19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROMOVAREA AFACERILOR ROMANESTI – CCIR reprezinta Romania in cel mai important for de conducere al organizatiei mondiale a camerelor de comert. Presedintele Camerei de Comert, Mihai Daraban: “Pentru CCIR ramane extrem de importanta promovarea mediului de afaceri romanesc, concomitent cu facilitarea conexiunilor si colaborarilor dintre camerele de comert si membrii lor, prin promovarea schimburilor comerciale si a investitiilor internationale”

Scris de: L.J. | pdf | print

9 May 2024 16:37
Vizualizari: 1474

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto dreapta), participa in perioada 8-10 mai 2024 la sedinta Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert (WCF) si la prima editie a summitului international al Camerei de Comert Internationale (ICC), evenimentul avand ca tema centrala "Afacerile dincolo de granite: IMM-urile la nivel global”. Evenimentul se desfasoara in Bogota, Columbia.
"Summit-ul a reusit sa ofere camerelor de comert o voce la nivel global, prin care acestea isi pot sustine proiectele in fata guvernelor, precum si a organismelor internationale, in ceea ce priveste promovarea comertului liber, in cadrul unor piete deschise si competitive. Apartenenta la WCF ofera CCIR o platforma importanta pentru a contribui in mod esential la dezvoltarea economiei si a mediului de afaceri din Romania. Avand in vedere contextul geopolitic actual, Romania a devenit o tara extrem de importanta pentru asigurarea lanturilor de aprovizionare si productie, iar prin pozitia geografica, cu iesire la Marea Neagra si acces la Fluviul Dunarea, Romania, prin Portul Constanta si celelate porturi fluviale, poate reprezenta un punct de atractie investitional semnificativ.
Astfel, pentru CCIR ramane extrem de importanta promovarea mediului de afaceri romanesc, concomitent cu facilitarea conexiunilor si colaborarilor dintre camerele de comert si membrii lor, prin promovarea schimburilor comerciale si a investitiilor internationale. In acest sens, consideram ca, cel putin in prima faza, la nivel european se impune o uniformizare a modului de functionare a camerelor de comert printr-o legislatie unitara adecvata”
, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Presedintele CCIR, in calitate de membru al Consiliului General WCF, reprezinta Romania in cel mai important for de conducere al organizatiei mondiale a camerelor de comert, pe perioada mandatului 2023-2025.
Federatia Mondiala a Camerelor de Comert (WCF) este un organism non-politic si neguvernamental al ICC.  Infiintata initial in 1951, ca Biroul International al Camerelor de Comert, WCF are ca obiectiv unificarea si sustinerea retelei globale de camere de comert.
WCF joaca un rol esential in ceea ce priveste interactiunea dintre diferite organizatii si camerele de comert din intreaga lume. Astfel, sunt create parteneriate care ajuta la punerea in aplicare a initiativelor de consolidare a camerelor de comert in economiile in curs de dezvoltare si in economiile emergente. In momentul de fata, exista parteneriate cu mai mult de 12000 de camere de comert din intreaga lume.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva