.

Prin urmare, putem vedea in acest interviu o Operatiune a SRI prin care se vrea sa se transmita un Mesaj opiniei publice. Acest Mesaj se degaja indubitabil din intreg interviul, consacrat eroismului lucratorilor SRI in lupta impotriva coruptiei, dar si din fragmentul citat de mine. Noi, astia muritori prosti, credeam ca rolul SRI in cadrul faimosului Binom SRI-DNA se reduce la faza anterioara declansarii anchetei de catre DNA. Serviciul contribuia la lupta impotriva Coruptiei prin informarile pe care le trimitea DNA, informari menite sa sesizeze fapte de coruptie. Informata, DNA deschidea dosar, declansa ancheta penala, cerea arestarea preventiva a invinuitului si trimitea Dosarul in instanta. Instanta il condamna sau il achita pe invinuit. Dosarul de coruptie avea, asadar, doua etape. Prima, in care SRI avertiza DNA, si a doua, cea in care Cazul intra in masinaria Justitiei noastre independente. Se presupunea ca SRI se retragea din Caz dupa ce el era preluat de DNA. Nu de altceva, dar din acest moment, pentru corectitudinea Cazului garanta Justitia noastra, considerata perfecta de catre CSM. Interviul Directorului Directiei Juridice a SRI ne spune insa altceva decit stiam si mai ales credeam noi, cei carora babuinii Monicai Macovei din presa cauta sa ne vire-n cap cu toporul dragostea fata de Binomul SRI-DNA. Si anume ca SRI urmareste si intervine si dupa ce Cazul a intrat pe miinile Justitiei, pina la sentinta definitiva. Alina Matei nu intreaba, lucru explicabil daca ne gindim la emotia de a sta fata-n fata cu un erou care se sacrifica pentru ca fiul ei sa paota imbina in liniste piesele ultimului lego din seria Bionicle. Noi, insa, care doar am citit interviul, intrebam:

1.Daca Justitia independenta e perfecta, incit CSM ne da una peste gura daca indraznim sa spunem ca nu-i chiar asa, de ce mai e nevoie ca SRI sa urmareasca un Dosar de la preluarea de catre DNA pina la sentinta definitiva

2.In ce consta urmarirea Cazului de catre SRI? In interceptarea magistratilor care administreaza Cazul? si daca da, pe ce baza legala?

3.Pentru ce urmareste Cazul SRI? Pentru ca sentinta sa fie corecta sau pentru ca sentinta sa fie asa cum vrea SRI?

Scriam mai sus ca un astfel de interviu – moment iesit din comun daca tinem cont de secretosenia SRI – s-a vrut un Mesaj. Care Mesaj? Raspunsul e simplu.
In ultima vreme, suita deja in copac, Lulutza, pe numele ei de buletin Codruta Kovesi, a sustinut o campanie menita a demonstra ca doar DNA face si drege in lupta impotriva coruptiei. Campania a nelinistit SRI, institutie de forta, care si-a inzecit puterea in spatiul romanesc, dupa ce s-a acreditat ideea unei implicari majore a Serviciului in deschiderea si solutionarea Dosarelor de coruptie, pentru a deplasa imaginea de putere, de influenta catre DNA si, prin asta, catre persoana Codrutei Kovesi. Prin acest interviu, SRI tine sa-i reaminteasca sefei DNA ca Binomul SRI-DNA exista si ca in cadrul acestui Binom, SRI e il mai cu muschi.
Tare ma tem ca Codruta Kovesi o ia pe urmele Alinei Bica!

 

 

Comentarii

# gogu date 3 May 2015 14:17 +11

De va ajunge Procuror European nici cu prajina nu-i mai ajungi la nas!

# unul din lumea cea mare date 3 May 2015 19:32 +8

de cind spun eu asta!!!!!!!!!!!daca o spune si ardei umplut (care are si el alte surse)inseamna ca o sa spuna si de operatiunile de tortura si de contraanda srideci urmeaza si coldea si pahontu si ala de la sts!!!!ce zici nea cristoiu confirmi?

# mulder, agentul mulder date 4 May 2015 09:51 +13

ca trimis al partenerului american in Romania, doresc sa transmit poporului roman, ca nu ko trebuyie sa mearga la tomberon sau beci, dup alina bica, ci ko-co, pentru ca impreuna distrug tara, nu prin miscari nepo******are (arestari pe banda rulanta unele fara nicio noima) ci prin modalitatea de finalizare a unor dosare in care nu exista probe si se satisface doar orgoliul politicieni aflati in fruncea tarii (basescu la inceput si mai nou johannis).... ;-) ;-) ;-)

# BERCEA MONDIAL ;; e manevra lu frații miei................,, date 3 May 2015 15:26 +14

Foto reprezintă două maimuțe promovate  pe criterii oculte, care au protejat mafia din România coordonată de ,,nașul,, TRAIAN BĂSESCU,,. Una la pușcărie a doua se mai zbate pentru că nu are cine(instituțional) să o ancheteze cu toate că ar vrea să vomite. dacă fraierii nu ar vorbi la telefon și ar observa în fața blocului, firmei , instituției , grupuri de fraieri care îi fotografiază, sau care pun sub patul unde dormi cu nevasta, tehnică de ascultare, activitatea SRI este zero barat.

# Turnatorul de serviciu date 3 May 2015 20:16 +7

BERCEA, esti un mare cititor de poze!! :lol: :lol:.Cred ca si Felix Rache te invidiaza!! :lol: :lol:In ce priveste prostiile ce le insira Cristoiu,stim cu totii de multa vreme ca nu sunt altceva decat intoxicari comandate si platite de binomul KoCo, cu alte cuvinte, daca vrei sa stii ce se va intampla in viitorul apropiat il citesti pe Cristoiu pe dos(in oglinda!!) si ai raspunsurile.Iar mesajul transmis de Cristoiu acum este ca binomul functioneaza mai bine ca niciodata, este indistructibil si de neoprit. <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :roll: :roll: :roll: :P :P 8) 8) 8)

# se ascunde date 3 May 2015 20:54 +7

Foarte bine, consecința condamnărilor României la CEDO, rebuturile profesionale 20% și PROTEJAREA CARACATIȚEI TIMP DE CEL PUȚIN 10 ANI, sunt criteriile cumulate pe care trebuie să le îndeplinească un procuror pentru a fi promovat. hai România

# mmulder, agentul mulder date 4 May 2015 09:54 +7

un procent insemnat, dupa cum ne spune gheneralul padurice, il reprezinta colaboratorii sri din randul judecatorilor. Asa ca....ori ca ca, ori ca ca.... :lol:

# cunoscatorul date 3 May 2015 21:54 -11

nenisorule...dupa sesizarea procurorului ca Xe corupt...nu tre sa i asculti telefonul?sau nu trebuie filat ambiental audio vudeo?si asta nu se fac e in daza de urmarire penala?asa scrie in cod..de ce se mira jurnalustul ca SRI lucreaza si dupa inceperea anchetei pensle..citesti codul si vezi...ca numai asa se poate..

# chisca date 4 May 2015 11:01 +5

Daca profetiile analistului IC se vor adeverii inseamna ca se va face dreptate.Cel putin in cazul procurolului Iacobescu.Doamne ajuta.

# optimistu date 4 May 2015 20:58 +4

ILUZII! Ascensiunea Luluței nu mai poate fi oprită! Justițiarilor noștri independenți le curg mucii la ambasada SUA. Fu uns ambasador un bun colaborator al ei...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva