21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROMOVARE LA ICCJ: APROAPE JUMATATE PICATI – 18 dintre cei 43 de judecatori care s-au inscris la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost declarati respinsi la proba constand in evaluarea hotararilor redactate. Un singur candidat a reusit ca dupa contestatie sa fie declarat admis, punctajul fiindu-i majorat de la 67,20 la 70,20. Alti trei magistrati declarati admisi au obtinut mai multe puncte dupa contestatie (Tabelele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 September 2023 13:47
Vizualizari: 5474

Aproape jumatate dintre candidatii inscrisi la concursul de promovare pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie – condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) – au fost declarati respinsi in urma probei constand in evaluarea hotararilor judecatoresti pronuntate de acestia.Mai exact, 18 magistrati au fost respinsi din totalul de 43 de competitori. Initial, erau 19, insa un judecator a reusit sa fie declarat admis dupa contestatie. Este vorba despre candidatul caruia i-a fost atribuit codul 1014 si care doreste sa promoveze la Sectia a II-a Civila (fosta Sectie comerciala). In prima faza, magistratul obtinuse 67,20 de puncte la proba privind evaluarea hotararilor, dar dupa contestatie punctajul i-a fost ridicat la 70,20 – asadar, peste pragul de 70.

Alti trei magistrati care urmaresc sa promoveze la instanta suprema au obtinut majorarea punctajului in urma contestatiilor. Precizam ca toti fusesera declarati initial admisi. Este vorba despre candidatul cu numarul 1019 de la Sectia a II-a Civila (care a fost notat cu 79,76 de puncte, fata de 78,76, cate avea in prima faza) si despre competitorii cu numerele 1009 si 1011 de la Sectia I Civila. Primul si-a marit punctajul de la 80,00 la 82,00, iar al doilea de la 95,00 la 95,50.


Sintetic, situatia candidatilor admisi si respinsi arata in felul urmator (vezi facsimile):


- Sectia de contencios administrativ si fiscal: 19 candidati, dintre care 7 admisi si 12 respinsi;

- Sectia I Civila: 9 candidati, toti admisi;

- Sectia a II-a Civila: 9, candidati, dintre care 6 admisi si 3 respinsi (5 admisi si 4 respinsi inainte de contestatii);

- Sectia Penala: 6 candidati, dintre care 3 admisi si 3 respinsi.Cititi precedentele episoade ale serialului „Promovare la ICCJ”:


- „Deficientele candidatilor la ICCJ”;

- „Judecatori cu probleme vor la ICCJ”;

- „Se anunta prapad la promovarea la ICCJ”.

Comentarii

# Io date 8 September 2023 14:51 +15

Nu cred asta. Judecatorii sunt cei mai scoliti, cei mai destepti, cei care au expertize in toate domeniile.Nu exista alti profesionisti mai buni ca ei.

# Un cetatean date 9 September 2023 16:46 +25

Domnilor va spun ca un om care a lucrat ff mulți ani in sistemul de justitie.Dacă mîine ar fi testați magistrații ,judecatori și procurori de la toate instanțele inclusiv CSM și inspecția judiciara mai mult de 70% din ei ar lua sub 5.de vreo 10-15 ani se intra in magistratura pe diferite cai inclusiv politic, pe pile ,din poliție etc oameni care nu au vocație și nici știință de carte.In magistratura ca și la medici trebuie sa fi aplecat pe meserie,sa nu fi pătimaș ,sa sti sa aplici legea corect.sa nu sufere nimeni din cauza dar nu este așa.Justitia funcționează pe avarie,odată ajuns acolo sus magistrații se cred ,,dumnezei,,iar instanțele mai ales judecătoriile sunt sufocate de dosare,condiții inumane și nimeni nu face nimic.Ce se vorbește la tv este departe de realitate.Mergeți o zi sa vedeți adevarata justitie.Sa auzim de bine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva