15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROFILUL LUI VOINEAG – Iata avizul pozitiv al procurorilor din CSM pentru numirea lui Marius Voineag la sefia DNA: “Echilibru si determinare in sustinerea propriilor decizii... Cunostinte aprofundate in ceea ce priveste sistemul judiciar, dar si societetea in ansamblul sau... Capacitate foarte buna de autocontrol in situatii de stres, prezentand o toleranta ridicata la critica si incertitudine” (Hotararea)

Scris de: G.T. | pdf | print

26 March 2023 12:12
Vizualizari: 3103

Procurorul PICCJ Marius Voineag (foto) intruneste toate conditiile si exigentele necesare numirii in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, atat din punct de vedere al viziunii strategice privind managementul DNA, cat si din punct de vedere al personalitatii. Concluzia se regaseste in avizul pozitiv dat de Sectia pentru procuror a CSM in vedere numirii lui Voineag la sefia DNA.


 

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat vineri, 24 martie 2023, Hotararea nr. 191 din 14 martie 2023 prin care a avizat favorabil propunerra facuta de ministrul Justitiei Catalin Predoiu de numire a procurorului PICCJ Marius Voineag la conducerea DNA. Procurorii CSM noteaza ca Voineag a indicat solutii pentru DNA fundamentate pe studii si analize, avand o viziune clara referitoare la managementul pe care doreste sa il implementeze.

Totodata, Sectia pentru procurori a CSM arata ca Voineag a dat dovada de echilibru si determinare in sustinerea propriilor decizii, avand o capacitate foarte buna de autocontrol in situatii de stres si prezentand o toleranta ridicata la critica si incertitudine.


Prezentam un fragment din hotararea prin care Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea procurorului Marius Voineag la sefia DNA (hotararea integrala este atasata la finalul articolului):


“In urma prezentarii de catre domnul procuror Voineag Marius-Ionut a planului de management, precum si a raspunsurilor la interviu, Sectia pentru procurori constata ca au fost prezentate, in mod sintetic, cadrul legislativ, misiunea, structura organizatorica si modul de functionare a Directiei Nationale Anticoruptie, au fost identificate deficiente si vulnerabilitati, precum si cauzele si interdependentele dintre acestea si au fost propuse solutii viabile, realiste, clare, articulate si adecvate prevenirii si inlaturarii deficientelor identificate.

Se mai retine ca solutiile pe care le-a propus domnul procuror Voineag Marius-Ionut sunt fundamentate pe studii si analize, precum si pe interactiunea directa a magistratului cu personalul unitatilor implicate in realizarea actului de justitie, rezultand ca are o viziune clara asupra strategiei de management propuse.

In ceea ce priveste abilitatile de comunicare, domnul Voineag Marius-Ionut constientizeaza importanta dialogului dintre Directia Nationala Anticoruptie si celelalte institutii, precum si a relatiei cu mass-media si societatea civila, manifestand elocventa in discurs. De asemenea, acesta este orientat catre stabilirea unor relatii de colaborare si cooperare, urmarind, in acelasi timp, motvarea oamenilor cu care lucreaza in vederea obtinerii rezultatelor asteptate.

Sectia pentru procurori apreciaza ca domnul procuror Voineag Marius-Ionut intruneste conditiile si exigentele necesare functiei de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, atat din punct de vedere al viziunii strategice asupra managementului acestei institutii, cat si din perspectiva structurii de personalitate, respectiv a abilitatii de a relationa cu personalul si de a reusi motivarea si moblizarea acestuia in vederea participarii la realizarea obiectivelor. Astfel, dezvoltarea unei culturi organizationale atent concepute, prin viziunea, valorile si competentele organizatiei, astfel incat sa poata contribui la cresterea calitatii mediului de lucru si implicit la un succes de lunga durata reprezinta unul dintre obiectivele planului de management prezentat, de natura a contribui la operativitatea Directiei Nationale Anticoruptie. Se retine ca, pentru asigurarea unui mediu de lucru competitiv si stimulativ, domnul Voineag Marius-Ionut a stabilit obiective structurate pentru a da eficienta practica functiei de antrenare, respectiv luarea masurilor adecvate, in limitele conferite de lege, pentru apararea statutului procurorilor, a independentei si impartialitatii acestora.

In urma sustinerii interviului, Sectia a constatat ca domnul procuror manifesta echilibru si determinare in sustinerea propriilor decizii, sprijinindu-se pe experienta in alegerea solutiilor dupa o analiza prealabila a datelor. De asemenea, domnul Voineag Marius-Ionut dispune de cunostinte aprofundate in ceea ce priveste sistemul judiciar, dar si societetea in ansamblul sau, manifestand disponibilitate in interactiunile interumane, armonizand eforturile persoanel cu factorii externi. Mai mult, domnul procuror a dat dovada de responsabilitate si implicare in decursul activitatii sale, prezentandu-si competentele profesionale intr-o maniera onesta si constientizand contributia adusa de persoanele implicate in indeplinirea unor sarcini complexe ce au presupus munca in echipam valorizand grupul ca mediu de munca si suport.

De asemenea, Sectia observa ca domnul procuror are o capacitate foarte buna de autocontrol in situatii de stres, prezentand o toleranta ridicata la critica si incertitudine, fiind dispus a depune un efort sustinut pentru gestionarea eficienta a oricaror solicitari profesionale”.


* Cititi aici integral avizul pozitiv al Sectiei pentru procurori a CSM pentru numirea lui Marius Voineag in functia de procuror sef al DNA

Comentarii

# Noaptea generalilor date 26 March 2023 13:22 +1

Oare care o fi diferenţa dintre ceauşism şi ciucăşism?

# santinela date 26 March 2023 15:13 +4

Adica omul este BUN fiindca "--prezinta o toleranta ridicata la critica " ? Tradus asta inseamna "sa traiti sefu " . Halal !!

# DODI date 26 March 2023 17:28 0

Avizul pozitiv al procurorilor din CSM pentru numirea lui Marius Voineag la șefia DNA seamănă perfect cu Dările de seamă de pe vremea Împușcatului. Și atunci (ca și acum) când vrei să scapi de un om îi faci o caracterizare super, folosind același limbaj de lemn.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva