19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTIA LUI PREDOIU – Avocatul Toni Neacsu distruge ordonanta de urgenta prin care guvernul Ciuca, la initiativa ministrului Justitiei Catalin Predoiu, a modificat art. 155 CP privind intreruperea prescriptiei: „Guvernul a luat cea mai proasta decizie... Consecintele sunt simple si exact pe dos fata de ce au urmarit. OUG-ul e vadit neconstitutional. Nu cred ca va exista avocat de penal care sa n-o invoce in acelasi timp cu solicitarea constatarii implinirii termenului de prescriptie”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 May 2022 20:05
Vizualizari: 6672

Guvernul Nicolae Ciuca a comis o uriasa prostie modificand Codul penal prin ordonanta de urgenta, la initiativa ministrului Justitiei Catalin Predoiu (click aici pentru a citi). Iar consecintele se vor vedea in salile de judecata, unde numerosi avocati vor ridica exceptii de neconstitutionalitate cu privire la aceasta OUG, a avertizat avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) luni, 30 mai 2022.Motivul il reprezinta faptul ca referendumul din 2019 al presedintelui Klaus Iohannis a avut ca rezultat optiunea respondentilor privind interzicerea legiferarii prin ordonante de urgenta in domeniul justitiei, aminteste Toni Neacsu.


Redam postarea de pe Facebook a avocatului Neacsu:


Guvernul a luat cea mai proasta decizie, aceea de a reglementa prin OUG problema intreruperii prescriptiei, modificand astfel Codul penal, in conditiile in care referendumul din 2019 interzice ordonantele de urgenta in "domeniul infractiunilor si pedepselor". Dincolo de retorica spalacita a ministrului justitiei, care sustine ca spiritul referendumului conteaza (ce o fi ala?), iar nu litera lui, prin referendum s-a interzis legiferarea de catre Guvern in domeniul prevazut de art. 73 alin. 3 lit. h) din Constitutie, adica in domeniul Codului penal. Prin domeniul infractiunilor si al pedepselor, CCR intelege, chiar de la inceputul functionarii ei in anii '90, Codul penal. De altfel, e si la mintea cocosului nejurist ca daca prin OUG maresti intervalul de timp in care o persoana poate raspunde pentru oricare din infractiunile din Codul penal, legiferezi in mod clar in domeniul infractiunilor si al pedepselor!

Consecintele sunt simple si exact pe dos fata de ce au urmarit. OUG-ul este vadit neconstitutional pentru motive de forma si nu cred ca va exista avocat de penal care sa nu o invoce in acelasi timp cu solicitarea constatarii implinirii termenului de prescriptie.

Pana acum nu am prea discutat pe acest subiect pentru ca exact pe aceasta tampenie am mizat :)))

PS OUG-ul e neconstitutional o data in plus pentru ca aceeasi reglementare era deja in stadiu avansat in Parlament, unde a trecut deja de o camera”

Comentarii

# Andrea date 30 May 2022 20:35 +1

Se urmareste incarcarea instantelor cu dosare din care sa reiasa ca judecatorii corupti elibereaza pe banda rulanta infractori. Ceea ceceste gresit pentru ca 1. De legiferat se ocupa altii, nu judecatorii 2. Daca se "prescrie" nu inseamna ca a fost fapte ci ca e slabi pregatita societatea si cand aude inculpat de fapt intelege vinovat.

# Cetateanul date 30 May 2022 20:40 0

Au mai fost niște unii care s-au dus la beci că așa a zis perdoiu că e legal. Te bagi nea nicule? PS Totuși... cine intra la 297?

# Cetățean date 30 May 2022 21:04 +13

Duduie țara de prostalai politicieni.Cu cat se străduiesc sa rezolve problemele grave din justitie cu atât o afunda si mai rău.O țara plină de politicieni corupți ,fără moralitate generează o justitie mai corupta ,in progresie geometrica fata de prostia din politica.

# DODI date 30 May 2022 21:51 +105

PER2u nu ratează ocazia de a se face preș în fața voinței SRI prin intermediul vuvuzelei ciolaniSS-WuhaniSS. Și, dacă mai era de demonstrat, ne arată cât de prost pregătit profesional este și ce lipsă de coloană vertebrală și bun simț are. Ceea ce se știa de când lingea fesele bețivului național Petrov. Altfel nu ajungeam acolo unde NU merită: în funcția de ministru.

# santinela date 31 May 2022 07:17 0

Ete un posibil ministru al justitiei competent si cu muuult peste papagalul Macovist actual !

# x date 31 May 2022 12:09 +1

Aloooooooo?????Avocatul poporului mai exista in Romania De ce nu va grabiti sa se respecte legea in tara asta!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva