16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROJUST PREVEDE UN BLOCAJ IN INSTANTE - Federatia PROJUST acuza Ministerul Justitiei si CSM ca nu au pregatit corespunzator instantele pentru aplicarea Noului Cod de procedura civila. Sectia pentru judecatori a CSM a impus directive instantelor privind aplicarea actului normativ cu cateva zile inainte de intrarea in vigoare

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 February 2013 17:03
Vizualizari: 11332

 

Federatia Nationala Sindicala PROJUST, organizatia care reprezinta interesele personalului auxiliar de specilitate si personalului conex din cadrul instantelor judecatoresti acuza Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii ca nu au facut nimic pentru a pregati sistemul pentru implementarea Noului Cod de procedura civila, intrat in vigoare vineri, 15 februarie 2013, afirmand ca aceste doua institutii au incercat in ultimele 14 zile sa faca ceea ce nu au facut in ultimele sase luni. Federatia PROJUST reproseaza CSM si Ministerului Justitiei ca desi trebuia suplimentat numarul de posturi de personal auxiliar si conex din instante, pentru evitarea unor blocaje in momentul aplicarii Noului Cod de procedura civila, acest lucru nu s-a produs, cum de altfel nu ar fi avut loc nici dotarea cu echipamente IT suficiente si performante. PROJUSt precizeaza si ca desi a fost achizitionata aparatura tehnica necesara pentru inregistrarea sedintelor de judecata, nu s-a tinut cont de nevoile reale, iar programul de transcriere a inregistrarilor nu poate fi utilizat. In acest context, Federatia PROJUST avertizeaza ca instantele judecatoresti se vor confrunta cu mari probleme care vor conduce la un blocaj institutional.


PROJUST: "Lipsa unei politici transparente in aplicarea Noului Cod de procedura civila, neimplicarea MJ si a CSM in pregatirea sistemului, pot conduce la blocarea activitatii instantelor judecatoresti"

Federatia PROJUST precizeaza intr-un comunicat de presa, dat publicitatii in data de 15 ianuarie 2013, ca un alt efect negativ generat de nepregatirea sistemului pentru intrarea in vigoarea Noului Cod de procedura de civila va fi acela ca nu vor putea fi respectate termenele de solutionare a cauzelor: "Instantele judecatoresti se vor confrunta cu mari probleme in privinta aplicarii prevederilor noii legislatii, nefiind pregatite din punct de vedere tehnic, administrativ si logistic pentru a asigura implementarea prevederilor actului normativ mai sus mentionat. Lipsa unei politici transparente in aplicarea Noului Cod de procedura civila, neimplicarea Ministerului Justitiei si a Consiliului Superior al Magistraturii in pregatirea sistemului, toate acestea pot conduce la blocarea activitatii instantelor judecatoresti, sau, in cel mai „fericit” caz, la nerespectarea termenelor de solutionare a cauzelor, ceea ce va genera un nou val de nemultumiri vis-a-vis de justitia romana."

PROJUST afirma ca CSM nu trebuie sa se ocupe de Scoala Nationala de Grefieri, ci Ministerul Justitiei. Este singura tara din UE in care se intampla acest lucru!

Federatia PROJUST evidentiaza ca CSM si-a arogat dreptul de a lua decizii in ceea ce priveste activitatea si carierea profesionala a personalului auxiliar din instantele judecatoresti, fapt care este singular in UE: "De remarcat faptul ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care o institutie de tipul ,,Consiliului Superior al Magistraturii” isi aroga si indeplineste in fapt atributii in legatura cu activitatea si cariera profesionala a personalului auxiliar, ceea ce a contribuit decisiv la blocajul cu care se confrunta in prezent sistemul. (...) Un aspect ce nu trebuie omis este faptul ca, dintre toate statele Uniunii Europene, numai in Romania institutia de profil ce trebuie sa se ocupe pe formarea continua a personalului auxiliar de specialitate (scoala Nationala de Grefieri) nu se afla in subordinea Ministerului Justitiei, ci a unei entitati (Consiliul Superior al Magistraturii) ce se ocupa (potrivit Constitutiei Romaniei) de cariera magistratilor, nu de a personalului auxiliar de specialitate."

Sectia de Judecatori din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii a trasat directivele de urmat pentru aplicarea dispozitiilor Noului Cod de procedura civila cu cateva zile inainte de intrarea in vigoare a acestuia si fara sa ia act de realitatile din instante

In acelasi comunicat de presa din data de 15 februarie 2013, Federatia PROJUST reproseaza Sectiei de judecatori din cadrul CSM ca a pus in dezbatere problematica intrarii in vigoare a Noului Cod de procedura civila abia in data de 5 februarie 2013. Doua zile mai tarziu, Sectia de judecatori a decis infiintarea unui grup de lucru care sa gaseasca solutiile potrivite de management de caz in procesul civil, si inaintarea catre instante a unui material in care au fost impus directivele de aplicare a Noului Cod de procedura civila, "fara a tine cont de realitatile din instanta": "De altfel, in 14 zile Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii au incercat sa acopere ceea ce nu au facut in ultimele 6 luni de zile, respectiv sa pregateasca sistemul pentru implementarea Noului Cod de procedura civila. Pentru o corecta informare si exemplificare, aducem la cunostinta publicului ca Sectia de Judecatori din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii a discutat abia in data de 5 februarie 2013 problematica intrarii in vigoare a Noului Cod de procedura civila, comunicand (exclusiv curtilor de apel) in seara zilei de 06 februarie 2013 ca vor sustine o teleconferinta la data de 07 februarie 2013. Va asiguram ca pe data de 07 februarie 2013, fiind zi lucratoare,personalul din instante si-a indeplinit atributiile de serviciu, printre ele nefiind vizionarea de videoconferinte. Intrucat in Romania, acolo unde apare o problema, se constituie o comisie, Sectia pentru judecatori a hotarat infiintarea unui grup de lucru care sa se ocupe de identificarea unor solutii potrivite de management de caz in procesul civil, aspect care trebuia sa ii preocupe inca de la publicarea legii in Monitorul Oficial. Cu aceiasi ocazie, s-a inaintat instantelor un material in legatura cu aplicarea dispozitiilor Codului de procedura civila, material in care se traseaza directive fara a avea in vedere realitatile din instanta, respectiv lipsa personalului, a spatiilor necesare, a dotarii tehnice si a pregatirii profesionale."

In acest sens, Federatia PROJUST solicita Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii si Parlamentului Romaniei sa identifice probleme din instante si sa aplice masurile necesare pentru a face posibila implementarea prevederilor din Noul Cod de procedura civila: "Federatia Nationala Sindicala Projust face apel si pe aceasta cale catre factorii responsabili si decizionali (Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parlamentul Romaniei) sa identifice, in consultare cu partenerii sociali, si sa aplice masurile necesar a fi luate de urgenta pentru ca implementarea noilor dispozitii sa constituie un factor de progres si o imbunatatire a calitatii actului de justitie si nu o cauza generatoare de blocaje in activitatea instantelor de judecata".

*Cititi aici comunicatul integral al Federatiei PROJUST din data de 15 februarie 2013

Comentarii

# avocat BB date 15 February 2013 18:43 +6

Dar de avocati ce sa mai zicem ca ei trebuie sa se pregateasca pe banii si timpul lor nu pe banii si cu efortul financiar si de alta natura a statului cum sunt pregatiti magistratii si personalul auxiliar si din pacate multe greseli se fac in procese si in continuare.

# Grefier date 15 February 2013 19:59 +11

Grefierul are salariul fix, era sa zic si pix, incomparabil cu veniturile dvs. Este cel care munceste chiar 12 ore pe acelasi salariu si are aceleasi interdictii ca si magistratul. Dar asta se uita! Apoi este cel pe care  va ajuta pe dvs cand va adresati instantelor si cel care nu e respectat nici de dvs dle avocat, cu arat mai putin de magistrati. Daca doriti ce au grefierii, nu va ramane decat sa deveniti grefier! Sunt necesari grefieri, in sensul real al notiunii ca ciurucuri sunt nepermis de multe si intre avocati si intre grefieri. 

# xlv date 16 February 2013 22:13 0

[quote name=\"Grefier\"]Grefierul are salariul fix, era sa zic si pix, incomparabil cu veniturile dvs. Este cel care munceste chiar 12 ore pe acelasi salariu si are aceleasi interdictii ca si magistratul. Dar asta se uita! Apoi este cel pe care  va ajuta pe dvs cand va adresati instantelor si cel care nu e respectat nici de dvs dle avocat, cu arat mai putin de magistrati. Daca doriti ce au grefierii, nu va ramane decat sa deveniti grefier! Sunt necesari grefieri, in sensul real al notiunii ca ciurucuri sunt nepermis de multe si intre avocati si intre grefieri. [/quote] dar si dvs, puteti deveni avocat, ca sa nu va mai plingeti atita !!!! (ca si magistratii de altfel) si puteti atunci cistiga nelimitat. asta e problema, cit cistigam noi, avocatii. nimeni nu va ingradeste sa deveniti si dvs avocati, si sa prosperati. aratati-va valoarea nu va mai smiorcaiti.

# Grefier date 17 February 2013 10:30 0

Daca ar exista timp , am putea deveni avocati,judecatori,procurori, unii reusesc astfel sa scape din sclavie pe bani putini. Discutia a pornit de la cererea unui avocat de a fi instruit pe banii statului, grefierii sustinand ca nu au fost pregatiti , apoi sa va gasi un \"jmecher\" care sa reclame grefierul ca nu i-a facut pantofii! 

# avocat BB date 15 February 2013 21:39 0

Stimabile care ai imprumutat doar (sper) porecla mea, te rog frumos sa-ti folosesti o porecla personala, ca slava Domnului, vocabularul iti ofera imense optiuni. Nu ca as fi singurul avocat de pe la UNBR legal infiintat care da cu vorba pe aici, dar macar sa aratamsi in mediul virtual, daca se poate, onestitate intre noi si fata de oricine altcineva. Multumesc foarte mult !

# Noulcod date 15 February 2013 21:40 -1

Nu mai depune nimeni o astfel de cerere? Ca acte tot nu au... 39480/3/2006 Înregistrat în data de: 15.11.2006 Obiect dosar: dizolvare persoana juridică dizolvare a organizaţiei profesionale BAROUL BUCUREŞTI Materia juridicã: Civil Stadiu procesual: Fond Părţi: DRAGOMAN IOAN-COSMIN : Reclamant BAROUL BUCUREŞTI : Pârât

# magistratura simiana date 15 February 2013 19:01 +24

Noul cod de procedura civila e o mare aberatie, nascut de niste creiere bolnave de maimutoi. Ma indoiesc ca vreunul dintre maimutoii aflati in treaba lucreaza ca judecator. Aberatia noua amplifica enorm volumul de munca, da niste parghii de putere partilor si chibitilor asupra judecatorilor si complica toata arhitectura procesului. Saracul justitiabil nu iasa nici el mai bine. Ar fi interesat de stiut cine sunt imbecilii de l-au facut. Dupa care sa pregatim niste cocktailuri. Molotov.

# ion date 15 February 2013 19:23 +11

e opera avocatilor doctori in drept. parca miroase a specialist cum era predoiu...

# . date 15 February 2013 20:16 +8

problema se pune altfel. TOTI, dar absolut toti cei care au legatura intr-un fel sau altul cu sistemul stiu ce face un grefier, dar se fac ca nu stiu si profita de faptul ca totusi in aceasta categorie socio - profesionala mai exista si oameni nu doar carpe si cozi de topor. Stiu si judecatorii ,,atributiile,, in plus ale grefierului, stiu si avocatii cat munceste un grefier si cat sunt de ajutati atunci cand ,, nu au inteles ,, ce a vrut sa spuna judecatorul sau procurorul, stiu TOTI dar nu au nici un interes sa recunoasca aceasta categorie socio - profesionala, unii din lasitate, altii de frica, altii pur si simplu din dezinteres.

# C.I. date 17 February 2013 15:19 -1

Te inseli.Avocatii si judec atorii respecta munca grefierilor si pe acestia.Sigur exista si exceptii.Sunt si grefieri care nu se comporta onorabil cu judedcatorii si avocatii,si invers.Din ce am vazut eu ,observator neutru,singuriio care nu prea au la inima pe grefieri sunt avocatii lui Bota.Explicatia este simpla:grefierii sunt cei care ,primii,le cenzureaza calitatea iar, pe de alta parte, majoritatea acelor falsi(?) avocati depasesc limitele bunului simt.

# avocat Bb date 17 February 2013 16:39 0

In ce calitate si pe ce temei legal grefierii \" cenzureaza \" calitatea de avocat a celor de la UNBR infiintat legal ? Ia spune C.I., din calitatea ta de observator neutru ? Pe voi astia traditionalii, daca va contesta cineva calitatea de avocati, avand in vedere faptul ca organizatia voastra juridic nu exista, va enervati sau nu ? Cel putin pe net, ce este la gura voastra ...... deci, cum zice marele carmaci, \" mai usor cu pianul pe scari \".

# C.I. date 17 February 2013 23:33 -1

Ia spune mai avocat Bb ai fost vreodata in instante?Nu stii ca acolo cand ceri dosarul la bara ,inainte de intrarea completului,grefierul iti cere delegatia?Si nu stii ca la instante s-a trimis tabloul avocatilor inm care figureaza numai avocatii traditionali?Voi,,legal,,infiintati ati trimis acest tablou.Afla mai ,,colega,, ca nu sunt avocat.Asa ca,vorba unui parlamentar,,ciocu mic,,

# unul care stie ce este instanta pt CI date 18 February 2013 15:37 +1

CI de data asta nu ma pot abtine. chiar esti un magaroi care n-a vazut in viata lui o instanta. sa mori tu ca grefierul iti cere delegatia...cred ca esti beat. de unde si pina unde iti cere grefierul delegatia? pai mai fraaiere daca ti-ar cere grefierul delegatia, atunci judecatorul ce-ti cere. esti un prostanac!

# C.I. date 18 February 2013 16:17 -1

Magaroi si prostanac esti tu bai avocat paralel cu dreptul.Cand ceri dosarul sa=l studiezi,inainte de intrarea instantei,nu te intreaba grefierul de delegatie?In legatura cu betia,lasa-te te rog de votca,nu iti face bine la cerebelul tau lins ca masa xsi nici nu este curata ca pe vremea lui tac=tu car te-a facut prostanac de prea multa bautura ingurgitata inainte de a te concepe.Cu asta am terminat cu tine si toata sleahta voastra de analfabeti in ale dreptului.M-am cam lamurit cine scrie pe aici.

# unul care stie ce este instanta pt CI date 18 February 2013 17:45 +1

mai sulica, eu nu sunt avocat, in instanta mai pledeaza si altii inafara de tagma asta . dar daca avocatul are delegatie la dosar cine pana mea e grefierul ca sa constate daca eu sunt avocat lui florea sau ba? adica maria sa grefierul nu ma va lasa sa consult dosarul? ba ageamiule, in 20 de ani de cariera nu am vazut asemenea tonti,  tu esti dus cu dibla rau, de aia comentezi la toate articolele de pe site. nu vezi ca toti te injura pentru ineptiile pe care le debitezi? sa stii ca toti cei care comentam ne-am lamurit cu tine, esti un fixist care -si sustine prostia tulburatoare cu pretul vietii. o sa-ti facem un bine, nu te vom baga in seama, frustratule...

# kk date 18 February 2013 18:07 0

CI asta nu e sanatos la cap.speram sa nu fie magistrat ca o sa ia bataie de la grefieri, petenti , avocati , procurori etc. la cata minte are cred ca e femeia de serviciu dupa o za de spalat toaletele la instanta. mirosul bata-l vina, l-a timpit pe CI. oare de la ce vine CI ????CINEVA IMBECIL?

# C.I. date 18 February 2013 21:44 0

Dar ****** de unde vine?lasand la o parte adevarul ca sunteti voi frustratii de serviciu si nu eu,ca voi sunteti prostalaii forumului etcetc.in privinta grefieriilor aveti si voi dreptate.Daca actiunea este facuta prin avocat,desigur grefierul nu cere delegatia,dar iti poate cere legitimatia.Si cum stati voi paralelii cu legitimatiile?Dar daca intrati pentru prima data in cauza, nu va cere grefierul delegatia?Ala care stie ce este instanta nu are de unde sa stie cum este cju avocatii(indiferent de care sunt) .El este consilier juridic si prezinta orice act dar nu o delegatie/imputernicire avocatiala.Asa cum credeti voi prostilor ca eu as fi toti aia amintiti de asas zisul avocat paralel cu dreptul,asa cred si eu ca sunteti unul si acela.Si daca mai caut de forum mai gasesc si alte nume.Oricum nu sunt eu vreunul din cei amintiti.Puteam sa semnez oricum pentru ca nu are importanta numele si nu imio este frica de ceea ce scriu,indiferent cum m-as semna.Asa ca bai vagabonzilor ,nu sgtiu daca sunteti toti imbecili,dar frustrati sunteti.Analizati putin si imi veti da dreptate.Am zis ca nu mai raspund la provocari,dar atunci patgesc si eu cum ati crede voi:oamenii ar putea sa creada ca voi aveti dreptate iar dobitociile voastre ar avea caracter de adevar.Iar chestia cu sulica sa i-o ziceti celui care v-a conceput intr-un moment de betie.

# avocat BB date 18 February 2013 19:36 0

:))) nostim comentariul tau dar dezolant faptul ca exista asemenea personaje destinatare comentariului :((. Acest C.I. este alias T - REX, avocat traditional, ARGUS. Se poate sa mai fie si alte porecle, mintea prostului e odihnita. Exista 2 variante : 1.daca-l ignori, oamenii de buna-credinta care mai citesc pe aici, in lipsa replicilor contra imbecilului, or lua de bune cele spuse de el. 2. Daca i se da mereu peste botul inspumat de voma, se umple mediul virtual cu mizeria sa intelectuala si incompetenta presupus profesionala in materia dreptului DAR este combatuta propaganda negativa asupra UNBR legal infiintat. Avantaje si dezavantaje ....In privinta a ceea ce este cu adevarat acest individ, un lucru este cert : UN MARE IMBECIL FRUSTRAT SI OBSEDAT !!

# kk date 18 February 2013 20:10 0

CI se mai semna pe aici si cu pseudonimul dorel. un tembel fara simtul masurii. o fi vreu pensionar cu altzheimer in stadiu avansat. 

# avocat BB date 18 February 2013 19:44 0

Mai reptila fosilizata. Iar te-ai facut de ******t in mod public. Pesemne iti place stilul \" dirty \" insa nu obliga si pe ceilalti sa indure mirosul pestilential din jurul tau. E o rugaminte de bun-simt ( pe care tu nu-l ai de fapt ). La cererea partii de a studia dosarul, in sala de judecata, grefierul profesionist iti va solicita un document de identificare : legitimatia de avocat sau actul de identitate. NU delegatia avocatiala ptr. simplul fapt ca acel document se afla deja in dosar. Ca intotdeauna, TU esti imbecilul de serviciu in mediul virtual. Si personalul de intretinere / curatenie din instante stie aceste lucruri. Tu nu le stii. De ce oare ?

# kk date 18 February 2013 20:24 0

asta i-am spus si eu acestui prostan de CI. inainte de a intra judecatorul, daca vrei sa studiezi dosarul sa vezi daca nu sunt ceva vicii de procedura, grefierul e normal sa te intrebe daca esti parte in dosar sau daca ai delegatie si reprezinti paratul sau reclamantul. dar spune-i prostului cum sta treaba cu procedura.  

# C.I. date 19 February 2013 00:24 0

Bai acestia,.unul singur avocat pompilian,c and dracu va prindeti ca C.I. nu este acelasi cu CI.V-am prostit(daca mai puteam la IQ vostru/tau)asa ca v-ati facut iar de ****** si l-ati injurat fara rost pe CI.caruia ii cer scuze pentru imbecilitatea voastra/ta.Ha,ha,ha,Si nici nu sunt unul din cei amintiti de voi/tine mai sus.Ha,ha,ha,

# avocat BB date 19 February 2013 17:55 0

Mai fraier de serviciu. Daca ai fi stiut sa citesti, vedeai ca ai fost identificat drept C.I. si nu CI. Adevarat, tu esti doar imbecil. Atat.

# C.I. date 19 February 2013 18:20 0

Tu BB esti ceea ce imi spui.Citeste mai sus si vei vedea.SDi oare de ce iti zici tu avocat?Nu te obosi sa-mi rspunzi,stiu de acum ce limbaj de ferentari vei folosi si stiu ce imi vei raspunde.Un raspuns conform stiintei tale de carte si conform celor 7 /6 ani de acasa.Ti-am urmarit postarile si m-am lamurit de gradul tau cultura si educatie.

# unul care stie ce este instanta pt C.I. date 19 February 2013 18:31 0

insulti omul degeaba. nu-l cunosc pe avocat BB dar pot sa-ti spun ca tu C.I. si avocat traditional sunteti niste nulitati in materie de cunostinte juridice. o seara buna iti doresc.

# C.I. date 19 February 2013 18:45 0

Aceeasi Marie cu alta palarie.Acelasi derbedeu cu alte nume.Astia sunteti voi(vrei 2,3)pompilieni (sau tu BB) care postati pe aici.Daca ati cunoaste numai 1/500 din ce stiu eu,v-as crede in aprecierile voastre/tale.Asa ca mai usor cu pianu pe scari.

# avocat BB date 19 February 2013 19:13 0

Esti asa de marginit intelectual incat nu esti in stare sa fii original in comentarii, copiind expresiile altora fara sa mentionezi sursa. Se cheama plagiat. S-o incrimina chestia asta ?  :-*  Ai un vocabular extrem de limitat, injurios si agramat pe deasupra. Penibilule !

# C.I. date 20 February 2013 19:30 0

jenant ca de obicei.Macar daca ai cunoaste sensurile cuvintelor.Vocabularul meu ,chiar daca este limitat,provine de la o minte ale carei performante nu le vei ajunge niciodata.Nu este nici injurios si nici agramat.Citeste ce inseamna agramat si apoi comenteaza.Asa ca mucles.

# avocat BB date 20 February 2013 20:04 0

Mai reptila fosilizata. Parca ai spus ca te pensionezi si eliberezi mediul asta de imbecilismele tale. Sau esti vreun prozelit al lui \" avocat traditional \" ? Habar nu ai de vocabularul limbii romane, agramatule. Agramat = greseli elementare de gramatica si ortografie ; ignorant, incult, neinvatat, neinstruit. Esti cocalar ? De aia nu te poti exprima corect in limba romana ? Doamne fereste sa am mintea ta !!

# unul care stie ce este instanta pt C.I. date 20 February 2013 20:23 0

numai minciuni si gogosi spui tovarase C.I. sotia ta te suporta? pari genul prigoana...in sens mult mai negativ.

# C.I. date 20 February 2013 21:53 0

Mai prostalailor.Cand am zis eu ca ma pensiponez?Idioti ca de obicei nu ganditi cand cititi ceva.In primul rand, negativ nu are grad de comparatie.Deci,esti idiot ,amice.In al doilea rand, un substantiv la singular nu poate fi identic/asemanator cu ceva la pluiral. Decii agramat nu poate fi egal cu greseli elementare,,,,,Deci,bai avocacat BB nici sa intelegi din ceea ce citesti in DEX nu esti in stare.Unde ai vazut tu la mine greseli gramaticale si de ortografie?Iar logica ta de detectiv virtual in as afla cine este unul si cine este altul da de fiecare data gres.Tu avocat BB ori esti idiot ori esti scrfibalau la LUJU ca ses ne inciti la postari.Cred ,totusi,ca esti un idiog ,amice.Ai insa o calitatre miculuca: iti dai seama ca esti prost si sub nivelul celor care posteaza, iar prostia incerci sa o acoperi cu limbajul tau de netot.pe tine ai reusit sa te inseli ,pe mine si pe altii nu.Ocupa-te de altge chestiuni si lasa comentariile pe net celor care se pricep si au inteligenta necesara.Tu nu te=ai urmarit sa observi ca in afara de birjarisme nu ai spus nimic serios?vai de capul tau de pompilian imbecil.Nu iti spun incult ca un imbecil nici macar la acest nivel nu poate ajunge.Deci,ciocu mic.

# avocat BB date 20 February 2013 22:23 0

Mai reptila fosilizata. Citeste-ti ultimele elucubratii si explica-ne ce ai vrut sa spui de fapt. Cand spui de \" birjarisme \" ( cuvant folosit de 2 ori si care nu exista in DEX, astfel facand dovada cat de mult siluiesti lb. romana ) de exemplu, in mod cert faci un comentariu la propriile dejectii asa-zis intelectuale. Ai analizat ce ai scris ? Orice om cu minima educatie, ar fi oripilat de o asemenea lectura. Te autocaracterizezi ca fiind intelectual ? Cu ce nota la materia lb. si literatura romana ai promovat bacalaureatul ( daca l-ai promovat ) ? Unde ai absolvit facultatea, la SH, in ultimii 5 ani ? La o universitate de stat, EXCLUS ! Nu ai promovat examenul de admitere la lb. romana si daca printr-o minune ai fi trecut de acel pas, nu promovai primul an de studiu. Dai o proba irefutabila a nivelului tau intelectual. Esti un personaj abject. LUJU ar trebui sa cenzureze asemenea mizerii. Dar poate asa convingi cetatenii acestei tari ce personaje duc in spate.

# C.I. date 20 February 2013 22:32 0

Asa cum am zis,esti idiot.

# avocat BB date 20 February 2013 22:42 0

Mai C.I. Cum ai putut sa spui atat de putin intr-o perioada atat de lunga ?? S-au intepenit rotitele creierasului tau minuscul ? Ai dat niste raspunsuri atat de edificatoare..... Hai, te rog din suflet, raspunzi la intrebarile adresate tie mai sus ? Sau iti este rusine ? Macar minte frumos, sa te creada lumea ..... de fapt, lumea nu e proasta precum ai impresia. In istorie, ptr. un personaj, cea mai grea pedeapsa aplicata e uitarea. Ptr. indivizi de teapa ta, ignorarea. Insa nu miza pe aceasta atitudine. Poate in marinimia ta, te hotarasti sa ne scutesti de tortura intelectuala de a citi ..... creatiile tale. Tacere placuta si permanenta iti doresc ! Iti va face bine sub toate aspectele !

# C.I. date 21 February 2013 01:08 0

asa cum am zis:esti idiot

# JUDEX date 15 February 2013 20:55 +7

Este opera mai multor minti.Unele bine intentionate dar cu viziuni gresite,straine de traditia dreptului nostru si total neadecvate sulturii juridice a romanilor si mai mult decat total neadecvate(stiti ce vreu sa spun cu aceasta expresie neadecvata limbii romane)cponditiilor econmice,sociale,juridice din prezent.Unele minti ,nu prea ancorate in realitate au facut un amalgam de dispozitii luate din dreptul nostru,din ce anglo-saxon,ori de aiurea.Stiti voi cate sute de mii de euro s-au platit celor care au conceput aceasta monstruozitate?Judecatori,avocati,cadre didactice universitare,functionari din Min,justitiei au luat bani seriosi.Ce ar fi ca LUJU sa afle lista autorilor si mai ales cum au fost platiti.Eu am aflat de doi asemenea autorio care au luat peste 100.000 de euro.Pe unul il cunosc.Nu straluceste dar a avut ceva functii..Dar vorba romanului:\'om trai si \'om vedea.

# Esti dezinformat date 16 February 2013 08:25 +7

Si dezinformezi la randul tau. In primul rand, e mult spus mai multe minti. La ce a iesit e un lucru facut fara minte. Dupa aia, 95% e legislatie existenta (incluzand un mic procent care reprezinta practica si doctrina codificata, oricum, lucruri care se stiau si faceau astfel). Cele 5% ramase sunt aberatia astora care s-au vrut originali. Tocmai asta e partea penibila si dezastruoasa. Si fumigenele cu studiul sistemelor comparate, codul din quebec si alte de-astea, sunt minciuni avocatesti de ministru neofit si proceduristi inchipuiti cu care sa-si coloreze impostura si sa se dea cititi si priceputi, ceea ce nu sunt de fapt, e clar dupa ce a iesit.

# JUDEX date 16 February 2013 19:20 +2

Zici ca 95% sunt reglementari vechi.Mie nu mi se par vechiȘmedierea,administrarea probelor,camerele de consiliu,comunicarile,nulitatile,competente,recursul,curatorii judiciari,etc.etc.La repezeala le-am zis su sunt altele mai importante totusi.Nu vei fi umnul din aceia c are au luat bani seriosi pentru aceste modificari?Ai insa dreptateȘeste un lucru facut fara minte

# j date 17 February 2013 13:17 +1

ce sa mai afle luju, doar a fost prezentat cazul la antene. mister predoiu a luat vreo 150000 de euroi  degeaba.

# avocat AP date 15 February 2013 22:22 +9

Sa stiti ca nici noua avocatilor nu ne convine intrarea in vigoare asa pe ultima suta de metri a acestui NCPC... Un nou cod era necasar...insa de cand l-au conceput si i-au tot amanat intrarea in vigoare atat MJ cat si CSM trebuia sa se gandeasca daca logistic acest cod putea intra in vigoare... Si sa avem pardon..daca credeti ca cineva va munci mai putin si ca cetateanul de rand ( justitiabilul ) va avea de castigat se inseala.. De la arhivar si pana la judecator va munci si mai mult...va fi tot un plimbat de acte...care mai implica si cate un functionar din cadrul primariilor... Mai mult Legea degrevarii instantelor de judecata este praf aruncat in ochi...s-a degrevat cu adevarat decat ICCJ... Din birourile dv. vaste domnilor de la MJ si CSM, coborati nitelus in instante si sa vedti cam ce tragedie va fi in teritoriu...din pix poti avea multe idei..insa practic vedeti si daca se aplica.

# Licht, mehr licht date 16 February 2013 07:10 +3

De la Goethe strigare, vrem și noi: -Licht, mehr licht*!*

# vasile date 17 February 2013 00:00 0

Daca doriti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie, le puteti trimite urmatorul link: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146

# My Darling date 17 February 2013 22:32 +2

NU stiti nimic de grefieri... va spun eu... La instantele din capitalele de judet e rupere, trebuiesc grefieri in toate compartimentele, la instantele marginase e boierie, ... cu mici exceptii. Nu sunt oameni in primele dar colcaie de rude in celelalte, surori, matusi, nepoti etc.... acolo sunt pe plus... nu i a nimeni masuri sa i aduca sa munceasca, pt ca probabil vor intra in medical cateva luni. Si sa mai stiti ca la unele instante, grefierii motiveaza sentintele fiindca domni juzi nu au timp. Deja devin tot mai putini judecatorii care isi fac meseria cu adevarat... la cate cauze sunt pe rol, nu i mai intereseaza decat banii!

# My Darling date 17 February 2013 22:40 +1

NU stiti nimic de grefieri... va spun eu... La instantele din capitalele de judet e rupere, trebuiesc grefieri in toate compartimentele, la instantele marginase e boierie, ... cu mici exceptii. Nu sunt oameni in primele dar colcaie de rude in celelalte, surori, matusi, nepoti etc.... acolo sunt pe plus... nu i a nimeni masuri sa i aduca sa munceasca, pt ca probabil vor intra in medical cateva luni. Si sa mai stiti ca la unele instante, grefierii motiveaza sentintele fiindca domni juzi nu au timp. Deja devin tot mai putini judecatorii care isi fac meseria cu adevarat... la cate cauze sunt pe rol, nu i mai intereseaza decat banii!

# Jeni date 17 February 2013 23:27 0

Asa se intampla cand Codurile sunt facute de teoreticieni care citesc si iar citesc si li se pare lor ca asa e bine... In loc sa intrebe si practicienii si sa-i asculte.... Dar deh, ne numim Ciobanu, Les si citim.....doar atat. Citim...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva