20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROMOVARI LA ZRVP – Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners a efectuat o noua runda de promovari: Doi parteneri se alatura echipei de management si alti sapte avocati fac un pas inainte in cariera. Cosmin Vasile: „Evolutia fireasca a echipei noastre a continuat netulburata de vremurile tulburi pe care le traim”

Scris de: L.J. | pdf | print

28 February 2022 15:54
Vizualizari: 5253

Incepand cu 1 martie 2022, Crenguta Florea si Ovidiu Serban vor consolida in calitate de parteneri echipele de management ale celor doua departamente principale ale firmei – consultanta si solutionarea disputelor. Un avocat promoveaza la pozitia de managing associate iar alti sase avocati preiau pozitia de senior associate.


 

Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) anunta un nou val de promovari interne in urma procesului de evaluare aferent ultimului an de activitate. Conform comunicatului de presa emis de societatea de avocati ZRVP, runda de promovari face parte din planurile firmei de a continua dezvoltarea echipelor specializate in domenii cheie.


Suntem foarte multumiti de modul in care echipa noastra a trecut prin perioada dificila a ultimilor doi ani. Nu numai ca am reusit sa gestionam o fuziune prin absorbtie in plina pandemie, dar evolutia fireasca a echipei noastre a continuat netulburata de vremurile tulburi pe care le traim. Numeroasele promovari sunt rasplata fireasca a muncii si rezultatelor colegilor vizati. Totodata, raportul dintre numarul de parteneri/managing associates/senior associates/associates reprezinta confirmari suplimentare in sensul ca avem o echipa structurata adecvat si care creste sustenabil”, a declarat Cosmin Vasile (foto 1), managing partner Zamfirescu Racoti Vasile & Partners.


Cei doi noi parteneri sunt tineri avocati de succes care au contribuit de-a lungul ultimilor ani la extinderea portofoliului de clienti ai firmei si la dezvoltarea echipelor pe care le coordoneaza.

Crenguta Florea este un avocat cu experienta solida in domeniul consultantei de business, specializata in dreptul imobiliar, precum si in dreptul societar si comercial. Fiind unul din cei mai vechi membri ai echipei DBO, Crenguta s-a alaturat echipei ZRVP in anul 2020 in urma fuziunii dintre cele doua societati. Ovidiu Serban este coordonatorul departamentului de drept civil si dreptul familiei din cadrul ZRVP. In anul 2021 a initiat The Child Factor, o platforma de informare dedicata tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie si drepturile copilului. Ovidiu s-a alaturat echipei ZRVP in urma cu 12 ani si s-a format in cadrul scolii de litigii a firmei, la al carei succes a contribuit prin ambitie, talent si devotament fata de clienti si echipa.


Noile numiri in pozitii de senioritate vin sa recunoasca rolul important in cadrul echipei al fiecaruia dintre avocatii promovati, performantele profesionale precum si abilitatile de business. Simona Oprea a avansat la pozitia de managing associate. Daniela Iacob, Alina Munteanu, Viorica Clima, Sorina Baroi, Diana Stoica si Mihai Baicoianu au facut un pas inainte in cariera si au devenit senior associates.


Despre avocatii promovati:

Crenguta FLOREA (partner)

Crenguta Florea este un avocat cu experienta solida in domeniul consultantei de business. Fiind unul din cei mai vechi membri ai echipei DBO, Crenguta s-a alaturat echipei ZRVP in anul 2020 in urma fuziunii dintre cele doua societati.

Avand 12 ani de experienta profesionala, Crenguta este specializata in dreptul imobiliar, precum si in dreptul societar si comercial.

Cu o abordare orientata spre identificarea rezultatelor, Crenguta acorda asistenta juridica clientilor locali si internationali pe proiecte de dezvoltarea urbana si industriala, constructii (inclusiv contracte FIDIC), operatiuni de inchiriere. Experienta sa include si servicii de consiliere cu privire la aspecte de reglementare si autorizare. A fost implicata in proiecte imobiliare pentru dezvoltarea centrelor comerciale de tipul hipermarket precum si in proiecte imobiliare de dezvoltare urbana cu specific rezidential. De asemenea, Crenguta a acordat asistenta juridica in tranzactii avand ca obiect extinderea de parcuri industriale si de linii si capacitati de productie pentru clienti care activeaza in industria textila si a produselor din lemn.

Crenguta a acumulat o experienta importanta si in ceea ce priveste operatiunile de guvernanta corporativa, implicandu-se in solutionarea unor probleme de natura comerciala si in acordarea asistentei juridice in activitatea curenta de business a clientilor.

Expertiza Crengutei include negocierea si structurarea tranzactiilor imobiliare si contractelor comerciale complexe. In activitatea sa profesionala Crenguta coordoneaza investigatii de due diligence juridic, realizeaza operatiuni de M&A si ofera solutii optime pentru constituirea de garantii.


Ovidiu SERBAN (partner)

Ovidiu Serban este coordonatorul departamentului de drept civil si dreptul familiei din cadrul ZRVP. Avocat litigator cu peste 15 ani de experienta, Ovidiu este specializat in litigii civile si de familie si gestioneaza in prezent, impreuna cu echipa sa, peste 100 de mandate, preponderent divorturi cu minori, partaje, rapiri internationale, adoptii si succesiuni. Pe parcursul ultimilor ani s-a implicat cu precadere in proiecte de dreptul familiei, iar in anul 2021 a initiat The Child Factor, o platforma de informare dedicata tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie si drepturile copilului. Aceasta platforma se doreste a fi un indrumar pentru orice parinte/sot care se afla intr-o situatie delicata, fie in relatia de cuplu, fie in procesul de crestere si educare a minorilor.

Ovidiu Serban este, de asemenea, specializat in drept administrativ si fiscal si drept civil, inclusiv materia litigiilor dintre profesionisti. A dobandit o bogata experienta practica de-a lungul timpului ca urmare a participarii active in cadrul unora dintre cele mai importante si variate proiecte in care societatea a oferit asistenta juridica clientilor sai. Din acestea mentionam litigii fiscale (in materie de TVA, accize, impozit pe profit, impozite si taxe locale), litigii civile sau arbitrale derivate din raporturile dintre profesionisti (antrepriza in constructii, contracte in domeniul energiei electrice si gazelor naturale, pretentii comerciale si recuperari creante), litigii de contencios administrativ in materie de urbanism si amenajarea teritoriului. In prezent este implicat in peste 90 de dosare din materia contencios administrativ si fiscal, respectiv a litigiilor cu profesionisti.


Simona OPREA (managing associate)

Simona Oprea are experienta de peste 15 ani in domeniul solutionarii disputelor, fiind specializata in litigii civile si de familie, litigii fiscale, dispute comerciale si administrative.

Practica sa in domeniul dreptului familiei implica reprezentarea clientilor in instanta si in fata institutiilor specializate, precum si consultanta acordata in spete variate: rapiri internationale de minori, protectia victimelor in fata abuzurilor in familie, protejarea intereselor minorilor in procedura de divort a parintilor si dupa finalizarea procedurii (evitarea sau combaterea fenomenului de alienare parentala, punerea in executare a hotararilor privind minorii, masuri de protectie speciale din partea autoritatilor specializate).

De asemenea, in domeniul dreptului familiei, Simona acorda consultanta si in spete privind adoptia minorilor (inclusiv din strainatate sau implicand elemente de extraneitate), divorturi ce implica aplicarea legislatiei din alte jurisdictii decat cea romana, consultanta privind partajul bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei, regimul matrimonial aplicabil in cazul divorturilor cu elemente de extraneitate.

Ea ofera, de asemenea, servicii de asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor si autoritatilor nationale in dispute fiscale (privind TVA, accize, impozit pe profit si impozit pe venit, impozite si taxe locale), fond funciar, executari silite, achizitii publice si dispute pe piata de capital.


Daniela IACOB (senior associate)

Cu experienta de 10 ani in domeniul solutionarii disputelor, Daniela este specializata in litigii de dreptul muncii si asigurarilor sociale, contencios administrativ si fiscal.

Practica ei include consilierea si reprezentarea juridica a clientilor, persoane fizice si juridice, in proiecte complexe de dreptul muncii si probleme de contencios administrativ si fiscal, printre acestea numarandu-se reprezentarea unor importante societati din Romania si strainatate, precum si a unei reputate unitati de invatamant universitar din Romania.

De asemenea, Daniela acorda, in mod regulat, asistenta juridica si reprezentare in litigii de drept civil si intre profesionisti.


Alina MUNTEANU (senior associate)

Avocat litigator cu experienta de peste cinci ani, Alina Munteanu este specializata in litigii civile, comerciale, bancare si de contencios-administrativ. Acorda totodata servicii de consultanta si reprezentare juridica in proceduri complexe de insolventa si restructurare.

Practica sa recenta include asistarea principalului competitor pe piata reparatiei de vagoane intr-o actiune pentru recuperarea unui prejudiciu de valoare semnifictiva sau asistenta unuia dintre cei mai importanti competitori pe piata locatiunii echipamentelor si utilajelor necesare pentru dezvoltarea imobiliara in cadrul unei actiuni ce tinde la recuperarea unui avans contractual de peste 11.000.000 RON.

Alina a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si detine doua mastere in arbitraj comercial international al Universitatii din Bucuresti si in drept comercial international si european al Colegiului Juridic Franco-Roman (Université Paris I Panthéon-Sorbonne).


Viorica CLIMA (senior associate)

Viorica are experienta de peste cinci ani in domeniul solutionarii disputelor, perioada in care a reprezentat clienti nationali si internationali intr-o gama larga de domenii ale dreptului, cu accent pe litigii comerciale si civile, recuperare de creante, executare silita si insolventa.

In ultimii ani, Viorica si-a concentrat activitatea asupra proiectelor care privesc recuperarea creditelor neperformante pentru importante institutii financiare internationale, precum si a creantelor detinute de importanti clienti din domeniul investitiilor si dezvoltarii imobiliare, atat in cadrul procedurilor de executare silita, cat si de insolventa.


Sorina BAROI (senior associate)

Sorina Baroi are peste opt ani de experienta in asistarea clientilor in domeniul litigiilor, in dispute privind aspecte contractuale, de recuperarea creantelor, dar si executare silita si proceduri de insolventa. in cadrul procedurilor de insolventa reprezinta cu precadere creditorii - societatile comerciale sau institutiile financiare, in legatura cu recuperarea creantelor in procedurile de faliment, dar si in diverse litigii privind executarea contractelor de credit sau de garantie financiara.

De asemenea, a fost implicata in multe dosare in materia asigurarilor, reprezentand cu succes asiguratorii de tip din piata.


Diana STOICA (senior associate)

Diana Stoica are experienta de peste opt ani in avocatura si este specializata in litigii de drept civil si comercial, restructurare si insolventa, drept imobiliar, dreptul asigurarilor, drept administrativ, dreptul familiei si dreptul muncii.

De-a lungul carierei sale, Diana a fost implicata in multe mandate complexe, asigurand consultanta, asistenta juridica si reprezentare celor mai importanti jucatori pe piata in ariile de drept in care activeaza, precum institutii financiare bancare sau societati de leasing, atat in fata instantelor de judecata, cat si in fata institutiilor si autoritatilor publice relevante.

Experienta Dianei in domeniul insolventei este semnificativa, ea fiind implicata in diverse proiecte privind recuperarea si restructurarea creditelor neperformante de valori ridicate, analiza planurilor de reorganizare, identificarea si conceperea strategiilor care sa asigure cresterea gradului de recuperare a creantelor.

De asemenea, expertiza sa de practica include si consultanta in aspecte privind analizele juridice de tip due diligence, precum si in proiecte privind negocierea si incheierea diverselor tranzactii intre profesionisti.


Mihai BAICOIANU (senior associate)

Mihai Baicoianu este specializat in achizitii publice, protectia datelor si dreptul muncii si face parte din echipa de consultanta a firmei. Pe parcursul ultimilor ani s-a implicat cu precadere in proiecte complexe de achizitii publice, aspecte de reglementare in ceea ce priveste sfera de aplicare a prevederilor legislatiei achizitiilor publice si cu privire la aspecte de GDPR derulate pentru companii romanesti si internationale din domeniile sanatate, telecomunicatii, companii distribuitoare de hardware‎ si pentru unul din cele mai mari spitale din Romania.

Mihai actioneaza in calitate de consultant juridic cu privire la reglementarile corporative din Romania si a fost implicat in cea mai mare tranzactie FMCG din Romania din anul 2018. Asistenta sa include consultanta juridica cu privire la aspectele corporative si de concurenta ale tranzactiilor, concentrandu-se totodata pe aspectele legate de dreptul muncii ce reies din astfel de operatiuni.

De asemenea, Mihai reprezinta clientii firmei in fata autoritatii administrativ-jurisdictionale competente sa solutioneze contestatiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, precum si in fata instantelor de judecata in cadrul cailor de atac inaintate impotriva solutiilor pronuntate in fond de catre autoritate, reusind sa obtina rezultate favorabile in majoritatea cauzelor in care a pledat.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 16 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Crenguta Florea si Ovidiu Serban (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva