29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROPUNERE NESANATOASA – Ministrul Justitiei Tudorel Toader socheaza: a ales-o pentru sefia DNA pe procuroarea Adina Florea, adjuncta Parchetului Curtii de Apel Constanta. Adina Florea este propusa de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, desi este vizata intr-un dosar chiar la DNA. La cererea sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, ICCJ a decis redeschiderea urmaririi penale fata de Adina Florea intr-o cauza cu fapte de trafic de influenta, abuz in serviciu, fals, favorizarea faptuitorului

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

6 September 2018 13:47
Vizualizari: 12457

Surpriza de proportii oferita joi, 6 septembrie 2018, de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Acesta a anuntat propunerea pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, vacanta dupa revocarea Laurei Kovesi. Tudorel Toader a ales-o pentru acest post pe procuroarea Adina Florea (foto), adjuncta Parchetului Curtii de Apel Constanta.


Nominalizarea Adinei Florea este total neasteptata, mai ales in conditiile in care Tudorel Toader a decis ca DNA trebuie condus de un procuror cu dosar la DNA. Caci, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, Adina Florea este vizata intr-un dosar de coruptie, privind fapte de trafic de influenta, abuz in serviciu, fals si favorizarea faptuitorului, dosar in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus redeschiderea urmaririi penale, la cererea sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici.

Un profesionist desavarsit, ignorat de Tudorel

Pe de alta parte, este ciudat cum Tudorel Toader a ales sa o propuna la sefia DNA pe procuroarea Adina Florea, in detrimentul procuroarei Paula Tanase de la Parchetul Curtii de Apel Galati, un profesionist desavarsit, in opinia noastra. Hartuita ani de zile de sistemul ticalos, tocmai din cauza dosarelor pe care le-a instrumentat si in care a deranjat interese extrem de mari, inclusiv interese ale unor colegi de-ai sai, Paula Tanase s-a facut remarcata si prin luarile de pozitii publice. Unele laudabile, in care a aratat ca sistemul de justitie trebuie insanatosit si ca procurorii si judecatorii care cauzeaza erori judiciare ce atrag condamnari la CEDO trebuie sa paraseasca sistemul.

Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

“In urma desfasurarii procedurii de selectie care a avut loc in perioada 6 august - 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justitiei, va aducem la cunostinta faptul ca propunerea ministrului justitiei Tudorel TOADER pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie este doamna Adina FLOREA.

In conformitate cu dispozitiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, urmeaza ca aceasta propunere sa fie transmisa Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii in vederea obtinerii avizului consultativ, si ulterior, Presedintelui Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea in functie”.

Judecatoarea ICCJ Angela Dragne a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de Adina Florea

Revenind la procuroarea Adina Florea, iata in continuare detalii despre dosarul de la DNA in care aceasta apare. Adina Florea este vizata intr-un dosar aflat in lucru chiar la DNA, care este in instrumentare de mai bine de un an, dupa ce Inalta Curte a decis, in mai 2017, redeschiderea urmaririi penale fata de aceasta, dar si de alti procurori, la solicitarea sefului Sectiei I Gheorghe Popovici. Istoria acestui dosar incepe in martie 2016, atunci cand Grigore Dumitrel a formulat o plangere penala impotriva mai multor magistrati, printre care si Adina Florea. Dosarul a fost inchis, dar solutia de clasare a fost atacata cu plangere de Dumitrel, iar actiunea acestuia a fost admisa in 18 ianuarie 2017, atunci cand seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici a constatat ca “probatoriul administrat in cauza este insuficient ca sa poata ajunge la o concluzie cu privire la existenta ori inexistenta faptelor sesizate”, iar “temeiurile pe care s-a intemeiat solutia de clasare nu subzista”. In mai 2017, ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale in acest caz, iar de atunci cercetarile nu au depasit faza de "in rem", potrivit unui raspuns al DNA pentru Lumea Justitiei. Asta desi ICCJ a dispus redeschiderea urmaririi penale "fata de" Adina Florea, deci nu cu privire la fapta.
In incheierea prin care ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale privind-o pe procuroarea Adina Florea, pe procurorul DNA Andrei Bodean, care a candidat pentru sefia DNA, dar si fata de alti procurori, judecatoarea Angela Dragne apreciaza ca fiind intemeiata concluzia sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici cu privire la caracterul lacunar al cercetarilor facute in acest dosar, constatand ca nu au fost efectuate toate demersule necesare pentru verificarea si lamurirea aspectelor reclamate de catre Grigore Dumitrel. Se mai arata, de asemenea, ca procurorul de caz nu a lamurit nicio fapta sau imprejurare ce tineau de obiectul probatiunii:

"Judecatorul de camera preliminara retine ca dosarul 201/P/2016 al DNA are ca obiect cauza privind pe intimatii Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena su Subtirelu Laura, fata de care au fost efectuate verificari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta, abuz in serviciu, fals intelectual, favorizarea faptuitorului, constituire de grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni, cercetare abuziva, participare la un grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni, traficarea de date si informatii ce nu sunt destinate publicitatii, amenintare si uz de fals. (...)
Procedand la verificarea actelor efectuate in dosarul 201/P/2016 , in legatura cu faptele si persoanele cu privire la care s-a dispus infirmarea solutiei si redeschiderea urmaririi penale, Judecatorul de camera preliminara apreciaza ca fiind intemeiata concluzia procurorului sef sectie al DNA referitoare la caracterul lacunar al cercetarilor (...)
Se constata ca nu s-a procedat la examinarea intregului probatoriu, respectiv inregistrarile audio-video pe care petentul ar fi dorit sa le depuna, nu au fost depuse toate inscrisurile de care petentul a facut vorbire, respectiv dosare penale in care a fost cercetat, precum si inscrisuri vizand propunerea de retragere a avizului de politie judiciara. Era necesara reaudierea petentului cu privire la imprejurari legate de limitele in care respectivul procuror a efectuate acte, pentru a se constata daca demersurile au fost efectuate in baza vreunui dosar sau a vreunei lucrari".

Avand in vedere toate acestea, Inalta Curte a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena si Subtirelu Laura.

*Cititi aici mai multe detalii despre dosarul de la DNA al procuroarei Adina Florea 

Comentarii

# Heiliger Geist von Edelweiss date 6 September 2018 13:59 +9

WHAT THE FÜCK IS THIS? :o N-are nici un sens logic decât doar în ideea în care TT a făcut caterincă de Întâiul Plăvan al Țării și i-a ridicat la fileu un cactus pe post de minge. (art. 54, alin. 3 din L 303/2004) FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE! Ha-ha-ha! :lol: :lol: :lol: Ha-ha-ha-ha! :lol: :lol: :lol: :lol: Post-script: Tudorel am impresia că se trage din seminția hâtră a uncheșului Creangă. Bravo, Tudorel! Dacă tot n-avem parte de „STAT DE DREPT, măcar… „să ne râdem” „Să râdem, dar, viteaz răsad, / Să fie-un hohotit şi-un chiu. / Din ceruri până-n iad!” :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# Liviu date 6 September 2018 15:02 +3

Caterincă la adresa lui Werner... HA HA HA...

# Iul date 6 September 2018 14:33 0

Faptul ca anul trecut i s-a redeschis un dosar la DNA e o mare calitate! Daca nu avea dosar la DNA era o problema. Oricum, dosarul va trece la sectia speciala de anchetat magistrati. Exista si o posibilitate mare la Iohannis sa o respinga (desi nici aici nu are drept de veto).

# Conform DNA, redeschiderea dosarului este in REM ? date 6 September 2018 14:38 +6

Acesta este raspunsul primit de la DNA ? Procurorul de caz nu a lamurit nici o fapta sau imprejurare ce tineau de obiectul probatiunii ? Daca la Ploiesti era "Unitatea de Elita a DNA" la Constanta aparentele indica o "Unitate Razvratita a DNA" pe care DNA incerca sa o "incalece" si, dupa cum vedem..., inca mai spera ? Propunerea Domului Ministru Tudorel Toader este aceea a unui profesionist de exceptie care apreciaza pregatirea si rezultatele candidatilor dincolo de aparentele cunoscute de oamenii obisnuiti din mass-media.... Iar daca prounerea va fi respinsa de la Cotroceni... s-ar putea sa asistam la ceea ce sigur Ministrul Justitiei i-a rezervat Presedintelui Iohannis care nu va mai putea respinge cea de-a doua propunere. Foarte bun "jocul" extraordinarului Ministru Tudorel... Stima.

# Alex date 6 September 2018 14:38 -12

Vorbiți serios ? Paula Tănase ? Nu avea nimeni interesul să pună un om vertical fara bube ci unul care poate fi șantajabil

# Gilu date 6 September 2018 14:48 +2

Cred ca Gheorghe Popovici trebuie sa - si procure pantaloni cu tur matlasat , ca sa tina la suturi ...

# Poate Tudorel s-a gandit la egalitatea de arme ... date 6 September 2018 16:52 +3

In sensul ca Florea sa se bata acum de la egal cu ciumetzii de-o cauta. Nue chiar rea, avand dosar la DNA e un bonus ; nici Paula Tudose n-ar fi rea , deloc !

# ana date 6 September 2018 18:13 -2

LE TREBUIE OAMENI COMPROMISI, SANTAJABILI. FITI SIGURI CA KLAUS IOHANNIS O VA CONFIRMA ÎN FUNCTIE, SERVICIILE STIU DE CE... din nou o buna reclama justitiei din Romania, SEFUL DNA are dosar penal la...DNA ! EXCELENT ALDE, EXCELENT PSD, acum aveti unda verde la amnistie !

# LEGE- FARADELEGE date 6 September 2018 23:06 +1

Este o strategie inteleapta numirea ADINEI FLOREA la sefia DNA , pentru ca sigur Presedintele nu va fi de acord si in acest context a doua propunere care va fi cea reala este PAULA TUDOSE.

# santinela date 7 September 2018 07:58 +1

Pai ce titlu este asta ? Parca dosarul s-a redeschis si s-a inceput urmarirea penala "in rem",deci de unde este dosarul sa o "vizeze" pe Florea ??

# gustav date 7 September 2018 14:33 0

Pai Iohanis o va numi din primul sut pe doamna Florea cu toate bubele pe care le are. Stie bine ca are voie sa refuze numai o data o propunere de numire si stie la fel de bine ca in cazul unui refuz, apare propunerea de nerefuzat, respectiv Paula Tanase. Mare pisicher Tudorel asta...

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 7 September 2018 16:35 0

ÎNTREBARE DE BARAJ :-? : Unde scrie în cuprinsul art. 54 din Legea 303/2004 că Întâiul Plăvan Necuvântător al Țării are dreptul de A REFUZA O SINGURĂ DATĂ PROPUNEREA de numire în funcția de procuror-șef al DNA. Io* citesc altceva: „ art. 54, alin. (3) Preşedintele României poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului.” :eek: Despre ce anume vorbim? Sau vorbim discuții ca să avem ce discuta vorbe grăite? :roll:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva