24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROFITURILE NESIMTITE TREBUIE TAXATE – Deputatul PSD Gheorghe Simon explica taxa de solidaritate: „Marile companii cu profituri nesimtit de mari trebuie sa plateasca taxa... Toate IMM-urile si multe companii mari romanesti platesc taxe de 1% din venituri, fara sa dea faliment sau sa practice preturi mai mari. E o exagerare populista ca daca obligam sa plateasca 1% si celelalte cateva sute de companii ce-si diminueaza artificial profiturile vom perturba mediul de afaceri si vor creste preturile”

Scris de: L.J. | pdf | print

10 February 2023 11:43
Vizualizari: 2666

Taxa de 1% din cifra de afaceri este necesara pentru disciplinarea companiilor care fac profituri „nesimtit de mari” in Romania, dar isi diminueaza artificial profiturile, explica deputatul PSD Gheorghe Simon (foto), fost ministru al Economiei. Cu atat mai mult cu cat 2022 a fost marcat de profituri istorice pentru multinationalele care activeaza in Romania, subliniaza parlamentarul.Intr-un comunicat trimis Luju.ro joi, 9 februarie 2023, Gheorghe Simon demonteaza acuzatiile PNL potrivit carora taxa ar urma sa perturbe mediul de afaceri si sa duca la cresterea preturilor. Dimpotriva: va scadea povara fiscala in ceea ce-i priveste pe salariatii cu venituri medii si mici, adauga politicianul.

In plus, taxa de 1% pe venituri este platita de ani intregi de catre IMM-uri, fara ca acestea sa fie aduse in pragul falimentului, mai arata fostul ministru.


Redam comunicatul lui Gheorghe Simon:


Gheorghe Simon, deputat PSD: Despre taxa de solidaritate: 'Marile companii care au facut profituri nesimtit de mari trebuie sa plateasca taxa de solidaritate!'

Ultimii trei ani au fost extrem de duri pentru populatia Romaniei. In contextul pandemic mondial, dar si al economiei tot mai subrezite, Partidul Social Democrat sustine categoric taxa pe solidaritate care trebuie platita de catre marile companii.

'Toate IMM-urile si multe companii mari romanesti platesc taxe de 1% din venituri, fara sa dea faliment si fara sa practice preturi mai mari. Este o exagerare populista ca daca obligam sa plateasca 1% si celelalte cateva sute de companii care isi diminueaza artificial profiturile vom perturba mediul de afaceri si vor creste preturile. Taxa de solidaritate pe marile companii este necesara pentru a scadea taxele la salariatii cu venituri mici si medii', a subliniat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures.

PSD este de partea salariatilor cu venituri mici si medii care au fost afectati de inflatie. In viziunea social-democratilor, procentul care trebuie achitat de catre marile companii ca taxa de solidaritate nu le afecteaza profiturile, Mai mult, analistii economici sustin ca anul trecut a insemnat profituri 'istorice' pentru multe multinationale care isi desfasoara activitatea si in Romania. Taxa ar asigura banii pentru masurile sociale atat de asteptate de catre romani.

'Este firesc sa si dai daca primesti. Economistii spun ca anul trecut profiturile realizate de catre mai multe companii multinationale care au activitati si in Romania au fost foarte mari – istorice chiar – deci pot plati macar 1% din veniturile lor pentru a sustine salariatii cu venituri mici si medii care muncesc din greu si contribuie cel mai mult la dezvoltarea economica a Romaniei. Speram sa convingem PNL sa inteleaga ca oamenii sunt mai importanti decat firmele acelea care nu vor sa plateasca nici macar 1%. PSD a spus mereu de unde vin banii pentru masurile sociale: punem taxa de solidaritate pe marile companii, ca sa putem scadea taxele la salariatii cu venituri mici si medii!' a mai spus Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures”.

Comentarii

# Taxa de solidaritate va fi plătită tot de cetățeni. date 11 February 2023 07:38 +11

Ca de obicei, PSD vrea sa introduca o noua taxa in loc sa ia măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale și eficientizarea colectării, măsuri ce ar putea aduce mai mulți bani la buget decât taxarea suplimentară a bun-platnicilor. Șapte miliarde de euro sunt pierduți prin necolectarea TVA, iar prima alegere este taxarea celor care plătesc deja. Tipic PSD! întâi trebuie sa te asiguri că bugetul pe care-l ai este administrat corect, că nu îți lipsesc bani fără justificare și abia după ce ai făcut toți acești pași te gândești dacă el trebuie crescut și de unde. Ministerul Finantelor condus de PSD nu a fost in stare sa faca o lege pentru a incasa taxa de solidaritate de la OMV-Petrom. Taxa de solidaritate va fi plătită tot de cetățeni!

# maxtor date 12 February 2023 02:06 0

nu credem ca nici o singura corporatie(...) printeaza bani sau "face bani", sursa e in alta parte;e un joc al ipocriziei care-i satisface pe tembeli,impozitul & amenzile sint imediat transferate in contul gloatei.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva