16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROMOVAREA RELATIILOR ECONOMICE ROMANO-AMERICANE - Cooperare CCIR-AMRO pentru consolidarea legaturilor comerciale Romania-SUA. Camera de Comert si Consiliul de Afaceri Americano-Roman au organizat o sesiune de intalniri intre reprezentantii companiilor americane si cele romanesti, in scopul promovarii relatiilor economice si comerciale dintre cele doua state: „USA este partenerul strategic al Romaniei, iar acest lucru se reflecta in rezultatele economice inregistrate la sfarsitul fiecarui an”

Scris de: L.J. | pdf | print

16 March 2023 15:37
Vizualizari: 2509

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Consiliul de Afaceri Americano-Roman (AMRO) au organizat miercuri, 15 martie 2023, o sesiune de intalniri B2B intre reprezentantii companiilor americane si cele romanesti, in scopul promovarii relatiilor economice si comerciale dintre cele doua state. 
Evenimentul, organizat in marja celei de-a zecea misiunii AMRO in Romania, a reunit peste 70 de companii, din Romania si Statele Unite ale Americii (SUA), care activeaza in diferite domenii economice, precum: aeronautica, aparare, spatiu cibernetic, industria farmaceutica, telecomunicatii, IT&C, financiar-bancar si asigurari.
 "CCIR si, evident, intreg sistemul cameral au devenit, de-a lungul anilor, un partener de traditie al Ambasadei SUA in Romania si, totodata al AMRO, pentru organizarea evenimentelor de promovare economica si comerciala. USA este partenerul strategic al Romaniei, iar acest lucru se reflecta in rezultatele economice inregistrate la sfarsitul fiecarui an. La nivelul lunii octombrie 2022 se depasise deja valoarea schimburilor comerciale inregistrata anul anterior, pentru aceeasi perioada, aceasta ajungand la 2,96 miliarde de euro, fata de 2,48 miliarde de euro. In plus, pentru ca trebuie diferentiate schimburile comerciale de bunuri de cele de servicii, valoarea acestora din urma s-a ridicat la 2,6 miliarde de euro. Totodata, la 1 ianuarie 2023, in Romania activau 8495 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de aproape 900 milioane de euro”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.


Colaborare fructuoasa

 
"Apreciem in mod deosebit colaborarea dintre AMRO si CCIR mai ales pentru ca este o colaborare care a demonstrat, in timp, profesionalismul organizatiei dumneavoastra in ceea ce priveste ajutorul si promovarea mediului de afaceri din Romania pentru internationalizarea business-ului romanesc prin accesarea de noi piete comerciale. In 2016, de exemplu, in programul Select USA, program ce ofera, anual, sprijin in educatie si dezvoltare antreprenoriala pentru mai mult de 10.000 de IMM-uri si antreprenori, erau inscrise numai patru companii romanesti. Dupa o discutie scurta cu presedintele CCIR, Mihai Daraban, delegatia formata din companiile romanesti care a participat la acest program, in 2018, nu numai ca a fost cea mai mare din Romania, dar a fost si cea mai mare din Europa si pe locul cinci din lume. Este un exemplu concret care arata atat capacitatea organizationala a CCIR, cat si gradul de incredere al oamenilor de afaceri din Romania atat in institutia dumneavoastra cat si in puterile proprii”, a declarat CEO-ul AMRO, Eric Stewart.


 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva