18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROMOVARI LA ZRVP – Societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners promoveaza sapte avocati pe diferite trepte de senioritate. Din cele sapte promovari, doua au vizat pozitii de middle-management. Avocatii George Avram si Dragos Zamfir au avansat la pozitia de Managing Associates. Alti cinci avocati au devenit aovcati colaboratori seniori. Avocatul Cosmin Vasile: „In aceasta profesie razbesti prin multa munca, pasiune, omenie si un dram de talent”

Scris de: L.J. | pdf | print

10 April 2023 12:38
Vizualizari: 3972

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) anunta noi promovari in cadrul grupurilor de practica Consultanta si Litigii incepand cu aprilie 2023. Decizia a venit in urma finalizarii procesului de evaluare anual, ce a luat in considerare contributia profesionala la succesul firmei, gradul de implicare in proiecte si feedback-ul pozitiv din partea clientilor.Din cele sapte promovari, doua au vizat pozitii de middle-management. Astfel, avocatii George Avram si Dragos Zamfir au avansat la pozitia de Managing Associates (avocati colaboratori coordonatori), ce le va aduce calitatea de lideri de proiecte in ariile lor de expertiza si responsabilitati administrative extinse. Alti cinci avocati – Marcela Antoniu, Alexandra Bulgacov, Laura Burtan, Celestino Dinca si Elena Iacuba au facut un pas inainte in cariera si au devenit Senior Associates (avocati colaboratori seniori).


Redam in continuare comunicatul de presa al Zamfirescu Racoti Vasile & Partners din 10 aprilie 2023:

ZRVP promoveaza sapte avocati pe diferite trepte de senioritate

Si in acest an, talentul, initiativa, abilitatile profesionale si implicarea semnificativa de-a lungul anilor in consolidarea si diversificarea continua a activitatii ariilor de practica din care fac parte au stat la baza promovarilor celor sapte avocati.

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) anunta noi promovari in cadrul grupurilor de practica Consultanta si Litigii incepand cu aprilie 2023. Decizia a venit in urma finalizarii procesului de evaluare anual, ce a luat in considerare contributia profesionala la succesul firmei, gradul de implicare in proiecte si feedback-ul pozitiv din partea clientilor.

Din cele sapte promovari, doua au vizat pozitii de middle-management. Astfel, avocatii George Avram si Dragos Zamfir au avansat la pozitia de Managing Associates (avocati colaboratori coordonatori), ce le va aduce calitatea de lideri de proiecte in ariile lor de expertiza si responsabilitati administrative extinse. Alti cinci avocati – Marcela Antoniu, Alexandra Bulgacov, Laura Burtan, Celestino Dinca si Elena Iacuba au facut un pas inainte in cariera si au devenit Senior Associates (avocati colaboratori seniori).

“Majoritatea seniorilor, colaboratorilor si stagiarilor de la ZRVP au crescut si cresc sub ochii nostri. Partenerii firmei s-au implicat intotdeauna in formarea noilor generatii si ne mandrim de fiecare data cand un avocat este pregatit sa faca urmatorul pas in cariera. In aceasta profesie razbesti prin multa munca, pasiune, omenie si un dram de talent. Ii felicit pentru aceasta realizare si le doresc mult succes in continuare”, a declarat Cosmin Vasile, partener coordonator ZRVP.

De asemenea, le uram bun-venit noilor colege Ada Grozea, Denisa Neamtiu, Adina Rotaru si Ioana Viorica care s-au alaturat de curand in calitate de senior associates echipei de consultanta respectiv de solutionarea disputelor. Ele vor consolida prin experienta si expertiza lor practicile de corporate si litigii aflate in permanenta dezvoltare.


*****

George Avram

George Avram are o experienta de peste zece ani in avocatura, alaturandu-se departamentului de drept penal al Zamfirescu Racoti Vasile & Partners in anul 2014.

Ofera servicii de asistenta juridica si reprezentare pe aspecte de drept penal celor mai importante banci din Romania, dar si unor companii nationale si multinationale care activeaza in domenii strategice ale economiei (distributie de gaze, producere si furnizare de energie, transport feroviar, industria aluminiului, industria lemnului). De asemenea, George a asistat in fata organelor de urmarire penala si a instantelor de judecata numeroase persoane fizice, dintre care mentionam un fost lider al unui partid politic aflat la Guvernare, un fost ministru al Justitiei, trei membri ai Parlamentului Romaniei, primari de municipii si oameni de afaceri din Romania.

Serviciile de consultanta si reprezentare juridica pe care le ofera in domeniul dreptului penal se refera la infractiuni de tipul white collar (infractiuni economico-financiare, bancare, in domeniul pietei de capital, de coruptie sau de serviciu), dar si la infractiuni in domeniul constructiilor si infractiuni de malpraxis, reprezentand cu succes numeroase cadre medicale in fata organelor de urmarire penala si a organelor profesiei.

George asista si reprezinta clientii atat in faza de urmarire penala in fata parchetelor, in special PICCJ, DIICOT si DNA, cat si in faza de judecata, inclusiv in cauze in care sunt luate masuri preventive.

Experienta si profesionalismul lui sunt recunoscute la nivel national si international, George fiind selectat, in anul 2018, de Ministerul Justitiei si Banca Mondiala pentru participarea, in calitate de specialist in domeniul dreptului penal, intr-un proiect unic la nivel european, de unificare a legislatiei in domeniul dreptului penal.

Dragos Zamfir

Dragos Zamfir este avocat specializat in litigii, avand o expertiza remarcabila in domeniile dreptului civil, comercial si administrativ. Se implica cu precadere in materia disputelor in domeniul constructiilor, inclusiv dispute rezultate din executarea unor contracte de lucrari de tip FIDIC, recuperarea sumelor si/sau costurilor suplimentare datorate de Beneficiar ca urmare a lucrarilor contractuale sau suplimentare efectuate de Antreprenor sau din executarea lucrarilor de infrastructura. In cadrul litigiilor si arbitrajelor nationale in domeniul constructiilor, Dragos asista atat autoritati contractante (Beneficiari), cat si Antreprenori (Executanti).

Dragos a fost cooptat in departamentul de litigii al ZRVP imediat dupa terminarea facultatii si promovarea examenului de barou, dezvoltarea sa profesionala realizandu-se in spiritul si pe baza principiilor promovate in cadrul scolii de litigii a firmei.

Expertiza lui Dragos cuprinde si litigii din domeniul energiei, salubrizarii, insolventei si falimentului, precum si proiecte legate de recuperarea creantelor in cadrul procedurilor de executare (inclusiv incidente legate de procedura executarii silite).

Marcela Antoniu

Marcela Antoniu s-a alaturat echipei de consultanta a ZRVP in anul 2019. Este specializata in dreptul muncii, fiind implicata intr-un numar semnificativ de proiecte pentru clienti societati de renume care au afaceri in domeniile: constructii si dezvoltare imobiliara, IT, medical, petrolier, financiar, instruire asistata de calculator (e-learning), aeronautica.

Marcela acorda consultanta clientilor in toate aspectele din sfera relatiilor individuale si colective de munca, avand experienta profesionala dobandita prin implicarea in diverse proiecte, respectiv: restructurari complexe care au presupus atat concedieri individuale, cat si concedieri colective; negocierea si incetarea, prin acordul partilor, a contractelor individuale de munca ale unor angajati in functii-cheie; concedieri disciplinare; concedieri pentru necorespundere profesionala; detasari transnationale; negocieri colective; asistenta juridica in aspectele privind alegerea reprezentantilor salariatilor; implementarea masurilor de optimizare a costurilor angajatorilor (reducerea programului de munca; suspendarea contractelor individuale de munca); implementarea programelor de munca flexible, a telemuncii, a muncii la domiciliu; transferuri de intreprindere; analize de tip due dillicence.

Marcela acorda, de asemenea, asistenta clientilor in redactarea regulamentelor si politicilor interne, precum si a clauzelor specifice in contractele individuale de munca. Nu in ultimul rand, Marcela acorda clientilor asistenta juridica in aspecte specifice, punctuale din sfera dreptului muncii.

Alexandra Bulgacov

Alexandra face parte din departamentul de litigii al societatii, cu o vasta experienta in instanta. A reprezentat cu succes clienti din diferite sfere de activitate intr-o gama variata de litigii civile si comerciale, domeniile sale de expertiza incluzand dreptul imobiliar, dreptul familiei respectiv litigii derivate din raporturile de familie si mostenire, insolventa si proceduri de executare silita.

In domeniul litigiilor imobiliare se implica cu precadere in proiecte privitoare la revendicari pentru recuperarea proprietatilor si restabilirea dreptului de proprietate. Totodata, Alexandra a acordat asistenta juridica si a reprezentat in instanta clienti in numeroase litigii derivate din acest domeniu, respectiv restituiri pe legile speciale- Legea 18/1991, Legea 10/2001 si Legea 1/2000 precum si in litigii de constructii.

Alexandra detine, de asemenea, o vasta experienta in litigii din domenii precum executarea obligatiilor contractuale, anularea, rezolutiunea si rezilierea contractelor, raspunderea contractuala si delictuala.

Laura Burtan

Laura s-a alaturat echipei Zamfirescu Racoti Vasile & Partners in anul 2019.

Isi concentreaza practica in domeniul dreptului civil si comercial, fiind implicata in special in negocieri transnationale pentru incheierea unor contracte multipartite, ce antameaza diverse aspecte de drept, inclusiv aspecte privind dreptul concurentei, dispozitiile europene cu impact asupra pietelor concurentiale in cadrul carora clientii isi desfasoara activitatea dar si aspecte privind protectia datelor personale.

Un alt domeniu cheie in care exceleaza este cel al pietelor de energie electrica, Laura participand la o serie de proiecte europene privind bursele de energie electrica si procesul legislativ european de modificare a unor regulamente aplicabile domeniului.

In ceea ce priveste implicarea in proiecte de drept societar, aria sa de expertiza include probleme complexe privind fuziunile si divizarile de societati si aspecte de guvernanta corporativa.

Subsidiar, Laura a dobandit experienta semnificativa cu privire la procedurile de achizitii publice din Romania si conditiile de participare la procedurile de achizitii.

Celestino Dinca

Celestino face parte din departamentul de litigii al societatii din anul 2018. Este specializat in litigii civile, comerciale si arbitrale derivate din raporturile dintre profesionisti si dreptul familiei. Este unul dintre initiatorii proiectului The Child Factor, un blog dedicat dreptului familiei, fiind autor si co-autor a numeroase articole despre dreptul copilului, divort, violenta domestica si adoptii.

Celestino este pasionat de domeniul tehnologiei blockchain si are experienta in consultarea clientilor cu privire la tranzactiile cu criptomonede, smart contracts si alte aplicatii decentralizate.

In plus fata de munca sa juridica, Celestino este preocupat si de dezvoltarea de noi initiative in cadrul firmei. Acesta se ocupa in prezent de crearea unui nou departament concentrat pe tehnologia blockchain care va oferi clientilor consiliere juridica si servicii de ultima generatie in acest domeniu in rapida evolutie.

Angajamentul lui de a ajunge la varful acestui domeniu fascinant este confirmat de implicarea in diferite organizatii legate de blockchain, in prezent fiind membru fondator al MetaverseLegal.

Elena Iacuba

Elena s-a alaturat ZRVP in anul 2020 si este specializata in litigii fiscale, administrative, din domeniul energiei si real estate.

In litigiile de drept fiscal, a oferit cu succes servicii juridice unui portofoliu larg de clienti nationali si internationali, fiind implicata direct in litigii si proiecte complexe vizand legislatia fiscala si modul de calcul, plata si executare a diferitelor forme de impozite si taxe, precum: impozit pe profit, impozit retinut la sursa, impozite locale, TVA, accize, contributii sociale.

In domeniul imobiliar, expertiza Elenei vizeaza, cu precadere, litigii privind obtinerea, suspendarea sau anularea autorizatiilor de construire, dar si litigii cu natura juridica duala, aflate la interferenta dreptului administrativ si a dreptului civil, precum cele privind anularea si suspendarea planurilor urbanistice zonale sau a unor hotarari ale autoritatilor publice cu atributii in domeniul urbanismului.

Experienta sa cuprinde si litigii intre profesionisti, cauze civile de drept comun si de dreptul familiei, executari silite si fond funciar, facand parte din echipa care a gestionat cel mai amplu proiect al societatii noastre de avocatura in domeniul fondului funciar, cu o rata de succes de 99%.

Ada Grozea

Ada ofera consultanta juridica in urmatoarele domenii: drept societar si comercial, fuziuni si achizitii probleme de reglementare si proceduri de autorizare. A dobandit experienta in consilierea clientilor cu privire la toate aspectele dreptului muncii, precum redactarea contractelor de munca, concedierile individuale sau colective, transferul de angajati, procedurile disciplinare si elaborarea regulamentelor interne.

Experienta ei include asistarea clientilor cu privire la aspectele de drept societar si comercial oferind clientilor asistenta cu privire la aspectele juridice cu care se confrunta in activitatea lor de zi cu zi precum si cu privire la aspecte de guvernanta corporativa.

De asemenea, a fost implicata in proiecte de reglementare, care au presupus, printre altele, asistarea clientilor in diversificarea portofoliului lor operational prin obtinerea permiselor si licentelor necesare.

Denisa Neamtiu

Denisa este specializata in acordarea de consultanta juridica in domeniul achizitiilor publice, fiind implicata in numeroase proiecte vizand atat sprijinirea autoritatilor contractante pe parcursul procedurilor de atribuire, cat si acordarea asistentei juridice operatorilor economici pe parcursul derularii acestor proceduri.

De asemenea, Denisa acorda consultanta juridica in domeniul dreptului comercial si al dreptului civil.

Adina Rotaru

Adina Rotaru are experienta solida in reprezentarea clientilor in tranzactii corporative (achizitie de actiuni, cesiune de parti sociale), proiecte imobiliare (contracte de vanzare-cumparare de bunuri imobile, contracte de inchiriere de spatii de birouri), aspecte de dreptul concurentei (acorduri verticale, redactarea de politici de conformare in domeniul concurentei si ghiduri pentru inspectiile inopinate, investigatii privind ajutorul de stat ale Comisiei Europene, notificari la Consiliul Concurentei privind operatiuni de concentrare economica in legatura cu dobandirea controlului unic/comun) si proprietate intelectuala in probleme legate de inregistrarea si protectia drepturilor de marca si cesiunea de marci.

Adina este membru activ al Comitetului de Concurenta al Camerei de Comert Americane in Romania. In aceasta calitate, a contribuit la activitatea de advocacy a AmCham, elaborand propuneri de modificare a legislatiei romanesti in domeniul concurentei, in vederea armonizarii acestor acte normative cu legislatia aplicabila in UE.

Ioana Viorica

Ioana este specializata in domeniul litigiilor civile, de contencios administrativ si de drept fiscal, cu precadere in litigiile ce decurg din anularea actelor administrative, achizitiile publice, procedurile de expropriere pentru utilitate publica, executare silita sau procedura de insolventa.

Totodata, domeniul sau de expertiza consta in acordarea de asistenta juridica si reprezentare in cauze ce vizeaza apararea sau reconstituirea dreptului de proprietate, de drept societar, precum si in elaborarea de opinii legale in materie imobiliara.


*****

Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind de aproape trei decenii servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor şi a arbitrajului, cat şi in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 65 de avocati, dintre care 16 parteneri – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – parteneri fondatori, Cosmin Vasile (partener coordonator), Anca Danilescu (partener senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguta Florea si Ovidiu Serban (parteneri), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

# Vasile Nicolae-Emil date 6 June 2023 21:02 0

Felicitari domnilor avocati avansati la pozitia de Managing Associates si in mod special domnului av. George Avram pe care l-am cunoscut si apreciat enorm pe perioada de mai multi ani intr-un proces penal. A dus acest proces in faza de fond, cu 8 aparatori, aproape singur, cu competenta si perseverare. Ce bine era daca il aveam acum si in faza de apel a Curtii! Felicitari si ii voi urmari cariera, care sigur va fi de succes!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva